LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Te milyen menedzser lennél? Lokiblog Fantasy Liga!

fantasy2

Eltöprengtél már azon, hogy te mennyivel jobban tudnál irányítani egy NBI-es csapatot, mint sok, arra alkalmatlan szakvezető? Most itt a lehetőség! Az MLSZ Fantasy Liga keretein belül kipróbálhatod magad menedzserként, persze csak virtuálisan. És arra is lehetőségetek van, hogy csatlakozzatok a Lokiblog ligához, melyben összemérheti tudását minden olvasó egymással és persze a blog szerkesztőségével.

Ahhoz, hogy csatlakozhass, első lépésként regisztrálnod kell a fantasy.mlsz.hu oldalon, már ha eddig nem volt registzrációd, összeállítasz egy csapatot magadnak, amivel benevezel a ligák fülön a Lokiblog saját ligájába, a Lokiblog ligába. Ennyire egyszerű.

lokiliga

Persze azért van némi nehezítés, hogy mégse legyen olyan egyszerű a dolog, hogy összevásárolod a komplett Loki kezdőjét, vagy a bajnokság 11 legjobb játékosát. Az egyik kikötés, hogy egy csapatból maxmimum négy játékost vásárolhatsz, így sajnos, nem sajnos, kénytelenek lesztek a riválisoktól is vásárolni játékosokat. Emellett az sem mindegy, kiket veszel meg, mert összesen 30 millió forint áll a rendelkezésedre, hogy összeállítsd a 15 fős kereted. A játékosok értékei 0,9-4,5 millió forint között mozognak, így könnyen kiszámolható, hogy nem lehet csak topjátékosokkal feltölteni a keretet.

A pontszámítás nem a hagyományos, hasraütés szerű osztályozással történik, hanem a már jól ismert, a blogos elemzésekhez is felhasznált Instat elemzőrendszer segítségével, ami biztosítja a legteljesebb objektivitást. Tehát nem elég az, ha a nevezett játékosod pályára lép, és a csapat 4-5 góllal nyer, mert itt bizony az egyéni teljesítmény többet nyom a latba, így hiába nevezed a csereként öt percre pályára küldött játékost, ha nincs értékelhető megmozdulása, akkor hiába nyert a csapat, nem fogsz érte pontot kapni. Így viszont könnyen nyerő ember lehet akár az utolsó helyen álló Kaposvár bármelyik játékosa is, ha csapata veresége ellenére jól játszik, és mondjuk kioszt két gólpasszt.

szakifantasy

Amellett, hogy ez egy kiváló szórakozás, még bizonyos szempontból támpontot is nyújthat az átláthatósága miatt, hogy értékeld a csapat teljesítményét a legutóbbi fordulóban. Hiszen egyénenként lebontva böngészheted a statisztikákat, hogy kinek hány pontos passza, megnyert párharca, vagy épp mekkora Instat indexe volt a legutóbbi bajnokin.

Ráadásul itt nem csak egy egyszerű hobbi szerű játékról van szó, hiszen értékes nyeremények is várnak az önjelölt menedzserekre. Minden egyes forduló után az adott fordulóban legjobban teljesítő menedzserek MLSZ ajándékcsomagot nyernek, míg a szezon végén legjobban teljesítők értékes nyereményekkel gazdagodnak, többek közt okostelefon, Xbox játékkonzol, stb. A nyeremények listáját egyébként itt találjátok. Aki amiatt aggódna, hogy ősszel nem játszott, és ha most csatlakozik, akkor jelentős lemaradása lesz, annak nincs oka az aggodalomra, mert külön számítják a teljes idényt, illetve csak a tavaszi szezont, így aki most csatlakozik is nyerhet.

sal222

Emellett, hogy a privát ligánknak is legyen tétje, ezért aki a Lokiblog ligában az élen végez, az egy, a képen látható DVSC sállal gazdagodik majd. Játékra fel!

További tippekért, ötletekért, és a játékkal kapcsolatos hírekért felkereshetitek a játék saját blogját.