LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Elmozdulni a Holtpontról

d-k1kAz elmúlt hetek-hónapok finoman fogalmazva nem rólunk szóltak. Fizikai és mentális gyengélkedés, a bajnokságban 7 mérkőzésen összesen 2 győzelem. Legutóbb a Pécs, majd a Ligakupában a Békéscsaba vert el minket 0-2-re, illetve 2-3-ra. Vasárnap az NBI 8. fordulójában a Kecskemét érkezik. Vajon elmozdulunk a holtpontról?

Lejjebb ugyanis nagyon nehéz lenne menni. A tavalyi év bajnokcsapata kritikán alul teljesít. Nem csak az eredmények, a mutatott játék is csapnivaló. És az sem kárpótol minket, hogy a minketa tavalyi verseny végére majdnem beelőző Győr is hasonló eredményeket produkál, ugyanis csak a 8. helyen szerénykedünk és már a dobogó is távolinak tűnik.

A Kecskemét is szeretne bizonyítani, hiszen 1 győzelme és 1 döntetlenje csak a 13. helyre elegendő. Igaz, hazai pályán sokáig állták a sarat a Győr ellen, de a 60. percben, 1-1-nél már elég sok víz volt a pályán a lefújásához (még mindig nem született döntés a mérkőzés újrajátszásáról, vagy az eredmény elfogadásáról). Náluk azonban nem elvárás a dobogó, a bentmaradásnak is örülhetnek, így gyakorlatilag kockázat nélkül, teljes nyugalomban jöhetnek a teljesen szétzilálódó DVSC-hez.
Nálunk a megszokott szerkezett és felállás várható: Novakovic, Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut, Zsidai, Varga, Bódi, Szakály, Kulcsár, Sidibe. Kulcsjátékos lehet még Vadnai, Bouadla, illetve Seydi, az ő játékukra szintén nagy esély van.
A kecskemét keretében sok váltizás történt a nyáron. A komolyabb távozók között van Forró Gyula (UTE), Póti Krisztián (Szpari), Pekár László (Szpari), Poleksic (DVSC, majd Pécs), Simon András (ETO), Szécsi Márk (DVSc, majd Szpari). Az érekzők oldalán Lovric (Kispest), Tujvel (Vidi), Pilipovic (Beograd), Fótyik Dominik (Mezőkövesd); illetve a csapatnál maradhatott Eninful (UTE) és Bebeto (Lugano) is.
A kapuban a vendégeknél Tujvel kezdhet, a hátvédsorban Lovric, Varga Róbert, Fótyik Dominik és Botka Endre kezdhet. A középpályán Pilipovic játéka kérdéses, ő a héten a ligakupában játszott 81 percet a Szeged elleni 0-0 során. Vukasovic, Eninful, Patvaros és a csapatkapitány Vladan Savic azonban bizonyára a pályán lesznek. Kéréds, hogy mire megy majd ellenünk a jól fejelő Pavicevic és a védőket megzavarni képes fürge Bebeto. Titkos fegyver lehet náluk támadásban Gréczi Gábor, valamint Balázs Zsolt.
https://www.youtube.com/watch?v=YsEfWPyAGoA
Kérdés, mennyire akar kitámadni a Kecskemét, és van-e konkrét tervük elszomorításunkra. A tavaszi Oláh Gábor-utcai stadion búcsúztatója nagyszerű emléke a maga 5-0-ás eredményével. Akkor lefociztuk a pályáról a Kecskemétet. Ugyanez történt egy évvel ezelőtt idgeenben. Akkor Bódi kiállítását követően 3-0-ra győztünk. Vasárnap ismét itt a lehetőség egy hasonló eredményre, képességeink alapján nem véletlenül. Egy gyors góllal bizonyára feloldódnának a görcsösségből játékosaink és bedarálnánk a lila-fehéreket. Azonban minél tovább tart ki azonban a Kecskemét, annál nagyobb eséllyel taszítanak majd minket még ennél is mélyebbre.
Bízva abban, hogy elmozdulunk a holtpontról, vasárnap mindenki a stadionba, 18:30-kor DEBRECEN-KECSKEMÉT!
Hajrá Loki!
Csibu

Ennél lejjebb ugyanis nagyon nehéz lenne menni. A tavalyi év bajnokcsapata kritikán alul teljesít. Nem csak az eredmények, a mutatott játék is csapnivaló. És az sem kárpótol minket, hogy a minket a tavalyi verseny végére majdnem beelőző Győr is hasonló eredményeket produkál, ugyanis csak a 8. helyen szerénykedünk és már a dobogó is távolinak tűnik.

