LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ikertornyok #8

ikertornyokboritoIkertornyok elnevezésű, elsősorban humoros rovatunkban a Loki játékosaihoz, a klubhoz kötődő személyekhez keresünk vicces és hihetetlenül hasonló párokat: közéleti személyeket, fantáziafigurákat, más sportolókat. Nyolcadik részünk következik, melyben mostanság újra előtérbe kerülő kapusunk, Verpecz István hasonmására leltünk rá…

…Laurent Koscienly személyében!

verpecz_istvan_1Verpecz István 1987-ben született Szikszón. Fiatal korában az Encs és a DVTK ificsapataiban pallérozódott. Húsz évesen, 2007-ben került Debrecenbe. Élvonalbeli bemutatkozására 2010-ben került sor egy Nyíregyháza elleni bajnokin. A 2012/2013-as szezonban a csapat első számú kapusa volt Novakovic sérülése miatt, abban az évben 27 bajnokin védett. Ebben a bajnoki évadban egyetlen meccse van, szintén a Níregyháza ellen.

itkosLaurent Koscielny Verpecz „kollégája”, hiszen az Arsenal francia válogatott belső védőjéről beszélünk. Az 1985-ös születésű játékos hazájában kezdte profi karrierjét, 2010-ben vásárolta meg az angol csapat a Lorient gárdájától. Az ágyúsoknál alapembernek számít 128 bajnokin lépett eddig pályára. Emellett 21-szeres válogatottnak is mondhatja magát, megjárta a nyári világbajnokságot is.

Szembetűnő a hasonlóság, nemde?! 🙂

verpikosci