LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nem volt tétje, meg is látszott

lokikovesdlkVálogatott szünet lévén újfent Liga Kupa találkozóra került sor, már biztos továbbjutóként fogadtuk a még továbbjutásért harcoló Mezőkövesdet. Számunkra tehát nem volt tétje a meccsnek, és ez a játékosok hozzáállásán, valamint a végeredményen is megmutatkozott. Azért pár mondatban tekintsük át a mérkőzést.

Nálunk azok kaptak szerepet, akik a bajnokikon többnyire cserék, vagy csak az NB3-ban szerepelnek, míg a Mezőkövesd a legerősebb összeállításában lépett pályára, többek közt a héten szerződtetett Vaskó Tamással a védelemben. Nálunk Selim volt a kakukktojás, aki hétvégi eltiltása miatt kapott ma szerepet, és egyszerre lehetett pályán öccsével, Slimane-al. Dombi Tibor születésnapi ajándékként pár perc híján végigjátszhatta a mérkőzést. A csatársorunk ránézésre erősnek tűnt, hiszen a Seydi-Volas duónak kellett volna rohamoznia elöl.

Ahogy említettem sok szót nem érdemel a mérkőzés, majd a játékosok pontozásánál kitérek az egyéni teljesítményekre. A játékról annyit, hogy jól kezdtük a mérkőzést, elsősorban Seydi előtt adódtak lehetőségek, de ezek kimaradtak, majd egy szöglet után Verpecz védett nagyot, a kipattanó valamelyik védőnkről Vaskó elé került, ő pedig bevágta a labdát a kapunkba. Ezután inkább a Kövesd előtt adódtak lehetőségek és egy szép akció végén kétgólosra növelték az előnyüket. A félidő hátralévő részében Selimnek akadt két ígéretes lövése, az egyiknél nagy bravúrral ütötte kapufára a labdát a vendégkapus. Támadásainkból hiányzott az átütőerő, mindig az utolsó passzoknál csúszott be a hiba. A szünetben lekapta Kondás a keveset mutató Volast, és Szécsi váltotta. A játék képe nem nagyon változott, a védelmünk borzalmas volt, több ízben kerültek ziccerbe a vendégek, de Verpecz rendre hárította ezeket a lehetőségeket. Közben azért mi is mutattunk valamit, egy újabb jól sikerült Selim lövés kijött a kapusról, a kipattanót pedig Seydi váltotta gólra. Aztán a sokadik ziccerét gólra váltotta a vendégcsapat, Ludánszkit verte meg nagyon egy támadásnál Balajti, az akciót végül Bognár fejezte be. Egy perc sem telt el, Dombi kapott jó indítást, centerezése a vendégek védőjéről perdült a kapuba. Ekkor felcsillant a remény, hogy legalább az egy pontot itthon tartsuk, de nem tudtunk helyzetbe kerülni, és egy újabb ziccer végén Bognár döntötte el a mérkőzést.

Játékos osztályzatok

Verpecz István – 6.5

Négy gólt kapott, de egyikről sem tehetett, ellenben legalább három ziccert kifogott. Ha nem véd jól, akkor hat-hét gólt is kaphattunk volna, ezen felül egész meccsen irányította a csapatot hátulról.

Bernáth Csaba – 5.0

Nagyon gyengén játszott, bár a védelmünk egytől egyig rossz volt. Talán jó beadása nem is akadt a mérkőzésen, és védekezésben is sokszor megverték őt a Kövesdi támadók. Ebben a formában sajnos nem merném őt egy NB1-es meccsen pályára küldeni.

Króner Martin – 5.0

Ő is nagyon gyengén játszott, sokszor bizonytalan volt, védekezésben pedig mindig a legegyszerűbb megoldást választotta, ami annyiban merült ki, hogy arra rúgta a labdát, amerre állt. Le is cserélte őt Kondás, teljes joggal.

Ludánszki Bence – 5.5

Egy fokkal jobban játszott Krónernél, de összességében ő is gyenge volt. Legalább a labdakihozatalnál felvállalta, hogy nem elbikázza a labdát, hanem próbálta elegánsabban megoldani, de több alkalommal őt is csúnyán megverték a vendég támadók.

Ferenczi János – 5.0

Régóta tudjuk, hogy nem balhátvéd, az ilyen meccseken mégis ott kap rendre lehetőséget. Ma mentálisan sem volt a toppon, nagyon keveset futott, több alkalommal is csak kocogott az ellenfél támadója mellett/után, támadásban pedig keveset mutatott.

Dombi Tibor – 6.0

Születésnapi ajándékként majdnem végig játszotta a mérkőzést, és többször tudott lendületet vinni a támadásainkba. Egy gólpassz is fűződik a nevéhez, még ha egy vendég védőről is pattant be a labda.

Spitzmüller István – 6.0

A tőle megszokottat hozta, azaz nem vállalta túl magát, a labdákat lepasszolgatta oldalra, vagy hátra, volt pár távoli lövése, ezek nem vooltak veszélyesek. Nem lógott ki sem felfelé, sem lefelé.

Selim Bouadla – 6.5

A középpályán ő nyújtotta a legtöbbet, akadt három-négy jó távoli lövése, az egyikből kapufa lett, egy másikból gólt szerzett Seydi a kipattanó után. Összjátékban már kevésbé brillírozott, akadt több rossz passza is.

Slimane Bouadla – 6.0

Testvérével egy oldalon játszhattak, a meccs nagy részében balszélsőként játszott, aztán néha behúzódott középre is a bátyja mellé. Többször játszottak össze ketten, viszont Slimane ma nem játszott jól, és a ma mutatott játéka alapján joggal nem kap lehetőséget az NB1-ben.

l’Imam Seydi – 6.5 – A csapat legjobbja 

A csapat legjobbja volt, de így is csak egy erős átlagot hozott. Selimen kívül rajta látszott még az akarás, jól tartotta meg a labdákat, jól cselezte magát helyzetbe, hogy aztán a középre passzt, amiből gól lehetett volna, elrontsa. Egy gólt azért így is szerzett és volt egy szép lövése is.

Dalibor Volas – 5.0 – A mérkőzés citromdíjasa 

Itt lett volna a lehetőség, hogy bizonyítson, de nem tudott vagy nem akart élni vele. Az egész első félidőben flegmán játszott, elpattogtak tőle a labdák, a védők pedig simán elnyomták és leszerelték. Mezőnyjátékban próbált részt venni jobban, helyzetbe egyszer sem került, félidei cseréje jogos volt.

~o~

Szécsi Márk – 5.5

A félidőben váltotta Volast, de sokat nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez, passzai rosszak voltak, lövése nem akadt, helyzetbe sem tudott kerülni. Ez a játék kevés még az NB1-be, jót tenne neki egy kölcsönjáték valamelyik erősebb NB2-es csapatban.

Szatmári Csaba

Korábbi kiváló balhátvédünk fia Króner Martint váltotta a hatvanharmadik percben, és valamelyest jobb teljesítményt nyújtott nála. Magas játékos, így fejjátéka jó, első sorban belső védő. Kíváncsi vagyok rá, hogy mire viszi a későbbiekben.

Barna Szabolcs

Dombit váltotta néhány percre.