LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szombathelyi vendégjáték a Nagyerdőn

dvsc_haliEgy héttel a Diósgyőr elleni döntetlen után, ma végre hazai pályán is megkezdődik a Loki tavaszi menetelése a bajnokságban, a Szombathelyi Haladás csapatát látjuk vendégül az Oláh Gábor utcai stadionban. A riválisok újbóli botladozása után kiemelten fontos lenne begyűjteni a három pontot, erre pedig minden esélyünk meg is van.

Az ősszel meglehetősen furcsa meccsen játszottunk egy-egyes döntetlent Szombathelyen, előbb mi kerültünk ember- és gólelőnybe, majd Lázár és Korhut piros lapja miatt létszámban gyorsan megfordult a helyzet, így a hosszabbítás pillanataiban a Hali végül megszerezte az egy pontot érő gólt. A zöld-fehérek azóta is szorgosan gyűjtögetik a pontokat, így jelenleg az ötödik helyen állnak a bajnokságban, és a dobogó is látótávolságon belül van nekik, hiszen a harmadik Győrtől pont egy győzelemnyire vannak, míg tőlünk tíz egységgel maradnak el. Az utóbbi három tétmérkőzésükön viszont góltalanok maradtak, a Ligakupából a Fradi búcsúztatta őket (0-0, 0-2), a bajnokságban pedig az MTK elleni döntetlennel kezdtek (0-0). Artner Tamásékkal ellentétben mindenesetre mi reméljük, hogy ez a sorozat nem a Nagyerdőn fog megszakadni.

Ezzel szemben nekünk sikerült jól elkapni a tavaszi rajtot, a DVTK elleni pontszerzés mellett kiejtettük a Ligakupából a bajnoki címvédő ETO-t (1-2, 3-1), a tabellát pedig továbbra is négy pont előnnyel vezetjük a Vidi előtt. Szombaton aztán újra pontokat hullajtott az FTC, a Győr és a DVTK is, így egy esetleges győzelemmel még jobban megszilárdíthatjuk helyünket a tabella elején. A Székesfehérváriak egyébként Paksra látogatnak, és az utóbbi hetekben mutatott formájuk alapján náluk is bőven benne van a pontvesztés lehetősége.

hali-loki14

Nálunk ezúttal gyakorlatilag a legjobb kezdőcsapatot állíthatja össze Kondás mester, hiszen Selim eltiltása lejárt, és Bódi is egyre inkább játékba lendül. A múlt heti összeállításhoz képest én két helyen várok változást, az egyik a középhátvéd poszt, ahová lassan el lehetne kezdeni újra beépíteni Morozovot, a másik pedig a középpálya közepe, ahová Selim térhet vissza eltiltása után Ludánszki helyére. Egy másik variáció lehetne, ha Bódi játszana újra a jobb szélen és Mihelic húzódna be középre, de ezt kevésbé látom valószínűnek. Elől ezúttal megmaradhat a Kulcsár-Volas páros, hiszen mindketten jól teljesítettek az előző fordulóban, míg az első számú cserének számító Sidibe nem tudott kiemelkedőt nyújtani a tíz emberrel védekező DVTK otthonában. Idehaza nyilván megpróbáljuk majd dominálni a mérkőzést, és az sem lepne meg túlzottan, ha a Hali ezúttal főleg a védekezésre helyezné a hangsúlyt. Ez a stílus továbbra sem fekszik nekünk, azonban idehaza nem lehet gond áttörni a falon, a Mihelic-Selim (Bódi)-Szakály-Kulcsár-Volas támadó alakzat garancia lehet erre. Hátul leginkább Radó színészi tehetségére kell vigyáznunk, és pont ezért nem kezdetném Mátét semmiképpen.

A Halinál kisebb gondok adódtak az összeállítás kapcsán, hiszen a védelemben több sérült, illetve eltiltott játékos található, a legfrissebb hírek szerint Fehér és Devecseri után Dvorschák is kiesett náluk, ami nem éppen biztató nekik a debreceni vendégjáték előtt. Középen így a Guzmics, Tóth páros szerepeltetése várható, ez pedig sok mindennek mondható, csak félelmetesnek nem. Így viszont nagyobb szerep hárulhat a két védekező középpályásukra, márpedig Iszlai és Simon magyar szinten nem számítanak rossz játékosnak. Elől a Radó-Halmosi-Hrepka tengelytől várnák a gólokat, és bizony ha egy kontrát végig tudnak vinni a szombathelyiek, akár még gondban is lehetnek Mészárosék.

A mérkőzés 16:30-kor kezdődik, az otthon maradók számára az M1 közvetíti élőben a találkozót.

Hajrá Loki!!!

(a kép forrása: haon.hu)