LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Két BL-selejtező közt egy bajnoki

mtkloki1415borKedden csapatunk betonvédekezéssel és taktikus támadójátékkal fölülmúlta a papíron erősebb BATE Boriszovot, sikerült megúsznunk bekapott gól nélkül és még 1 gól előnyt is tudtunk szerezni, most pedig mindenki a jövő hét keddi visszavágóra figyel. Mivel viszont a bajnokság is tart a múlt hét óta, két fontos sorozatban vagyunk leterhelve. Persze a címből is leszűrhető a fontossági sorrend, szándékosan fogalmaztam így. Ebből a beharangozó cikkből kiderül, kikkel állhatunk ki a legutóbbi fordulóban 4:0-ra nyerő és egyelőre a tabellát is vezető MTK ellen, és mik lehetnek a reális célkitűzéseink a Bozsik Stadion füvén.

Mint az köztudott, ennek a meccsnek megváltozott az időpontja. Eredetileg szombaton került volna megrendezésre, a Loki kérésére viszont előbbre hozták egy nappal, amely így jobban megfelel a céljainknak. Egyértelmű célja ugyanis a Lokinak, hogy túljusson a Boriszovon, amely biztos Európa Liga-részvételt jelentene, ha a BL-playoffot nem is vesszük sikerrel (amire elég nagy esély van, ott már egyértelműen erősebb csapatok is szembejöhetnek). De ilyesmiről csakis akkor beszélhetünk, ha jövő hét kedden túljutunk a Batén, azaz leikszelünk vagy legyőzzük őket. Még ki is kaphatunk egy góllal, ha mi is lövünk nekik (2:1, 3:2 szintén olyan eredmények, amivel kiegyeznénk).

Mivel kedden a következő kezdőcsapat lépett pályára: Novakovics-Jovanovics, Mészáros, Máté, Korhut-Mihelic, Zsidai, Varga, Szakály-Sidibe, Volas, ezek a játékosok 100%, hogy nem lépnek pályára holnap Budapesten. Valószínűleg szintén nem fog játszani holnap Selim Bouadla, aki nagyon kell majd Boriszovban, valamint Bódi Ádám, aki Mihelic sérülése miatt jövő héten a jobb oldalért fog felelni Fehéroroszországban. Renének ezúton kivánunk jobbulást és mielőbbi felépülést (egy hónapos kihagyás vár rá)! A tartalékolás egyébként teljes mértékben érthető és okos döntés, hiszen nem kockáztathatjuk legjobb játékosaink megsérülését egy MTK miatt. A Bate egyáltalán nem is játszik meccset a hétvégén, nem kerülhetnek előnybe ily módon. Egy kivívott nemzetközi szereplés anyagilag stabilizálná a klubot, amely az utóbbi években veszteségesen működik, a koeffícienspontjainkat növelné, megemelkedne a játékosok értéke, járhatnánk ősszel nemzetközi meccsre a Nagyerdei Stadionba, de hajnalig sorolhatnám áldásos hatásait egy keddi jó eredménynek. Úgyhogy ez az MTK-meccs be lesz ennek áldozva, és ez így is van rendjén.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a legjobb csapatunkat pihentetjük a hétvégén, mégis ki fog akkor holnap játszani? A válasz a kérdésre az, hogy a keret másik fele, kiegészülve két tehetséges DEAC-futballistával és Dombi Tibivel. A kapuban valószínűleg a múlt héten magabiztosan védő Vukasin Polekszics áll majd, a védelmet pedig Lázár Pál, Igor Morozov, Dusan Brkovics és Vadni Dániel alkothatja. A középpálya lesz a legérdekesebb. Bal oldalra szerencsére van egy született balszélsőnk Ferenczi János személyében. Valószínűleg eljött Joel Damahou ideje a szűrő középpályás posztján, Vargának és Zsidainak fontos dolga lesz kedden a fehéroroszoknál, Ludánszki pedig a Szpari ellen megsérült. Hogy kire lesz bízva a másik belső középpályás poszt, a karmester posztja, nagyon jó kérdés. Vélhetően ezért hozták fel a DEAC-ból erre a meccsre Berdó Pétert. A jobb szél is rejtély számomra, két lehetőség van: vagy Kovács Ádám, akit elég rég láttam focizni, de hírből tudom, hogy tud jobbszélsőt és csatárt is játszani, vagy pedig a jó öreg Dombi Tibi, aki ugyan az első csapattól már visszavonult, de mondta is a visszavonulásakor, hogy jönni fog majd besegíteni a csapatnak, ha szükség lesz rá. Alighanem eljött az ideje. 😉 A csatársorba bele se merek gondolni. Mivel kedden Sidibe és Volas fognak kezdeni, kell még legalább egy cserecsatár, ami vagy Tisza Tibi lesz, vagy L’Imam Seydi. Nehéz megtippelni, ki lesz az, mert egyikük jobb, mint a másik. Mégis inkább arra hajlok, hogy Tisza fog az MTK ellen kezdeni, mellette pedig az egyik legnagyobb reménységünk, a 18 éves Balogh Norbert fog játszani, hiszen mi másért hoztuk volna fel erre az egy meccsre a DEAC-ból? Róla egyébként tudvalevő, hogy részt vett az U19-es válogatottak Európa Bajnokságán, és Izrael ellen ő fejelte be azt a gólt, amivel megvertük őket 2:1-re és teljesítettük a minimális célkitűzést, és ott leszünk az U20-as VB-n. Nagy tehetség tehát Norbi, de korántsem kiforrott. Mindenesetre érdemes lesz figyelni a játékát.

mtk-dvsc

 

Ami a hazai csapatot illeti, Garami Józsefnek semmi oka a változtatásra, hiszen az előző fordulóban jelentős győzelmet arattak Pécsett, noha szinte végig a hazaiak támadtak, 4:0-ra nyertek Kantáék. Az MTK kapitánya kétszer is eredményes volt szabadrúgásból. A kapuban Hegedűs áll majd, előtte Nagy, Kálnoki-Kis, a jól ismert Dragan Vukmir, és Poór Patrik védekezhet. Az Mb1 egyik legjobb szűrőpárosa, Vass Ádám és Pölöskei Zsolt játszik majd előttük, a középpályáért dr. Horváth Zsolt, a jogász és jobbszélső felel majd, középen Kanta József, akit senkinek se kell bemutatni, bal oldalt pedig Bese. Előretolt ékként Hrepka játszhat, aki a múlt fordulóban nagyon jó volt. Torghelle Sándor viszont sérülése miatt továbbra sem lesz bevethető.

Mivel a támadósorunk és a középpályánk nem sok jót ígér, az MTK ellen idegenben hagyományosan nem megy jól nekünk, nagy reményeim nincsenek. Hiába készülök a nagy revansra immár harmadik éve, hogy majd végre legyőzzük az MTK-t a saját stadionjában, várhatok megint egy évet. A tavalyi különösen fájó volt, pont én foglaltam össze.

A legtöbb, amiben reménykedhetünk, az egy iksz, mivel a védelmünk még mindig nagyon erős, és hátha sikerül valahogy gólt lőnünk. Noha mindenki a keddi meccsre figyel már, azt várja nagy reményekkel, és ez a meccs nem nagy jelentőségű, azt várjuk a játékosoktól, hogy tartalékosan is tisztességgel álljanak helyt és cáfoljanak rám.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas