LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ide nekünk a Szuperkupát!

B87Q9040-e1404393772419Idei első tétmeccsét játssza pénteken a Loki, a már hagyományosnak mondható Szuperkupa döntőjében az Újpest lesz csapatunk ellenfele. Mivel ez a mérkőzés lesz a keddi BL-selejtező főpróbája is, mindenképpen győznünk kellene, lehetőleg jó játékkal.

 

A Loki eddig öt alkalommal tudta elhódítani a kupát, kétszer a Honvéd és a Videoton ellen, legelső alkalommal pedig a Sopront legyőzve. A debrecenieknek emellett van három elveszített döntője is, 2008-ban az MTK, két éve a Vidi, tavaly pedig a Győr happolta el előlünk a serleget, amit négy év után szerezhetünk most vissza. A lila-fehérek mindössze harmadszor jutottak el idáig, eddig azonban mindkétszer el is nyerték a kupát: 1992-ben a nagy rivális Fradit győzték le, tíz évvel később pedig a Manchester verő ZTE ellenében tudtak diadalmaskodni.

A felkészülési szezonban egyelőre impozáns eredményeket ért el a Loki, négy meccsen négy győzelem, 21-4-es gólkülönbség, amiben mondjuk a Tiszaújváros kitömése alaposan szerepet játszott. A Lyon ellen a mutatott játékkal sem volt baj, egyelőre tehát úgy tűnik, jól sikerült a formába hozás, és felkészülten várjuk a tétmeccseket. Az Újpest mindössze három mérkőzést játszott az előszezonban, amiből ráadásul kettő a Duchatelet-kupa (hivatalosabb nevén: Philips Stayen Kupa) keretében jött létre, ott pedig kilencven helyett csak negyvenöt perces mérkőzéseket rendeztek. A mérlegük sem túl fényes, két döntetlen mellett egy vereséget is elszenvedtek, gólt csak az első meccsen sikerült szerezniük, ott is mindössze egyet, ők tehát nem túl jó előjelekkel várják a szezon nyitányát.

loki-újpest

Nálunk nem várható, hogy Kondás mester felforgatja a tavaszi alapcsapatunkat, bár kedden BL meccsünk lesz, valószínűleg pihentetés miatt sem fogunk tartalékosan felállni. Nyáron hivatalosan eddig csak Jovanovicsot szerződtettük, ő akár kezdhet is Lázár helyén, míg a középpályán Szakály és Zsidai szereplése teszi kérdésessé a felállást. Mindketten kihagyták a Lyon elleni mérkőzést, azonban mostanra félhetően felépültek, ennek ellenére az ő szereplésüket nem kockáztatnám meg a Cliftonville elleni meccs előtt, helyükön a most visszatért Varga Józsi, valamint Bódi kezdhet valószínűleg. A csatársorunk adva van, Kulcsár és Sidibe is duplázott a francia sztárcsapat ellen, meglepő lenne, ha bárki ki tudná őket szorítani a csapatból. A mi erősségünk idén az állandóság lehet, a csapat már régóta együtt van, és melléjük érkezett a Varga-Jovanovics duó. Ilyen felállással azt gondolom el is várható, hogy az újjáépülő lilákat megverjük akár több góllal is.

Az Újpest kezdőjét már jóval nehezebb megtippelni, hatalmas mozgás volt megfigyelhető a keretük körül, alapemberek sora távozott, a helyükre viszont -sok év után most először- tudatosan igazoltak, magyar viszonylatban nem rossz játékosokat (pl. Vadász, Nagy Gábor), akikkel ugyan a dobogó még mindig nem tűnik elérhetőnek, de vélhetően idén jobb szereplésnek lehetnek tanúi a lila-fehér hívek. Az egyetlen kérdés, hogy mennyi ideig fog tartani, amíg a játékosok összeszoknak, hiszen például a védelmet gyakorlatilag újra kell építenie Vignjevics mesternek, ami olyan sok jóval nem kecsegteti őket az összeszokott, és jó támadó focit játszó Loki ellen. A középpályán a már említett Nagy Gábor mellé újfent kölcsönvették a montenegrói Koszovicsot, így ez a sor is rendben lévőnek tűnik, a csatársorban viszont lehetnek gondjaik, főleg Kabát hiányában, Bavon Tschibuabua ugyanis nem tűnik hosszú távon jó megoldásnak.

A szezon első tétmeccsét az M1 közvetíti, pénteken 20:30-tól.

Hajrá Loki!

(A kép forrása: mlsz.hu)