LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Loki Dream Team 2000’s – Középpályások és csatárok

lokidreamteamOktóber 6-án hirdettük meg különleges szavazásunkat, mely során a 2000-es évek legjobb Loki játékosait kerestük posztonként. Két hét telt el, a szavazást pedig hétvégén lezártuk. Mivel hatalmas volt az érdeklődés, és rengeteg, közel háromezer szavazat érkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy a végeredményt több részletben közöljük, négy különálló cikkben fogunk foglalkozni a Loki álomcsapatával. A második részben lássuk, hogy kik lettek a középpályások és a csatárok.

 Középpálya

dtbszA bal oldali középpályás pozícióra akadtak bőven jelentkezők. Ott volt például az a Szakály Péter, aki az elmúlt években egyre többször kapott irányító feladatkört és 2007 után hagyta el értünk a Kaposvárt és a 7 bajnoki címünkből 4-ben jelentős szerepet vállalt, több mint 150 mérkőzéséből számos góllal, gólpasszal vette ki a részét. Ennek ellenére a szavazatok mindössze 3%-a érkezett rá – de erről ő tényleg nem tehet… Ahogyan Halmosi Péter sem tehet arról, hogy miután 2003-2007 között szolgálta csapatunkat 83 mérkőzésen és lett kétszeres magyar bajnok és Zilahi-díjas labdarúgó, csak 10%-ot kapott. Tőlünk a Plymouth-ba, majd a Hull City-be szerződött és bizonyította, külföldön is kitűnik játékával. Miért nem az ő hibájuk ez az alacsony százalék? Azért, mert itt futballozott egy korszakos zseni, Dzsudzsák Balázs is, 4 idényen keresztül. 48 meccsen 14 gól, hogy a PSV-ben élete formájában tündökölhessen és a magyar válogatott húzóember legyen. 2382 szavazó gondolta úgy, őt tenné be bal oldalra, nem véletlenül!

 

dtvkpA középpályánkon számos kiváló védekező játékos is megfordult az elmúlt években. Ott volt például a csupaszív Luis Ramos, aki a meccsein híresen korán kapta a sárgalapjait. Kiss Zoltán tevékeny részese volt a Loki első 5 bajnoki címének, hiszen 1997-2010 között futballozott nálunk (egy 2 éves belga kitérővel 1999-2001 között). Egy személyben testesítette meg a Cívisváros eszméjét és nagyságát. Érdekes, hogy Zsidai László bár nagyszerű formában van, még nem töltött el nálunk elég időt ahhoz, hogy az első helyre pályázzon, mégis képes volt megelőzni őt. Kiváló labdarúgó, de azért Kiss nélkül nehéz volt elképzelni sokáig a Loki kezdőjét. A második helyre Ronald Habi került 4 idényével (2002-2006) és 75 meccsével. Páratlan technikájáért érdemes volt ellátogatni a DVSC mérkőzéseire, ráadásul látszott rajta: élt-halt csapatunkért. Az első helyre azonban ismét egy jelenleg is a válogatott keret tagja, Varga József ért fel. Loki-nevelés, 2008 óta a felnőtt csapat tagja (már amikor nem volt kölcsönben Fürth-ben vagy Middlesborough-ban). 26 évesen már 31-szeres válogatottsággal büszkélkedhet, bajnoki és kupacímei, elismerései önmagáért beszélnek. Nagy öröm, hogy továbbra is debreceni színekben láthatjuk focizni, de azt sem bánnánk, ha külföldi karrierje kiteljesedne.

 

dttkpA támadó középpályás pozícióban ismét jelentkezett Szakály Péter és Czvitkovics Péter, valamint Bouadla és Leandro. Bár Szakály 200 szavazata elegendő volt a második helyre, utolérhetetlen előnyt élvez mindenki szemében Sándor Tamás, akit talán sosem fog megelőzni, de talán nem is kell. 1990-1997 és 2002-2009 között 4 bajnoki címet nyert el, az év magyar labdarúgója volt 1996-ban, kétszeres Zilahi-díjas. A DVSC-ben 275 bajnoki mérkőzésen 88 gólt szerzett. Rúgótechnikája bámulatos volt, játékát minden Loki-szimpatizáns imádta.

Az alábbi videó messzire, nagyon messzire repít vissza: 21 évvel ezelőtti NB1-es góljait érdemes megnézni!

 

dtjszA jobb oldali középpályás poszt kiléte szintén egyértelműen alakult. Bár Bódi Ádám fájóan kevés szavazatot kapott, a jelenleg Dunaújvárosban játszó Böőr Zolival és a más poszton is harcba induló, jelenleg „akadémista” Czvitkovics Péterrel nem vehette fel a versenyt. Mindannyian kiemelkedő egyéniségei (voltak) a DVSC-nek, de őket is túlszárnyalja az a Dombi Tibor, kinek neve egybeforrott a Debrecennel. Ha piros-fehér szív, Dombi Tibi. Ha tizenegyes, Dombi Tibi. Ha Cívisváros, Dombi Tibi. Ha fiatalokat is megszégyenítő sebesség, Dombi Tibi. Ha rock and roll, Dombi Tibi. Ha szeretnivaló egyéniség, Dombi Tibi. 1991 óta (!) a Loki labdarúgója, a DVSC felemelkedését közelről nézte és volt „tettestársa” (3 évnyi kitérővel Frankfurtban és Utrechtben a 2000-es évek elején), valamint mind a 7 bajnoki címünk birtokosa és tevékeny részese, 35 válogatott mérkőzés szereplője. Pár héten belül 41 éves, mégis aktív labdarúgó, aki tökéletes példaképe lehet a mai fiataloknak.

