LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Útnak indulunk, irány a BL!

uefa_champions_leagueEgy hete nem várt sikert arattunk a Lyon ellen, majd hiába vertük 5, illetve 6 góllal a Balmazújvárost és a most megalakuló Székely-válogatottat, közben becsúszott egy gyenge és sérülésekkel tarkított, tizenegyespárbajban elbukott szuperkupa-döntő. Mire számíthatunk az idény első Bajnokok Ligája mérkőzésén a Cliftonville ellen, idegenben? Beharangozónkból kiderül, mit várunk a mérkőzéstől.

 Ahogyan azt már korábban itt elmondtuk, a Cliftonville az északír bajnokság győzteseként, félamatőr csapatként várja az összecsapást. Bár a csapat egyik gólgyárosa, Liam Boyce eligazolt, a másikuk, Joe Gormley komoly problémákat okozhat. Az ellenfél formációját és pontos felállását nehéz megjósolni. Ennek ellenére a kapus Conor Devlin jelenléte biztosnak tűnik. Az északír bajnokság rájátszása alapján Jamie McGovern, Eamomn Seydak és Marc Smyth védők mellett az idén nyáron a skót bajnokságból érkező (viszont szintén északír) Jonny Flynn kaphat szerepet.

cliftonvi1A középpályán Ryan Catney, Chris Curran, Martin Donnelly, Barry Johnston és a csapatkapitány George McMullan, valamint a Linfieldtől érkező James Knowles közül válogathat Tommy Breslin, a Cliftonville 2011 óta alkalmazott edzője. A középpályások magas létszáma miatt várhatóan egy csatárral, Joe Gormley-jel, biztonsági, erőszakos játékra törően fognak játszani. Ha mégsem így lenne, azt a 3. nyári szerzemény, a Kilmarnocktól érkező Jude Winchester hadba küldése okozhatja.

Nálunk egészen a szuperkupáig biztosra lehetett venni a kezdőcsapatot, azonban több sérülés, illetve egy-két gyengébb teljesítmény miatt mégis előfordulhat, hogy végül felforgatott csapattal állunk majd ki. A kaput biztosan Novakovics őrzi majd, illetve a balhátvéd szerepkörében Korhut fog feltűnni, de Mészáros kiújuló sérülése és Máté gyengébb szereplése miatt bizonytalan, hogy ők ketten lesznek-e ismét középső védőink. Jobb oldalon a sérülése óta védekezésben gyengébben teljesítő Lázár Pált pedig az eddigi teljesítménye alapján magasan kiemelkedő Jovanovic pótolhatja. A középpályán Szakály Péter és Bouadla is kisebb sérüléssel bajlódik, előbbi biztosan nem játszhat, Zsidai viszont talán már visszatérhet. Bódi, Mihelic és Varga biztosan kezdőként fog pályára lépni, negyedik középpályásunk pedig vagy Zsidai, vagy Bouadla lesz, de csereként akár itt is szerepet kaphat Jovanovic. Kulcsár játéka szintén bizonytalan, helyét Tisza veheti át, aki Sidibével nyerő párost alkothat. Tibitől egyébként is sokat várok, most már ideje lenne ismét betalálnia.

Vágólap01

Bárhogyan is állunk fel, a DVSC várja esélyesként a találkozót. Egyértelműen minél eredményesebb támadójátékkal kell ezt bizonyítanunk. Egy gólgazdag döntetlennel, vagy egy egygólos sikerrel már elégedett lennék, ez megkönynítené a hazai visszavágót.

Az M2 által közvetített találkozó 2014.07.15-én, 20:45-kor veszi kezdetét. Tovább kell jutni! Hajrá Loki!

Csibu