LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Évzáró ünnepség

w5Nem telt még el egy teljes hét, de egymás után a harmadik meccsünk jön. A Kaposvár idegenbeli legyőzése után itthon a Dunaújvárost fogadtuk a kupában és a DVSC itt is helytállt, sikerével a legjobb nyolc közé került. A mai napon Mezőkövesdre látogatunk, ahol NB1-es mérkőzésen még nem léptünk pályára. Azonban ne feledjük: mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek.

Bár ellenfelünknek egyértelműen a bennmaradás a célja, jelenleg a 12. helyen áll 1 ponttal a Kecskemét és 3 ponttal az Újpest és a Pápa között. Így semmiképpen nem szabad leírni a sárga-kékeket. Főleg akkor nem, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a hazai mérkőzésen csak egy 80. percben lőtt Szakály góllal tudtunk győzni és jelenleg rendkívüli szériában vannak. A Győrt (3-0) és az MTK-t (1-0) is legyőzték, korábban a Videotontól pedig csak minimális különbséggel kaptak ki (0-1).

Bár a jelenlegi gólkirályuk, Balajti Ádám nem szerepelhet a mérkőzésen, hiszen éppen tőlünk került az idén először NB1-es csapathoz, Menougong George, Melczer Vilmos és Pilibaitis Linas megérdemlik, hogy kiemeljük őket és fokozottan figyeljünk rájuk. A védelmet pedig a válogatottat is megjárt rutinos Vaskó Tamás fogja össze, amitől megijednünk azért nem kell, de nem árt erre is alaposan felkészülni. Véber György fiai után essen néhány szó a mieinkről.

w6

A Kaposvárt szó szerint lefociztuk a pályáról, mégis nehezen rúgtuk be helyzeteinket, így izgalmas volt a végjáték. Ha a helyzetkihasználáson tudunk javítani, megőrizhetjük idegenbeli bravúros mérlegünket (zsinórban négy győzelem). Ennek elsődleges feladata valószínűleg a Sidibe-Kulcsár duóra fog hárulni, adott esetben Volassal megsegítve. A kupameccsen ismét betalált, és azért valahogy mindig bepattan a testéről egy-egy labda, reméljük most is így lesz, ha pályára lép. A középpályán most nincs komolyabb hiányzó, várhatóan a Szakály-Selim-Bódi hármas fog felelni a támadásokért, illetve Zsidai lesz a szűrőnk, már amennyiben felépül, erről sajnos nem kaptunk tájékoztatást, ha nem bevethető, akkor vélhetően ismét Ludánszki kap szerepet.. A védelmünkben esélyes, hogy a mostanában ismét jó formába lendülő Mátén kívül Korhut is helyet kap. A másik két védő kiléte egyelőre kérdéses, mivel Mészáros sérüléssel bajlódik, így helyén újfent Brkovic kezdhet. Lázár Pál komoly fejsérülést szenvedett a keddi kupameccsen, így az ő játéka is kérdéses. Hiánya esetén a jobb oldali védekező feladatok minden bizonnyal Bernáth Csabára hárulnak majd.

Bárhogyan is álljunk fel, bármi is történjen, és bármilyen jó is legyen a Mezőkövesd aktuális formája, győzni kell!

Hajrá Loki!

Csibu írása