LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Európával együtt

halilokiBizony. Elindult a nagy pontvadászat az öreg kontinens gyakorlatilag minden említésre méltó futballkultúrával rendelkező országában. Kivétel az olaszokat. Lényeg a lényeg: a vasárnapi rántotthús-mérgezést ezen a hétvégén már egybefüggő meccs-lánccal lehet átvészelni, amely dömping természetesen a Haladás-Debrecen mérkőzéssel kulminál. Ez a fél kilences kezdés kétélű dolog, tekintve, hogy az a maréknyi lokista, aki átutazná az országot a meccs miatt, most nem lesz ott, viszont egy esti meccsnek mindig megvan a hangulata. Beharangozzuk az első idegenbeli megmérettetést.

Röviden az ellenfélről. Négy pontot szerzett, kikapott a Viditől (ez bocsánatos bűn, erősek a fehérváriak), ikszelt a Győrrel (biztos locsolták a pályát) és megverte a lerabolt MTK-t. Nemcsak a tabellán, de a Zsombi kollega által összeállított Power Ranking szerint is a kilencedikek, mi pedig egyáltalán nem akarjuk hogy ezt a négy pontot tovább gyarapítsák. Elöl veszélyesek, különösen a Halmosi-Radó-Nagy támadósor, illetve hátul játszik az egyetlen védő (Guzmics) az nb1-ben, aki fizikailag fel tudta venni a küzdelmet Coulibalyval. Most Horváthon a sor.

470

Nekik most éppen egyetlen eltiltottjuk/sérültjük sincs, mi meg abban reménykedünk, hogy ezen a találkozón végre senki nem sérül meg. Azért így sincs okunk sírni, hiszen bevásároltak a vezetők, úgyhogy egyelőre bírjuk emberrel; Morozov helyére lesz Máté, Ferenczi helyett lesz Szakály (remek produkció volt a Diósgyőr elleni), Zsidai remekül megoldja a feladatát, csatárból pedig van elég (Budot még nem is láttuk). Jobbszélső viszont nincs. Csak feltételezem, hogy Kondás nem változtat a taktikán és a két éve remekül működő, energikus játékunkat hozzuk, sok indítással a szélen, a védelem mögé. Ehhez viszont kell valaki a jobb oldalon, a vonal mellett, ahova Kulcsár az egyik alternatíva, Dombi tíz percet kaphat a végén, de egyik sem tökéletes megoldás. Ott lenne még Slimane, a Debrecen V-2-je, aki nem lesz kezdő, viszont arra nem vennék mérget, hogy be sem áll. Állítólag elutazott ő is, mindenesetre nem volt ott a II-ben a cserepadon sem és a hozzáállásával biztosan nem lenne baj. Szinte egy emberként várja a bemutatkozását mind az online mind az offline közösség, mert bár többnyire jót hallani felőle, még mindig fekete ló.

Cicó lehet, hogy játszik, de inkább el sem utazik, viszont nem tudjuk, mivel szinte teljes hírzárlat van és senki nem cáfolt semmit. Valóban megeshet, hogy eligazol, csak azt nem tudom, miért? Bajnok biztosan nem lesz, de még a ligakupa is messze Felcsúton. Persze, ott legalább stabil kezdő, de a játéktudása alapján nálunk is az lehetne, ha dolgozna, márpedig állítása szerint nem levezetni jött haza. Ha rosszul érzi magát, vagy Elemérrel akasztották össze a bajuszt, akkor megértem, egyébként szakmailag nehéz megindokolni.

De elkalandoztam egy picit, térjünk vissza: nehéz lesz, főleg ha biztonságra játszunk. Az irammal és a színvonallal nem hiszem, hogy gond lesz: hajtós, néhol látványos meccset várok, egygólos debreceni sikerrel. Hajrá Debrecen, hajrá Loki!