LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kantáékhoz látogatunk

loki_mtkHa hétvége, akkor Mennyei Bajnokság, az OTP Bank Liga 24. fordulójában, az elmúlt hetek rangadói után ezúttal egy kiesés elől menekülő csapattal találkozik a Loki. Kötelező győzelem – gondolhatják sokan, ha azonban hozzá tesszük, hogy ez a csapat az MTK, ráadásul a meccset a Hidegkuti-stadionban rendezik, máris árnyaltabb a kép, hisz a budapesti kék-fehérek ellen soha senki nem mehet biztosra. Az esélyesek persze így is mi vagyunk, így szombatra élvezetes, jó meccset, valamint debreceni győzelmet várunk.

 

Ősszel Debrecenben találkoztak a felek, akkor Szakály Péter találatával győztük le ellenfelünket, ráadásul emberhátrányban, hiszen Trninic már az első félidő derekán kiállíttatta magát. Az a mérkőzés ráadásul azért is lehet emlékezetes minden szurkolónak, mert akkor és ott kezdődött a mostanra tizenöt meccsre nyúló veretlenségi szériánk is. Az MTK ezzel szemben lefelé indult meg, a tavalyi negyedik helyezésüket alaposan alulmúlva ezúttal a kieső helyek elkerüléséért vívnak élet-halál harcot. Ebben, úgy tűnt, nagy segítségükre lehet a télen igazolt Torghelle-Vass duó, akik minőségi erősítésnek számítanak, a várt áttörés azonban velük is elmaradt, hisz a tavasszal lejátszott hat mérkőzésből csak hét pontot sikerült gyűjteniük. Jelenleg a tizennegyedik helyen tanyáznak egyébként a kék-fehérek, mindössze két pont előnnyel a Paks előtt.

mtk-loki

A kezdőnkben újfent nem várható nagy változás, a védelmünk hosszú hetek óta adva van, amihez Kondás mester ragaszkodik akkor is, ha minden fordulóban megfigyelhető egy-két bizonytalankodás. Egyébként Torghelle ellen akár működhet is a Máté-Morozov páros, hiszen az ország Sanyija ellen sokkal többet számít a fizikai erő, mint a gyorsaság. A középpályán vélhetően ismét szerepet kap az ex-MTK-s Zsidai-Vadnai duó, akik az utóbbi hetekben nagyszerűen teljesítettek, kiszorítva ezzel Ludánszkit a keretből, illetve közvetve Bódit is, hiszen így a kihagyhatatlan Mihelic továbbra is a jobb szélen játszik. A többi sorral ellentétben elől nem lepne meg egy változás, nevezetesen Tisza kezdőként való szerepeltetése. Egy ideje nem érkeztek hírek az állapotáról, hogy bírná-e végig a kilencven percet, de gyanítom, hogy lassan megérik az idő erre is, főleg, hogy Volas az utóbbi időben ismét adós a jó játékkal. A hazaiaknak ezúttal ellenünk sem elég a döntetlen, és az MTK stílusától egyébként is idegen a sündisznóállás, így jó, több gólos mérkőzésre számítok, ahol mi elsősorban a védekezésre fogunk támaszkodni, illetve a gyors kontrákra. Amennyiben ez megvalósul, ismét nagy szerep hárulhat Kulcsárra, akinek mellesleg nem ártana végre meglőni első tavaszi gólját a bajnokságban, de fontos lesz Mihelic és Szakály szereplése is. Védekezésben leginkább Kanta semlegesítése jelentheti a kulcsot a sikerhez, de vigyáznunk kell Pölöskei híresen jó távoli lövéseire, valamint Torghelle harcosságára is.

Az MTK sem híres arról, hogy hetente kicserélné a kezdő csapatot, a fent látható összeállításhoz képest maximum egy-két helyen várható eltérés. Ahogy már említettem, nekik ezúttal a döntetlen nem számítana jó eredménynek, pláne odahaza, úgyhogy valószínűleg megpróbálnak majd dominálni ellenünk. A középpályásaik formája meghatározhatja a mérkőzést, ha jó passzban érkeznek a mérkőzésre, nagyon nehéz lehet megállítani őket.

Bár már félig a kezünkben érezhetjük a bajnoki címet, egy-két győzelemre még nagy szükségünk van, így jó lenne nem döntetlenre játszani ezúttal. A mérkőzés 20:00-kor kezdődik, a Sport1 közvetíti, míg egyetlen üldözőnk, az ETO vasárnap este fogadja a Kecskemét együttesét.

Hajrá Loki!!!

(a kép forrása: dvsc.hu)