LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Elindult a LokiBlog fórum!

forumfejleckep

Korábbi cikkünkben már szót ejtettünk róla, hogy több közösségi média felületen is újítások történtek és egyre nagyobb szeletet harap ki ebből a LokiBlog is. Ahogyan a csapat is új stadionba költözött, úgy olvasóinkkal együtt mi is komoly fejlesztésbe kezdtünk, ez pedig nem más, mint a LokiBlog hivatalos fórumának elkészítése, mely a napokban elkészült! Alábbi cikkünk a fórum felületét, működését, a regisztráció menetét, a hozzászólás mechanikáját hivatott bemutatni; egyszóval segítséget nyújt a fórum könnyű kezeléséhez.

1. Miért és hogyan regisztrálj?

Sem a Facebook szertelensége, sem a hivatalos DVSC oldal, sem a jelenleg működő Loki fórumok nem nyújtanak megoldást arra, hogy őszintén, egyszerűen, hátsó szándék nélkül és minden, klubot érintő témát egybefogóan beszélhessenek meg és tárgyalhassanak ki a csapat szurkolói. Elsősorban ennek próbálunk itt teret engedni, miközben a Lokiblog életével kapcsolatban is fontos színhelynek szánjuk. Amellett, hogy hozzászólhattok a cikkekhez, a Loki mindennapjaihoz, lehetőséget kaptok beleszólni a Lokiblog írásaiba, közös játékokban, nyereményjátékokban résztvenni és megosztani mindazt, amit Ti fontosnak tartotok.

Bár az oldal alapvetően angol nyelvű, a fórum menüpontjai mind magyar nyelvűek, csak néhány angol kifejezést kell ismerni, vagy elegendő elolvasni ezt a cikket. 🙂 Kezdjük is a regisztrációval. Az alábbi képen látható, hogy a fórum kezdőlapjára érkezve hol található a regisztráció menüpont.

11forum

Nagyobb méret

Ezt követően egy új oldal tölt majd be, ahol meg kell adni egy saját e-mail címet. Ezt megadva egy megerősítő e-mailt küld a rendszer (mely általában pár perc alatt megérkezik, de nem kell megijedni akkor sem, ha pár órát várni kell rá). Ezután egy újabb oldal következik, ahol a regisztrációhoz szükséges alapadatokat lehet megadni.

2forum

Nagyobb méret

Mik ezek az adatok? Meg kell adni egy jelszót (password) kétszer egymás után. Ezután meg kell adni egy valós (vagy kitalált) a nevet, de ez még nem a fórumozó nicknév, nem ezzel a névvel fogtok hozzászólni. Ezt követően a születési dátumot, valamint a nemet (male-férfi, female-nő) kell megadni, majd a Continue-ra kattintva továbblépni. Ekkor tudjátok majd megadni a fórumos nicknevet, majd a felhasználási feltételek elfogadása után lehet kattintani ismét a Continue-ra.

Fontos! A nicknév csak az angol ABC betűit, és számokat tartalmazhat, így a speciális karatereket, valamint írásjeleket (pont, vessző, felkiáltójel, stb.) mellőzzétek, mert így nem enged regisztrálni a rendszer. Ezután felugrik egy kis ablak, ahol a képen látható számsor beírásával véglegesíthető a regisztráció.

3forum

Nagyobb méret

Ezután az aktivációs oldalra ugrunk, ide tudjuk beírni az aktiváló emailben kapott kódot, de közvetlenül az emailből, az ott kapott linken keresztül is megerősíthető a regisztráció. Ennek végrehajtása után kész vagyunk, lehet kezdeni a fórumozást.

2. Hogyan működik a fórum?

És akkor most néhány gondolatban tekintsük át a fórum felépítését, működését. A főoldalon négy fő témát találtok. Ezeken belül találhatók a különböző altémák. Kérünk a fórum átláthatósága érdekében mindig a megfelelő témában szólj hozzá, így sokkal átláthatóbb és élvezhetőbb lesz a fórumozás, hiszen nem keverednek össze egy-egy topicban a különböző témák.