A Kecskemét is szeretne bizonyítani, hiszen 1 győzelme és 1 döntetlenje csak a 13. helyre elegendő. Igaz, hazai pályán sokáig állták a sarat a Győr ellen, de a 60. percben, 1-1-nél már elég sok víz volt a pályán a lefújásához (még mindig nem született döntés a mérkőzés újrajátszásáról, vagy az eredmény elfogadásáról). Náluk azonban nem elvárás a dobogó, a bentmaradásnak is örülhetnek, így gyakorlatilag kockázat nélkül, teljes nyugalomban jöhetnek a teljesen szétzilálódó DVSC-hez.

kte-eto

Nálunk a megszokott szerkezet és felállás várható: Novakovic, Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut, Zsidai, Varga, Bódi, Szakály, Kulcsár, Sidibe. Kulcsjátékos lehet még Vadnai, Bouadla, illetve Seydi, az ő játékukra szintén nagy esély van.

A Kecskemét keretében sok változás történt a nyáron. A komolyabb távozók között van Forró Gyula (UTE), Póti Krisztián (Szpari), Pekár László (Szpari), Poleksic (DVSC, majd Pécs), Simon András (ETO), Szécsi Márk (DVSC, majd Szpari). Az érkezők oldalán Lovric (Kispest), Tujvel (Vidi), Pilipovic (Beograd), Fótyik Dominik (Mezőkövesd); illetve a csapatnál maradhatott Eninful (UTE) és Bebeto (Lugano) is.

A kapuban a vendégeknél Tujvel kezdhet, a hátvédsorban Botka Endre, Lovric, Karan, Varga Róbert és Fótyik Dominik kezdhet. A középpályán Pilipovic játéka kérdéses, ő a héten a ligakupában játszott 81 percet a Szeged elleni 0-0 során. Vukasovic, a fiatal Kitl Miklós és a csapatkapitány Vladan Savic azonban bizonyára a pályán lesznek. Kérdés, hogy mire megy majd ellenünk a védőket megzavarni képes fürge Bebeto, illetve Balázs Zsolt, vagy a „titkos fegyver” Gréczi Gábor.

Kérdés az is, mennyire akar kitámadni a Kecskemét, és van-e konkrét tervük elszomorításunkra. A tavaszi Oláh Gábor-utcai stadion búcsúztatója nagyszerű emlék a maga 5-0-ás eredményével (lásd: videó). Akkor lefociztuk a pályáról a Kecskemétet. Ugyanez történt egy évvel ezelőtt idegenben. Akkor Bódi kiállítását követően 3-0-ra győztünk. Vasárnap ismét itt a lehetőség egy hasonló eredményre, képességeink alapján nem véletlenül. Egy gyors góllal bizonyára feloldódnának a görcsösségből játékosaink és bedarálnánk a lila-fehéreket. Azonban minél tovább tart ki a Kecskemét, annál nagyobb eséllyel taszítanak majd minket még a jelenleginél is mélyebbre.

Mihelic szabadrúgásgólja [LokiBlog]:

Kulcsár gólja [LokiBlog]:

A mieink közül Szakály Péter igazi visszatérésében bízunk, de most már ideje lenne egy Bódi, vagy Kulcsár gólnak is! A védelmünk most rendben van, ha támadásban is képesek leszünk hatékonyak lenni, meglehet a győzelem.

Bízva abban, hogy elmozdulunk a holtpontról, vasárnap mindenki a stadionba, 18:30-kor: DEBRECEN-KECSKEMÉT!

Hajrá Loki!
Csibu