LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Loki Dream Team 2000’s – Kapus és védők

lokidreamteamOktóber 6-án hirdettük meg különleges szavazásunkat, mely során a 2000-es évek legjobb Loki játékosait kerestük posztonként. Két hét telt el, a szavazást pedig hétvégén lezártuk. Mivel hatalmas volt az érdeklődés, és rengeteg, közel háromezer szavazat érkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy a végeredményt több részletben közöljük, négy különálló cikkben fogunk foglalkozni a Loki álomcsapatával. Az első részben lássuk, hogy ki lett a kapus, illetve a védők.

Kapus

dtkaSzemély szerint ezen a poszton vártam a legnagyobb harcot, és ez be is igazolódott: négy portás a végletekig kiélezett küzdelmet folytatott egymással a dream team-be kerülésért. De ez érthető, nem is volt könnyű dolga a voksolóknak, hiszen egytől egyig kiváló kapusokra lehetett szavazni. A szavazás első napjaiban jelenlegi kapusunk, Nenad Novakovic elhúzott a többiektől, ám ez hamar változott, és ahogy jöttek a szavazatok, úgy változott folyamatosan az élen álló kiléte. Az első hét közepén már Csernyánszki Norbert állt az élen, majd a hét végére átvette a vezetést Vukasin Poleksic. Végül a pár hónapja távozó montenegrói kapusunk megtartotta előnyét a szavazás végéig, és ha nem is magabiztosan, de megnyerte a szavazást, így a csapat kapusa Vukasin Poleksic lett. Említést érdemel még Sandro Tomic, aki szintén sok szavazatot kapott, de ez most csak a harmadik helyhez volt elég. Plexinek nagy érdemei voltak a Loki két bajnoki címében, és nem mellesleg a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásában, így teljes joggal jelenthetjük ki, hogy megérdemli, hogy ő legyen győztes.

Jobb oldali védő

dtjhvA jobbhátvéd posztjáért ketten indultak potenciálisan harcba a győzelemért: Bernáth Csaba, aki a vizsgált időszak első meccsétől az utolsóig a Loki játékosának vallhatta magát, illetve Bodnár László, aki két részletben volt a Loki játékosa, de ebben a szavazásban csak a 2009-2010-es itt töltött szezonja számított bele. Bevallom őszintén, előzetesen azt gondoltam, hogy az idén nyáron visszavonult csupa szív Bernáth fog győzedelmeskedni, de úgy látszik, a szavazók többségénél nagyon sokat nyom a latba a BL csoportkörébe jutást. Mert hogy ebben bizony jelentős érdemei voltak Bodnárnak, ha másért nem, a Levszkinek rúgott bombagólja miatt. De azért ha össze kellene hasonlítani a két játékos teljesítményét erre az időszakra levetítve, illetve hogy ki mennyit tett összességében a csapatért, és emberileg melyikőjük milyen, akkor nem lenne kérdés a győztes kiléte. Ennek ellenére Bodnár László lett a befutó, aki több, mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint Bernáth Csaba. A harmadik helyezett jelenlegi játékosunk, Lázár Pál lett.

Középső védők

dtkhvA belső védők szavazását nem bontottuk külön, itt két játékost kellett megjelölni, és a két legtöbb voksot kapó személy kerül be az álomcsapatba. A hat jelöltből hárman indultak jó eséllyel harcba a győzelemért, végül nagyon hamar körvonalazódni látszott a győztesek kiléte. Éger László már a szavazás elején elhúzott a többiektől, lendülete pedig kitartott a végéig, így a szavazatok 36%-át begyűjtve őt választották legtöbben a legjobb középső védőnek. Éger Laci 2003 és 2006 között volt a Loki játékosa, nagy érdemei voltak az első két bajnoki cím begyűjtésében. Emberileg sem lehet rá rosszat mondani, így joggal végzett az élen. A második helyért eleinte nagy harc zajlott Mészáros Norbert és Komlósi Ádám között, akik annak idején kiváló védőpárost is alkottak évekig. Végül azonban az első hét után Mészi elhúzott, és a végére meggyőző fölénnyel utasította maga mögé Komlósit, hiszen majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, így 29%-al Mészáros Norbert lett a második helyezett, így ő lett Éger László társa a védelem tengelyében. Komlósi Ádám a szavazatok 15%-át gyűjtötte be, azért ez is szép teljesítmény.

Bal oldali védő

dtbhvNyugodtan kijelenthetjük, hogy ez volt az a poszt, ahol a legnehezebb dolga volt a szavazóknak, és ezt többen szóvá is tették. Itt tényleg nehéz volt dönteni, hiszen hárman is kimagaslanak ezen a poszton, és fájó szívvel hagyna ki bárkit is az ember hármójuk közül. Azonban muszáj volt dönteni, és a kezdeti éles harc hamar egyszereplőssé vált. Egykori kiváló brazil származású játékosunk, Leandro kapta a legtöbb szavazatot, 55% voksolt rá, így ő lett a csapat balhátvédje. Leandro 2006 és 2009 között erősítette a Lokit, és a bajnoki címek mellett neki is nagy érdemei voltak a BL-be jutásban. Itt töltött időszaka alatt több poszton is megfordult, ám a legjobb teljesítményt talán balhátvédként nyújtotta. Korhut Mihály és Szatmári Csaba is sok szavazatot kapott, de Leo mindkettejüknél háromszor többet. Előbbi jelenleg is a Loki játékosa, és már magyar válogatottnak is mondhatja magát, míg utóbbi nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy korszakos zseni volt a posztján, a 90-es évek végén, valamint a 2000-es évek elején az egyik legjobb magyar balhátvéd volt. Nagy érdemei voltak az első bajnoki címeink megszerzésében, és ki ne emlékezne a Hajduk Split elleni játékára. Sajnos ők ketten most nem kerültek be az álomcsapatba, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének legendák!

És akkor lássuk, hogy mit tudunk eddig! A Loki Dream Team 2000’s csapat kapusa Vukasin Poleksic lett, akire a szavazók 30%-a voksolt. A jobb oldali védő Bodnár László, akire 57% szavazott. A két belső védő Éger László és Mészáros Norbert, előbbi a szavazatok 36%-át, utóbbi pedig 29%-át gyűjtötte be. A bal oldali védő pedig Leandro lett, 55% szavazott rá.

dtfinal1

Szeretnénk felfedni egy újdonságot a szavazással kapcsolatban, ami már a fenti képről is feltűnhetett. Előzetesen nem szerepelt a terveinkben, de sok olyan játékos maradt ki a csapatból, aki megérdemelné, hogy helye legyen a legjobbak közt, így ki fogjuk hirdetni a dream team cserepadját is, ahová az a hét játékos kerül majd, akik hét a legtöbb szavazatot kapták azok között, akik nem kerültek be a legjobb tizenegybe! A következő cikkben a középpályások és a csatárok kilétét fedjük majd fel.

>>> Loki Dream Team 2000’s – Kapus és védők <<<
>>> Loki Dream Team 2000’s – Középpályások és csatárok <<<
>>> Loki Dream Team 2000’s – Vezetőedző és cserék <<<
>>> Loki Dream Team 2000’s – A teljes csapat <<<