Hozzászólni kétféle módon tudtok: egyik az egyszerű, gyors hozzászólás, melyet a lap aljára görgetve találtok, ahogy a kép is illusztrálja.

4forum

Nagyobb méret

A másik módszer, ha a fórum tetején található „Reply” gomba kattintotok, ekkor egy új szerkesztőfelület ugrik be, és itt már lehet formázni is a hozzászólást, képet, linket beszúrni, és egyéb opciók, amik általában egy fórumon elérhetők..

5forum

Nagyobb méret

Ha konkrétan egy másik felhasználó üzenetére szeretnétek válaszolni, akkor az adott hozzászólás mellett található „Quote” gombra kattintva a hozzászólásotok után mutatni fogja, hogy mire reagáltatok.

Talán a fórum egyetlen hátránya, hogy az adott témák első oldalán mindig a legrégebbi hozzászólás olvasható, a legújabbhoz pedig az utolsó oldalra kell kattintani. Azonban erre is van megoldás! Amikor valamelyik témában új hozzászólás érkezik, akkor a téma címe mellett egy „új” feliratú ikon fog megjelenni, és erre az ikonra kattintva arra a hozzászólásra irányít a rendszer, amit utolsó látogatásunk óta még nem olvastunk! Ugye milyen egyszerű? 🙂

6forum

Nagyobb méret

Ha nincs új hozzászólás, de mégis szeretnénk a legújabb hozzászólásra ugrani, akkor erre is van mód: vagy a topic címe alatt megjelenő számsort használjuk, vagy a képen is látható bejelölt területre kattintva automatikusan a legfrisebb hozzászólásra ugorhatunk.

3. Hogyan érdemes beállítani a profilomat?

Az alábbiakban a profil oldal beállításához nyújtunk segítséget. Az alábbi három kép illusztrálja ennek a menetét.

1profil1

1, Kattints a menüsorban a „Profilom” menüpontra.

2, A megjelenő új oldalon jobb oldalt az „Edit profile” menüpontot kiválasztva lehet szerkeszteni a profilt.

2profil2

3, Itt lehet feltölteni profil képet. A második opció kipipálásával sajátot tölthetünk fel, a harmadik opció kiválasztásával a fórum képeiből választhatunk, vagy saját, egyedi avatart készíthetünk egyszerűen.

4, Ha megtörtént a feltöltés, akkor „Save Avatar Changes”.

profil3

5, A „Personal” fülre kattintva lehet megváltoztatni a személyes adatokat.

6, A Display Name megadásával tudjátok a fórumon megjelenő nickneveteket módosítani.

7, A Location résznél a várost lehet megadni.

8, A Most Recent Statusnál megadott szöveg a fórumon minden hozzászólásotoknál megjelenik a nevetek alatt.

9, A Signature részbe beírt szöveg minden hozzászólásotok alatt megjelenik.

Reméljük, hogy hasznos volt számotokra ez a gyorstalpaló és hamarosan aktív fórumozóink közé fogsz tartozni! Kérdés, probléma esetén bátran írhattok ide is, a facebook oldalunkra is, vagy a loki.blog.nepsport@gmail.com címre is! 🙂

1. Miért és hogyan regisztrálj?
Sem a Facebook szertelensége, sem a hivatalos DVSC oldal, sem a jelenleg működő Loki fórumok nem nyújtanak megoldást arra, hogy őszintén, egyszerűen, hátsó szándék nélkül és minden, klubot érintő témát egybefogóan beszélhessenek meg és tárgyalhassanak ki a csapat szurkolói. Elsősorban ennek próbálunk itt teret engedni, miközben a Lokiblog életével kapcsolatban is fontos színhelynek szánjuk. Amellett, hogy hozzászólhattok a cikkekhez, a Loki mindennapjaihoz, lehetőséget kaptok beleszólni a Lokiblog írásaiba, közös játékokban, nyereményjátékokban résztvenni és megosztani mindazt, amit Ti fontosnak tartotok