LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bajnokok Ligája Debrecenben!

loki-cliftonKedden a Bajnokok Ligája selejtezőjében fogadjuk a Cliftonville gárdáját, a címben szereplő mondat pedig azért különösen fontos, mert ez lesz az első nemzetközi tétmeccsünk az új Nagyerdei stadionban. Ezt megelőzően utoljára még 2010 júliusában a Levedia járt Debrecenben, az azóta eltelt négy év után a vándorcirkusz tehát hazatér, amit remélhetőleg emlékezetessé is tesz a csapat. A világverőnek nem nevezhető északír csapat ehhez jó alany is lenne, bár az idegenben elért gól nélküli döntetlen azért óvatosságra inthet mindenkit.

 

A múlt heti mérkőzésen látottakkal összességében sok gond nem volt, a helyzetkihasználásunkon azonban mindenképpen javítani kellene, ehhez némi segítséget nyújthat Szakály Péter visszatérése, csapatkapitányunk két hét kihagyás után visszatérhet, és nem lepődnék meg, ha azonnal a kezdőben találná magát. A védelmünk és a középpályánk többi része adva van, az egyetlen nyitott kérdés gyakorlatilag a jobbhátvéd szerepköre, ahol Lázár helye továbbra is ingatag lábakon áll, bár egy héttel ezelőtt ő és Jovanovics is kezdett, a visszavágón alighanem csak egyiküknek lesz hely a kezdőben, egyelőre pedig nehéz megtippelni, kinek szavaz bizalmat Kondás mester. Az igazi gondokat továbbra is a csatársor összeállításakor találjuk, Kulcsár sajnos nem épült fel, Volas pedig egyértelműen kegyvesztetté vált, így mindössze Seydi, Sidibe és Tisza bevethető elől. Tisza ugyan kezdett a kinti meccsen, de a félidőben lecserélték, így a Seydi-Sidibe kettőst esélyesebbnek érzem a játékra, de nem lepődnék meg, ha végül a középpályásainkra hárulna a góllövés terhe…

clifton-loki

Ellenfelünknél sok változásra aligha kell számítani, hisz nekik a 0-0 sikernek számított. Várhatóan Debrecenben a kinti meccshez képest is jobban a védekezésre kell majd koncentrálniuk, és kontrákra rendezkednek majd be. Az ő legfőbb fegyverük az idő lehet, minél tovább húzzák ki kapott gól nélkül, nekünk annál jobban kell majd nyomnunk, így teremtve sokkal több megugrási lehetőséget az északír csapat előtt, amivel az egy szem előretolt ék, Gormley próbálhat kihasználni, remélhetőleg kevés sikerrel.

A mérkőzés kedden 20:30-kor kezdődik majd, a találkozót az M1 közvetíti. A Lokinak egyértelműen győznie kellene, egy félamatőr csapat ellen kiesni elég nagy szégyen lenne, de őszintén szólva ezt nehezen is tudnám elképzelni, és több gólos sikert várok el a fiúktól. A múlt pénteken lezajlott sorsoláson egyébként kiderült, hogy az itt továbbjutó csapat a BATE-Skanderbeu összecsapás győztesével találkozik, véleményem szerint egy esetleges keddi győzelemmel az Európa Liga csoportköre felé is megnyílhat az út…

Hajrá Loki!

(a kép forrása: dvsc.hu)

Végezetül egy közérdekű közlemény: nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a LokiBlog ezúttal is helyszíni közvetítéssel jelentkezik majd a találkozóról, akár csak a Puskás Akadémia, illetve a Lyon elleni találkozókról. Kövessétek oldalunkat a további fejleményekért!