LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Négyévesek lettünk!

blogszülinap

Napra pontosan négy éve már annak, hogy megszületett az első bejegyzés ezen az oldalon, azóta bizony sok víz lefolyt a Dunán, mind a blog, mind pedig a csapat életében. Eme mini-jubileum alkalmából arra gondoltunk, hogy pár mondatban összegeznénk az eltelt négy évet, valamint felvázolnánk a továbbiakra vonatkozó terveinket.

A blogot annak idején még Látens alapította, és az első bejegyzés napra pontosan négy évvel ezelőtt lett publikálva, melyben alapítónk felvázolta akkori koncepcióját. Rövidesen csatlakozott hozzá jó barátja, Hussar, és a kezdeti időszakban ők ketten szerkesztették a blogot. A harmadik szerkesztő érkeztéig majdnem egy évet kellett várni, hiszen 2011 augusztusában csatlakozott a teamhez bertcristiano, aki a későbbiekben már bertalandavid néven osztotta meg veletek gondolatait. Említést érdemel még BundaSan, aki szintén ekkortájt csatlakozott a szerkesztő gárdához, és rövid ideig volt tagja a csapatnak, ám munkássága alatt közelebbről is megismerkedhettetek az akkor még NB II-ben vitézkedő DVSC-DEAC mindennapjaival. A blog első születésnapján már kétszáz fős követői bázissal büszkélkedhetett, erről számolhattunk be az akkori megemlékező cikkünkben.

A következő egy év ismét az olvasói bázis növekedésével, az egyre több és sokoldalúbb cikkek megszületésével telt, és nem volt megállás. A terheket már nem bírta az akkori szerkesztőség, így 2012 augusztusában újfent bővült a szerkesztői gárda, méghozzá egyenesen három fővel. Közülük kettőt jól ismerhettek, hiszen SiD13 és JuveFan18971991 a mai napig is aktív tagja a csapatnak, nyida viszont közel másfél évig volt aktív szerkesztője az oldalnak. Közben pedig már kétévesek voltunk, akkori cikkünk szerint pedig addigra már több százan követtetek minket, és a visszajelzések is mind pozitívak voltak.

Az élet úgy hozta, hogy bertalandavid 2013 őszén egyéb elfoglaltságai miatt felhagyott a blogolással, a gondokat megelőzendő viszont megérkezett a csapatba csibu99, akinek ötleteivel később rohamos ütemben megindult a blog fejlődése. 2013 vége és 2014 eleje nyugodtan mondhatjuk, hogy a blog egyik legrosszabb időszaka volt. Talán törzsolvasóink emlékeznek még rá, hogy ez volt az az időszak, amikor a Népsport rendszere haldoklott, és közel volt a megszűnés határához, de valahogy túléltük ezt az időszakot is, és már terveztük a jövőt. Alapítónknak a nagybetűs élet miatt már nagyon kevés ideje volt a cikkek írására, így idén tavasszal felkerestünk egy tehetségesnek tűnő fiatalembert, és Lucas_Gonzalez személyében megtaláltuk az igazi szókimondó bloggert, aki mindig kimondja őszinte véleményét, ha kell dicsér, ha viszont kell, akkor keményen odamond annak, aki megérdemli.

Az idei nyár hozta meg a legnagyobb változást a blog életében. Számos ötletünk volt a blog továbbfejlesztésére, és a színvonal növelésére, ezek egyike volt, hogy beindultak élő közvetítéseink, első alkalommal a felcsúti „bajnokavatóról” közvetítettünk élőben. Változtattunk az oldal dizájnján és kinézetén, számos új funkcióval bővültünk. Időközben a közösségi médiában is terjeszkedtünk, és nemrégiben Facebook oldalunk átlépte az ezer fős álomhatárt. Voltak és jelenleg is van nyereményjátékunk, ezzel is kedveskedve olvasóinknak. Közben újabb két taggal bővült szerkesztői gárdánk, vadmacska01 csatlakozásával megalakult a női szekciónk, sammy223 révén pedig egy kiváló videós szerkesztőre tettünk szert, neki köszönhetjük többek közt a blog introját, valamint a videós elemzéseket. Ha már videók, akkor örömmel számolhatunk be arról, hogy YouTube csatornánk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, folyamatos tartalmakat szolgáltatva a követőinknek. Szintén újításaink közé tartozik a hetente jelentkező podcast adások, mellyel egy olyan tartalmat szerettünk volna nyújtani, amivel hétről hétre megoszthatjuk veletek gondolatainkat az NB I-ről, illetve természetesen nem feledkezünk meg csapatunkról is, hiszen bizonyos időközönként kizárólag a Lokival foglalkozó podcast adásokkal is szoktunk jelentkezni. A nyáron elindult a LokiBlog fóruma is, ahová továbbra is sok szeretettel várunk mindenkit. Amint azt egy nemrégiben lezajlott szavazásunkon jeleztétek, legjobban az interjúkat hiányoljátok az oldalról, ennek érdekében pedig nemrégiben újraélesztettük ezt a rovatunkat is, ami egy Bogdanovics-interjúval debütált ismét. Természetesen a terveink között szerepel további interjúk készítése is.

És elérkeztünk idáig, november 22-éig, amikor a LokiBlog negyedik születésnapját ünnepelheti. Az, hogy megéltük ezt a kort, csakis nektek, olvasóknak köszönhetjük, hiszen mi értetek vagyunk, az a célunk, hogy a Loki szurkolóinak legszélesebb körének nyújtsunk izgalmas és érdekes tartalmakat. Tesszük mindezt szabadidőnkben, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Végezetül essen néhány szó a jövőbeli terveinkről. Továbbra is jelentkezünk minden mérkőzésről beharangozóval és összefoglalóval, ezek már elmaradhatatlan dolgai a blognak. Lesznek élő közvetítések, és ahogy említettük, lesznek további interjúk is. Természetesen a podcastek is megmaradnak továbbra is. Terveink között szerepel még két újabb kategória bevezetése, ezek egyelőre maradjanak meglepetések, de annyit elárulhatunk, hogy a holt szezonban többet is megtudhattok majd ezekről. Fő célunk, hogy a közösségi médiában tovább terjeszkedjünk, és minél több követőre, olvasóra tegyünk szert, ebben ti is segíthettek nekünk, ha Loki-szurkoló ismerőseiteknek ajánlotok minket. 😉

Ennyit szerettünk volna ebben a születésnapi posztban megosztani veletek, olvassatok továbbra is minket, hajá Loki, hajrá LokiBlog!