LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Előre a bajnoki címért!

012Utolsó idegenbeli fellépésére készül a Loki a szezonban, csapatunk Felcsútra látogat az OTP Bank Liga 29. fordulójának nyitó mérkőzésén. A hazaiak a kiesés elkerüléséért harcolnak, míg mi egy esetleges győzelemmel lényegében megszereznénk hetedik bajnoki serlegünket, így nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, remélhetőleg debreceni sikerrel a végén.

 

A két csapat novemberben találkozott egymással először, akkor Debrecenben nagyon nehéz mérkőzésen sikerült nyernünk 2-1-re, pedig több, mint hatvanöt percig emberelőnyben futballozhattunk. Legutóbb a Ligakupa negyeddöntőjében találkoztunk a felcsútiakkal, a párharcot ugyan mi nyertük, de valójában csak annak köszönhetően, hogy Gallardo jogosulatlan szereplése miatt az első mérkőzést három-nullás eredménnyel megkaptuk. A PAFC egyébként öt ponttal előzi meg a Mezőkövesdet a tabellán, így egy hazai győzelemmel már biztosan bent maradnának az első osztályban. Mi -ahogy fent már említettem- győzelem esetén gyakorlatilag le is zárhatjuk a bajnokságot, hiszen gólkülönbségünk sokkal jobb, mint az Győré, így pontazonosság esetén is mi örülhetünk az aranyéremnek.

felcsút-loki141

Az elmúlt mérkőzésekhez viszonyítva a kezdőnkben nem várok változást, bár Lázár és Selim is felépült a korábbi alapemberek közül, a jelenlegi győztes csapaton nincs ok változtatni, maximum Lázár kerülhet be Mészi helyén. A védelmünkre újfent nehéz feladat vár, a Felcsút támadósora ugyanis a legtöbb NB1-es csapatba simán beférne, elég ha Lencse nevét említem, vagy régi ismerősünket, Czvitkovicsot. A Brkovics-Máté páros képes lehet velük felvenni a versenyt, a szezonban gyakorlatilag ez az első páros, amitől nem igazán tartok, az elmúlt pár meccsen elég jól dolgoztak össze ők ketten. A középpályán várhatóan marad a kissé felforgatott felállás, Szakállyal középen, Bódival a bal szélen. Előbbi egyébként testvérével is összeakadhat a mérkőzésen, hiszen Szakály Dénes jelenleg a felcsútiak játékosa, és várhatóan kezdeni is fog ellenünk. Elől a jó formába lendülő Kulcsár-Sidibe páros helye megkérdőjelezhetetlen, a szezon végére abszolút elnyomták Volasékat. Tartok tőle, hogy Kondás mester ezúttal defenzívebb taktikával küldi majd fel a fiúkat a pályára, de én személy szerint a támadásokra helyezném a fő hangsúlyt, mivel a PAFC védelme jóval gyengébb a támadóiknál, egy jól játszó középpályás- és csatársorral akár több góllal is nyerhetünk, egy védekezésre épülő játékkal viszont könnyedén fel is sülhetünk.

A Felcsútnál már több a kérdőjel a kezdőt illetően, a balhátvéd posztot például előszeretettel rotálja Benczés Miklós, de a fenti felálláshoz képest Polonkai, vagy Tischler csapatba kerülése sem lenne meglepetés. A hazaiak játékát nagyban meg fogja határozni, hogy mi mennyit engedünk nekik, ha magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, valószínűleg a kapujuk elég beszorulva fognak védekezni, de akkor sem esnek kétségbe vélhetően, ha nekik kell dominálni, sőt, az nekik még inkább feküdne talán.

A mérkőzés pénteken 19:00-kor kezdődik, ezúttal a Duna TV-n lesz látható a csapat. A rivális győriek egyébként szombat este nyolctól a már kiesett Kaposvár otthonában szerepelnek, így aligha számíthatunk tőlük pontvesztésre.

Hajrá Loki!!!

(a kép forrása: dvsc.hu)