LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A Loki az életem része

macskaszemmel„A lányok nem szeretik, és nem értenek a focihoz.”- Hangzik el a sztereotípia nap, mint nap. De itt vagyok én, mint szabályerősítő kivétel. Nem elég, hogy lány és szereti a focit, de egy nyíregyházi lokista… ilyen nincs! Hogy lehet ez? Gyakori ez a kérdés, ha rólam van szó, de a válasz elég egyszerű: „beleszülettem” és egyből megkedveltem ezt a világot. Személyes hangvételű írásommal próbálom feledtetni a tegnapi „feledhetetlen” estét.

A foci számomra nem csak egy játék, hanem maga az élet. Úgy is mondhatnám, hogy a véremben van. Apukám kiváló kapus volt. Gyerekkorától kezdve a Szpariban nevelkedett, ifistaként megyei válogatott volt, majd a Diósgyőrben is megfordult próbajátékon. Sőt, annak idején a korosztályos csapatban Dombi Tibor vagy Sándor Tamás lövéseit is hárította, sőt a korábbi Loki kedvenc Bagoly Gabival együtt nőtt fel. Aztán felnőtt csapatokban, alacsonyabb szinten játszott. Ebben az időszakban lett igazán életünk része a foci. Tulajdonképpen csapatunk pályáján laktunk, ahol minden nap láthattam az edzéseket, meccseket. Ott cseperedtem fel a játékosok között.

Édesapám végzetes sérülése után sem távolodtunk el a labdarúgástól. A meccsre járás nálunk a legjobb családi programmá vált, de mivel a Nyíregyháza NB2-es csapat volt, a minőségi mérkőzésekért mindig az Oláh Gábor utcára jártunk. Itt lassacskán megtanultam a játékosok neveit és elég hamar a kedvenceimmé váltak. Mire a BL csoportkörbe jutottunk, igazi fanatikus lettem. Már természetes volt, hogy ott leszek Budapesten, minden hazai meccsen. Ez a Loki volt a kedvencem: Poleksic, Mészáros, Komlósi, Coulibaly, Leandro, Bodnár, Szakály, Czvitkovics, Rudolf, Ramos, Varga. Bármikor fel tudnám sorolni, hatalmas csapat volt!

loki

Ennyi élmény után nem is volt kérdés, hogy kinek fogok szurkolni a jövőben. Akár furcsa, akár nem, Én „tirpák” létemre is mindig Loki szurkoló maradok. Akkor is, amikor a szerencse nem áll mellettünk, akkor is, amikor gyengébben szereplünk. Mert ettől vagyunk igazi szurkolók, nemtől és a focihoz való hozzáértéstől függetlenül.

vadmacska