LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csak pontosan!

kuliA DVSC az elmúlt 5 Újpest elleni idegenbeli mérkőzésén mindig szerzett legalább 1 pontot. A szombat esti találkozón ugyanebben bízhatunk: remélhetőleg ponttal, vagy pontokkal fogunk hazatérni. Mégis van néhány tényező, mely nem mellettünk szól. Pontosan mik ezek, milyen eredményre lehet számítani? Kiderül cikkünkből!

Kezdjük a legfontosabbal: a BATE elleni kiesést követően hazai pályán 2-0-ra győztünk a Puskás Akadémia ellen. Szinte tökéletes védelmünk megalapozta, hogy a kevés lehetőségünk közül többet is értékesítve 3 pontot szerezzünk. A hét közben aztán Szekszárdra látogattunk és a Magyar Kupa első fordulóját könnyedén letudtuk: Seydi dupla és Brkovic gól, 3-0 ide. A győzelmek pedig mindig jókor jönnek.

A sorsolásainkra egyébként nem panaszkodhatunk, idén eddig a BL, majd a jelenlegi EL körben is az egyik leggyengébb ellenfelet kaptuk – persze ettől papíron a BATE volt és a Young Boys jelenelg az esélyesebb, ezt ne feledjük -; a Magyar Kupában pedig a Szekszárd után most megyei ellenfél jön, nevezetesen a Mórahalom.

Az Újpest velünk egyidőben mérkőzött meg a Budaörssel és a több tartalékot is bevető újpestiek végül 3-1-es győzelmet arattak. Ami azonban mindenképpen szót érdemel, az a kezdőcsapatukban szereplő 8, azaz nyolc külföldi labdarúgó (és 1 további csere). Albert Flórián csupa magyarból álló csapatának így legalább az erkölcsi győzelme megmaradt. Hogy ne érje szó a ház elejét, mi 6 légióssal álltunk fel, viszont hármójuk cseréje magyar játékos volt, így nálunk fordítva, egyszerre 8 magyar is a pályán volt.

A Magyar Kupa előtt egy Pécs elleni idegenbeli 1-1-gyel, illetve egy DVTK elleni otthoni 1-1-gyel folytatták azt, amit a Haladás ellen elkezdtek (idegenbeli győzelem, 0-1). Így jelenleg veretlenül, 5 ponttal állnak a 6. helyen, éppen minket megelőzve.

Az ellenfél játéka meglehetősen statikus, de jó erőkből, gyors fiatal labdarúgókból áll, akik bátran tüzelnek messziről és szélső elfutásaik, beíveléseik is veszélyt rejtenek. Ennek ellenére fáradékonyak, a nem zárnak vissza kellő koncentráltsággal, amit könnyedén kihasználhatunk. Biztosan lesznek megingásaik, bizonytalanságaik. Ezt kell kihasználnunk, okos rövidpasszos játékkal előre juthatunk és megverhetjük a még szurkolói kártya nélkül látogatható, de valószínűleg kiemelt kockázatúnak minősített rangadót. Az viszont biztos, hogy ellenfelünk mindent meg fog tenni a győzelemért, így igazi kétesélyes, izgalmas találkozó lesz.

Csütörtökön számunkra EL-rájátszás vár, ennek ellenére biztos, hogy erős csapattal készülünk. Szakály és Mihelic sérülése miatt Bouadla játéka biztos, vele szemben viszont Volast valószínűleg már nem látjuk Loki-mezben focizni. Ami még pikánssá teheti a mérkőzést ha Tisza Tibi lehetőséget kap, hiszen korábban az Újpest játékosa volt 2005-2011 között és 100 NB1-es bajnokiján azért 48 gólt berámolt az ellenfeleknek. Az általam „megálmodott” kezdőcsapat:

Vágólap011

Novakovic és Mészáros játéka a mieink közül eléggé kérdéses. Minimális sérülésük van, amivel tudnának játszani, de kérdés, kockáztatjuk-e az EL-mérkőzést szerepeltetésükkel, vagy Brkovic és Poleksic lesz helyettük a kezdőben.

Egy győzelem nem csak a bajnokság szempontjából lenne fontos, de talán kellő önbizalmat is adna nekünk a Young Boys elleni idegenbeli csata előtt, amire óriási szükség van. Az Újpest azonban tavasszal rendezte a klub körüli gondokat, erősített is, így rendkívül nehéz mérkőzésre, de legalább 1 pontra számítok. Szóval csak pontosan! 😉

Hajrá Loki!
csibu