LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Feltörni a falat

getmediaobjectA múlt héten végre idegenben is győztes csapatunk ma az erős kezdés után stabil visszaesést mutató Lombard Pápa együttesét fogadja az Oláh Gábor utcán. Ellenük idehaza mindig kötelező a győzelem, ugyanakkor az elmúlt években nem egyszer törtek borsot az orrunk alá a Veszprém megyeiek, úgyhogy mindenképpen koncentrálnia kell a játékosoknak. Várhatóan szenvedős meccsen egy betonvédelmet feltörni igyekvő Lokit láthatnak a kilátogató nézők.

 Az elmúlt hetek rengeteg sérülése után némileg szokatlan módon összesen három játékosunkról tudjuk, hogy sérülés miatt nem állhat rendelkezésre, Morozov, Nagy Zoltán és Damahou esetében pedig ez elmondható lesz az egész őszi idény során. Rajtuk kívül Bódi Ádámra sem számíthat Kondás mester, középpályásunkat kecskeméti piros lapja miatt tiltották el egy bajnoki mérkőzéstől. Hogy eljött Slimane Bouadla bevetésének ideje, igazából kár is leírni, mivel ő a „jövő embere”, valószínűleg nagyon sokáig nem látjuk még a pályán. Helyette a jobb szélen minden bizonnyal Rezest csodálhatjuk meg ismét, de Kulcsár is esélyes lehet az ottani játékra. Harmadik variációként Szakály jobb oldalra helyezése is játszható lenne, ez esetben Ferenczi kerülhetne be a bal szélre, a múlt heti Harmadik Félidő óta azonban ez sem tűnik túl valószínűnek. A védelmünkben az egyetlen kérdés Brkovics, őt sérülés miatt kellett lecserélni Kecskeméten, és azóta sem kaptunk tájékoztatást az állapotáról. Amennyiben nem tud pályára lépni, Máté veheti át a helyét, aki a múlt hétvégi DEAC meccsen már pályára lépett sérülése után.

loki-pápa

A fenti bevezetőben már említettem, hogy a múltban nem mindig voltunk sikeresek a sárga-feketék ellen. Legutóbb idén áprilisban randevúzott a két csapat, és Pápán óriási meglepetésre nyerni is tudott a hazai csapat, a tavaly őszi találkozón pedig soványka egy-nullás sikert könyvelhettünk el. Gólfesztiválra most sem számíthatunk, valószínűleg ismét az -idén ellenünk nagyon divatos- öt védős bunkerfocit fogják erőltetni, nekünk pedig ezt kéne feltörni. Ezt leírni persze nagyon könnyű, megvalósítani annál nehezebb. A középpályánkon rengeteg fog múlni, a két szélsőnek valószínűleg magas labdákkal kell „tömnie” majd a csatárokat, a Selim-Zsidai párosnak pedig a távoli lövéseknél lehet szerepe. Amennyiben a legjobb formájukat hozzák, nem lehet gond, ellenkező esetben könnyen gól nélkül maradhatunk. A csatársorban nagy kérdés mire lehetnek képesek Kulcsárék, eddig egyik csatárunk sem villogott, ha az ellenfél három középső védővel állt fel.

A tabellán jelenleg hat pozíció áll a két együttes között, mi nyilván tapadnánk az előttünk lévő DVTK-Vidi párosra, a Pápa azonban vélhetően idén is a kiesés ellen fog harcolni, hiába kezdtek nagyon jól, az ötödik fordulóban még dobogón is álltak, most már erőteljesen esnek vissza a hátsó régió felé. Mivel a Diósgyőr Szombathelyre látogat, egy esetleges győzelemmel akár a második helyre is ugorhatnánk, ez is motiválhatja majd játékosainkat.

Hajrá Loki!

(A kép forrása: dvsc.hu)