LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szezonzáró rangadó

kanta640Elérkeztünk a bajnokság idei évi utolsó fordulójához! Számunkra ráadásul egy rangadót tartogat ez a hétvége is, hiszen az MTK Budapest látogat a Nagyerdőre. A kék-fehérek az utóbbi időkben mumusunknak számítanak, és idén is jól szerepelnek, úgyhogy nem vár ránk könnyű feladat, a győzelem azonban kötelező hazai pályán!

 

 

A két csapat utolsó öt találkozóján a bajnokságban mindössze egyetlen Loki siker született, tavaly szeptemberben, hazai pályán. A másik négy mérkőzésen sajnos pont nélkül hagytuk el a pályát, ráadásul általában a mutatott játékra sem lehetünk büszkék. Áprilisban például öt gólt rámoltak be nekünk a Hidegkuti-stadionban, a második fordulóban pedig egy góllal bizonyultak jobbnak Kantáék. A szezonjukra sem lehet panasza az MTK drukkereinek, hiszen a Videoton egyetlen üldözőjének számítanak elég régóta, bár ez is inkább a prérifarkas-kengyelfutó gyalogkakukk párharchoz hasonlít, semmint tényleges versengésre. Minket mindenesetre nyolc ponttal előznek meg, amit leírni is szörnyű, ilyenkor látszik, hogy az ősz eleji botladozásunkat sajnos nagyon nehéz kijavítani. Szerencsére itt a javítási lehetőség, a téli szünetre remélhetőleg már úgy megyünk, hogy közelebb lesz egymáshoz a két csapat, és egy esetleges sikerrel (valamint egy diósgyőri botlással) akár még a dobogóra is felléphetünk.

loki-mtk

A hírek szerint Novakovics még ezen a meccsen sem állhat Kondás Elemér rendelkezésére, így Verpecz lesz a kezdő kapusunk. Előtte maradhat az ősszel bevált védősor Lázárral, Mátéval, Brkoviccsal és Korhuttal. A középpályás sorunkban van szokás szerint a legnagyobb variációs lehetőség, én megtartanám az előző mérkőzésen bevált négyest, de Szakály vagy Bódi bekerülésére is igen jó esély van. A csatársor sem kérdéses, Tisza és Sidibe is duplázott múlt héten, így nagyon meglepő lenne, ha nem ezzel a párossal állnánk fel. Cserék között ezúttal is ott ülhet viszont Bereczki Dániel és/vagy Balogh Norbi is, reméljük ismét szerephez juthatnak ők is. Furcsa mód egyébként ettől a meccstől most nem tartok semennyire, a védelmünk annyira magabiztos volt az utóbbi hetekben, hogy szerintem Torghelléék sem okoznak majd gondot, és simán lehozzuk kapott gól nélkül a találkozót, elől pedig Tisza vagy Sidibe úgyis szerez egy gólt legalább. Selim és Mihelic jó formájában is bízhatunk, szlovén középpályásunknak például nagyon kijárna már a gól, gondolok itt elsősorban a szabadrúgásaira, amikből az utóbbi hetekben kettőt is a kapufára tekert.

Az MTK csapatára is igaz, hogy magyar szinten jó nevekből áll. Kanta évek óta a hátán cipeli a klubot, az ország Sanyiját senkinek nem kell bemutatni, a válogatott keretben is számításba vett Poór Patrik vagy Pölöskei Zsolt pedig a feltörekvő fiatalok közé tartozik, és a sor még folytatható lenne. A gyenge pontjuknak (ha van ilyen) a védelmüket tekintem, Poóron kívül igazi kiemelkedő játékosuk itt nincsen, és Hegedűs sincs az NB1 legjobb kapusai között. Sok múlhat azon, hogy a középpályán mennyire tudjuk semlegesíteni Kantát, ha neki nem hagyunk teret, nagyjából kihúzzuk az MTK méregfogát. Erre pedig ki lenne alkalmasabb Varga Józsinál? Torghelle szintén gyerekjáték lehet Máténak és Brkovicsnak, ezért, ahogy fentebb is írtam, nem lepne meg, ha ezúttal nem sikerülne betalálniuk a kapunkba.

A találkozó az egész bajnoki év zárómérkőzése lesz vasárnap 18:30-kor, a Sport2-n követheti, aki a stadionba nem jut ki.

Hajrá Loki!

(a kép forrása: nso.hu)