LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Keleti rangadó

dvsc_dvtk_oromVasárnap végre számunkra is folytatódik az OTP Bank Liga, méghozzá egy igazi keleti rangadóval, hiszen a 18. forduló záró mérkőzésén Diósgyőrben lép pályára csapatunk. Az őszi négy gólos siker megismétlése elég nagy csodának számítana, a győzelemre azonban ezúttal is reális esélyünk mutatkozhat, amennyiben hozzuk a tavaly év végén mutatott remek formánkat. Bunkerfocira ezúttal egyik csapat esetében sem kell számítanunk, ráadásul ezen a meccsen az ultráink is visszatérnek, így minden bizonnyal a forduló (egyik) legélvezetesebb találkozója vár ránk Borsodban.

 

Az említett őszi meccsünk óta Diósgyőrben nagyot fordult a világ, a nagy neveknek számító játékosok közül Szivics mester száműzte Rudolfot, Seydit, valamint idén télen Tiszát is, csapatát pedig az őszi negyedik helyre repítette a mester. Ezek után nem is nagyon lehet más célja a borsodi piros-fehéreknek, mint az év végi dobogó, ennek megfelelően az átigazolási időszakban elsősorban a csapat egyben tartására törekedtek a klub vezetői. Tiszán kívül (aki épp hozzánk igazolt) nem is volt jelentős távozójuk, az érkezési oldalon pedig a Kaposvárról és Pécsről jól ismert Grumicsot érdemes kiemelni.

A tél nálunk is nyugodtan telt, mindössze egy-két perem ember távozott (nagy részük ráadásul csak kölcsönbe), érkezett viszont a már emlegetett Tisza Tibor, Kovács Ádám, illetve a szlovén Rene Mihelic. Bár a vezetőség konkrét elvárása továbbra is a nemzetközi kupát jelentő helyek egyikének megszerzése, a bajnokság felénél meglévő négy pontos előnyünk tudatában kimondva-kimondatlanul a bajnoki serleg visszaszerzése lebeg minden lokista szeme előtt.

dvtk-dvsc14

Kondás Elemér különböző okokból kifolyólag ezúttal is több embert kényszerül nélkülözni, így például nem tarthat a csapattal az eltiltott Selim, valamint a sérült Dombi, Bernáth, Nagy Zoltán, Damahou alkotta négyes, de a nemrég felépült Bódi Ádám sem várható a kezdő csapatba. Őt speciel az új fiú, Mihelic pótolhatja majd, akit a felkészülési időszakban többször is kipróbált a mester a jobb szélen, és a beszámolók alapján nem is játszott rosszul. Középen valószínűleg összeáll a Zsidai-Ludánszki duó, ami nagyban növelheti a középpályánk stabilitását, egyben csökkentheti a védelemre nehezedő nyomást is. Ebben a felállásban persze kérdés, sikerül-e annyit hozzá tenniük a támadásokhoz, mint amennyit a hiányzó Selimtől megszoktunk, de Zsidai játékában ez abszolút benne van véleményem szerint, és Ludánszkit sem kell félteni, gondoljunk csak a Kaposváron szerzett találatára. Elől személy szerint változást várok, és Kulcsár mellett ezúttal Volas szerepeltetését látom leginkább valószínűnek. A szlovén csatár rendben végig tudta dolgozni az alapozást, és az edzők is dicsérték, így vélhetően megkapja a bizonyítási lehetőséget. A Diósgyőr hazai pályán valószínűleg megpróbál majd dominálni, így fontos lenne, hogy már a középpályán sok labdát szerezzünk, az ilyen helyzetekből indított gyors támadás szervezés pedig abszolút feküdhet nekünk, akár Kulcsárra, akár Volasra jön ki a befejezés. Amire nagyon oda kell figyelnünk, ha esetleg megszerezzük a vezetést, ne húzzuk őket magunkra rossz szokásunk szerint, mert úgy aligha sikerülhet megőriznünk előnyünket a mérkőzés végéig.

A DVTK-nál ugyancsak nem várható nagy változás, a védelembe Debreceni, a támadó sorba Grumics beépülése várható a tavasszal, akár már ezen a mérkőzésen is. A középpályán A védőinknek vélhetően a rendkívül kemény ellenfél hírében álló Futács Márkóval gyűlik majd meg legjobban a baja, de a középpálya kreativitásáért felelős Nikházi-Barczi duóról sem szabad egy pillanatra sem megfeledkeznünk. A hazaiak gyenge pontjának egyébként épp a hazai pályát tekintem, nekik otthon mindenképpen menni kell előre, ez pedig nekünk sokkal jobban fekszik, mint a bunkerfoci.

Hogy mennyire fontos lenne győzelemmel kezdeni a tavaszi hadjáratot, talán mondani sem kell, ráadásul az egyik közvetlen riválist szakíthatnánk le magunkról még jobban, ami plusz motivációt is jelenthet. A mérkőzés vasárnap 18 óra 30 perckor kezdődik, aki nem tud a helyszínen szurkolni, a Sport2 képernyőjén követheti az összecsapást.

HAJRÁ LOKI!!!

(a kép forrása: dvsc.hu)