Akkor és most:

 

Csatárok

dtcsJó csatárokban sosem volt hiány nálunk. Hatalmas csata volt közöttük még úgy is, hogy Bojan Brnovic és Kulcsár Tamás is csak 1-2%-ot kaptak. A maradék 5 helyen azonban olyan játékosok szerepeltek, akik számtalan alkalommal ugrasztották talpra a nézőket csodaszép góljaikkal. Ott van például a hórihorgas Sidibe, aki zsoldosként érkezett hazánkba és 2004-2007 között játszott nálunk, de végül a zsoldosból egy DVSC-t és Magyarországot szívébe fogadó játékos vált. Magyar feleség, magyar állampolgárság, 2012 óta pedig ismét DVSC mez. Kérhetünk ennél többet egy külföldről hazánkba látogató labdarúgótól? Kerekes Zsombor, válogatott labdarúgónk szintén fejjátékával emelkedett ki a mezőnyből, most 761 szavazatot kapott, mely mutatja, nem felejtkeztünk el róla sem. Képzeletbeli dobogónk 3. fokára azonban az a Rudolf Gergely állhatott, aki Franciaországból hazatérve a Bajnokok Ligájában villogtathatta meg rúgótechnikáját. Fantasztikus góljai az egész országot lázba hozták, de végül az olaszországi szerződésével elcsúszott ez a történet és mélyrepülését követően most a Győrben próbál ismét régi formájába kerülni. Őt mindössze 200 szavazattal előzte meg Igor Bogdanovics. Háromszoros magyar bajnok, 2004-2008 között mégis, csupán 78 bajnokin lépett pályára. Ennek ellenére helye van a kezdőben, hiszen ha játszott tudtuk: gólokra képes. Emlékezeteset alakított a Hajduk Split ellen, játszott a Manchester United ellen. Érdekes, hogy egy-egy külföldi személyhez köthető érkezése és távozása is: Ronald Habira hallgatva írta alá szerződését, majd Beráneknél vált mellőzött játékossá. A csatárok közül a szavazatok 36%-át pedig az az Adamo Coulibaly szerezte meg, aki idekerülésekor komoly kételyeket keltett szurkolókban és szakértőkben egyaránt. A semmiből felépített labdarúgó minden létező magyar címet megnyert, Zilahi-díjasként és gólkirályként távozott. Az utolsó éveiben játékától függött csapatunk, képes volt akár egyedül is meccseket eldönteni. Ezt ő is érezte, ezt kihasználva gyakran került összetűzésbe klubunkkal, de végül kitöltötte szerződését, majd Lens-ba igazolt, ahol azóta már elsőosztályú francia csatárként keserítheti meg az ellenfelek életét.

 

És akkor lássuk, hogy mit tudunk eddig! A Loki Dream Team 2000’s csapat kapusa Vukasin Poleksic lett, akire a szavazók 30%-a voksolt. A jobb oldali védő Bodnár László, akire 57% szavazott. A két belső védő Éger László és Mészáros Norbert, előbbi a szavazatok 36%-át, utóbbi pedig 29%-át gyűjtötte be. A bal oldali védő pedig Leandro lett, 55% szavazott rá.

A középpályán a Dzsudzsák Balázs (84%) – Varga József (59%) – Sándor Tamás (82%) – Dombi Tibor (54%) négyes szerepel. A csatárposzton pedig az Igor Bogdanovic (21%) – Adamo Coulibaly (36%) páros kapott helyett. Azt hiszem, sokan fél életüket odaadnák, hogy együtt lássák szerepelni pár mérkőzésen ezt a csapatot.

dtfinal2

Dream Team 2000’s sorozatunk NEM ÉRT VÉGET. Hamarosan újabb résszel jelentkezünk és megtudjátok, a szavazatok alapján ki lett a best of edző, valamint kik azok, akik a cserepadra még azért felférnének! 😉

Hajrá Loki!
Csibu

Október 6-án hirdettük meg különleges szavazásunkat, mely során a 2000-es évek legjobb Loki játékosait kerestük posztonként. Két hét telt el, a szavazást pedig hétvégén lezártuk. Mivel hatalmas volt az érdeklődés, és rengeteg, közel háromezer szavazat érkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy a végeredményt több részletben közöljük, négy különálló cikkben fogunk foglalkozni a Loki álomcsapatával. Az első részben lássuk, hogy ki lett a kapus, illetve a védők.

Kapus