LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Debreceni gólzuhatag

dvscgol1314Kezdjük el a visszatekintést a 2013-2014-es bajnoki idényre, melynek végén a csapat hetedik bajnoki címét ünnepelhette. Első ilyen visszatekintő írásunk a Loki idény során szerzett összes, szám szerint 66 gólja. Természetesen a döntés ezúttal is a ti kezetekben van, szavazhattok, hogy melyik volt a legszebb gól.

Tavaly már volt hasonló cikkünk az évad végén, akkor Coulibaly Győrnek lőtt MK döntős gólja végzett az élen, teljes joggal. Ezúttal tíz találatot emeltem ki a sok közül, melyek érdemesek arra, hogy a legszebb gólnak válasszuk. Első körben tekintsétek meg a félórás videót, majd jöhet a szavazás.

Ezek után pedig nézzük a jelölteket. A tíz találat kiemelése mindenféle elfogultság nélkül történt, viszont akinek más gól tetszik, az komment formájában jelezheti azt. Lássuk tehát a tíz legszebb gólt, szigorúan időrendi sorrendben. Zárójelben a találat videón belüli időbeli elhelyezkedése.

1. Ferenczi János ballábas bombája a Kaposvár elleni szezonnyitón (1:25)

Fiatal játékosunk első NB I-es találatát jegyezte még tavaly nyáron, sajnos a későbbiekben nem nagyon láthattunk tőle ilyen megmozdulásokat, a Rákóczi ellen viszont nagyon elsült a balos.

2. Kulcsár Tamás bombája a Kecskemét ellen (8:10)

A bajnokság 11. fordulójában Kecskeméten vendégszerepeltünk, és Bódi kiállítása miatt korán emberhátrányba kerültünk. Mindez a végeredményen nem látszott meg, és az első gól Kulcsár 20 méteres bombája után született, nem maradhatott le a listáról ez a találat.

3. Korhut Mihály félpályás szólója a KTE otthonában (8:54)

Ugyanezen a mérkőzésen vagyunk, amikor már 2-0-ra vezetett csapatunk, és az utolsó negyedórában Korhut gondolt egyet, és az egész félpályán végigvezette a labdát, majd bevágta a kecskeméti kapuba, szintén joggal kerül fel a listára ez a találat.

4. Szakály Péter szép egyéni megmozdulása Kispesten (12:15)

Az őszi szezon utolsó találkozóján esett a találat, Szakály kapott labdát a Honvéd tizenhatosa előtt, egy csellel becsapta a védőket, majd a kapuba emelte a labdát, növelve ezzel az előnyünket.

5. Dalibor Volas fejesgólja a Fradi ellen (16:08)

Csak hogy ebből a műfajból is legyen találat a listán. A Puskás Stadionban rendezett mérkőzésen egy visszagurított labdát Mihelic kapésból ívelt be honfitársának, Volasnak, aki kitűnő érzékkel támadta a labdát, és védőjét lerázva a hosszú sarokba csúsztatott.

6. Vadnai Dániel szép tekerése az MTK ellen (18:56)

A Hungária körúti meccs nem hagyott bennünk szép nyomokat, viszont ez a találat felkívánkozik a listára: 2-0-s hazai vezetésnél Vadnai szedett össze egy lecsorgót, majd a tizenhatos jobb sarkáról ballal a hosszúba tekert.

7. René Mihelic szabadrúgásgólja a Kecskemét ellen (20:32)

Nem maradhat ki a listáról egy szabadrúgásgól. Télen szerződtetett szlovén középpályásunk két szép gólt is szerzett pontrúgásból, ebből csak az egyik kerülhetett fel a listára. A Győrnek lőtt találata fontosabb volt, viszont a Kecsó elleni hanyag tekerése szebb volt.

8. Kulcsár Tamás pimasz átemelése a KTE elleni stadionbúcsúztatón (21:30)

Az Oláh Gábor utcai stadion utolsó találata méltó volt az ünnepi hangulathoz: Kulcsár kapott labdát a jobbszélen, a védők befelé húzódtak, így ő is megindult a kapu irányába, mivel azonban középen nem érkezett társ, így alábökött a labdának, ami a hosszú sarokban landolt. Nyilasi Tibor döntése értelmében ez a találat az év öt legszebb NB I-es találata között is megtalálható. Nem akarok senkit befolyásolni, de nálam ez a befutó.

9. Vadnai Dániel jobblábas bombája a stadionavatón (24:43)

Stadionbúcsúztató gólok után jöjjön egy stadionavató: ugyan nem ez volt az új Nagyerdei Stadion első találata, de az első bombagólja mindenképp. Egy szöglet után Bouadlához került a labda, lapos beadása kipattant a védőkről, Vadnai pedig gyengébbik lábával kapásból kilőtte a hosszút.

10. Bódi Ádám pöccintése a Puskás Akadémia ellen (26:19)

Ez volt az idény utolsó Loki gólja, mely Felcsúton esett: Bouadla szenzációs keresztlabdája révén Bódihoz került a labda, aki az átvétellel azonnal helyzeti előnybe került a védőjével szemben, majd szépen alábökött a labdának, ami így a kimozduló kapus fölött a hálóban kötött ki. Gyakorlatilag ezzel a góllal lett bajnok a Loki.