LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vendégként otthon

macskaszemmelMától új heti rovattal és új íróval jelentkezünk! A Macskaszemmel egy kedves leányzó írásait tartalmazza: jegyzetszerű, rövid bejegyzések őszintén a Lokiról, női szemmel. Reméljük ti is úgy megkedvelitek majd vadmacska írásait, mint mi! Tegnap végre kezdetét vette az NB1. Nincs is jobb nyitómeccs, mint egy Nyíregyháza-Debrecen keleti rangadó. A pályán és a lelátón is egyaránt nagy a feszültség és ez tegnap is így volt. Nem könnyű Loki szurkolólánynak lenni, ha nyíregyházi az ember…

Főleg akkor nem, amikor a hazai lelátóra vesz jegyet. Na, ez voltam Én! Kicsit gyanús lehettem a mellettem ülő vérbeli Szpari szurkolónak, amikor felszisszentem egy-egy kihagyott debreceni helyzetnél. Vagy inkább a sok-sok kihagyott helyzetnél…

Teltházas mérkőzésre számítottam, ám ez meglepetésemre elmaradt. Ennek ellenére a hangulatra nem lehetett panaszom. Mindkét tábor hozta a formáját, nem egyszer kellett figyelmeztetni őket a sportszerűségre. A hazai lelátóról a nyíregyháziak szurkolását hallva erősen érzékelhető volt: nagyon kiálltak a csapatuk mellett és ez még Loki szurkolóként is tetszett. Volt egy pillanat, amikor az egész szektor állva szurkolt, egyetlen kivétellel… Én csak ücsörögtem és elfogott az a különös érzés, amikor otthon vagy, de mégis csak egy kis vendégnek érzed magad.

22

Amikor végre vezetést szereztünk, nem fejezhettem ki magam hangosan… Csak egy mosoly fért bele. Persze magamban kiabáltam Seydi nevét és az eredményt, ahogyan otthon a Nagyerdőn szoktam teli torokból. Az első félidőt látva azt gondoltam, hogy ez a meccs a zsebünkben van. Hiába a sok kihagyott helyzet, vezetünk, és ez számít. És mivel személyes kedvencem Plexi (erről majd később) áll a kapuban, kizárt, hogy gólt kapjunk. A második félidőben azonban mintha kicsúszott volna a kezünkből az irányítás. és még Kassai spori is bebizonyította, hogy miért nem engedte a FIFA a világbajnokság közelébe. 11-es!! Ismét mindenki talpon a szektoromban, én meg hitetlenkedve ülve maradtam – ismét. Hogy az egyenlítés, vagy a körülöttem lévők furcsa pillantásai voltak-e bosszantóbbak? Jó kérdés.

Mindenesetre bízom benne, hogy a Nyíregyházán hagyott 2 pont nem fog hiányozni a bajnokság végén, a BATE ellen pedig tiszta szívből, őszintén kiabálhatom majd: CSAK A LOKI, ÉRTED ÉLEK ÉN!

vadmacska01