LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tavaszváró Felcsúton

036Majd’ három hónapnyi várakozás után a hétvégén újra tétmeccsen láthatjuk a Lokit, méghozzá Felcsúton. Tavaly bajnoki címet ünnepelhettünk a Pancho-Arénában, idén ennél lényegesen szerényebb célok vezetnek minket, azonban a jól sikerült felkészülésről szóló fogadkozások után mindenképpen jó lenne megmutatni, mit is tudunk jelenleg. Bár a tél folyamán sem szűkölködtünk a topligák izgalmaiban, a legtöbb fanatikus mégiscsak erre a hétvégére vár. Ahogy mondani szokás, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk, induljon hát az NB1 tavaszi szezonja!

 

A szünet számunkra mondhatni a legrosszabbkor jött, ki ne tudná, mekkora sorozatba kezdtünk az ősz végén? Az utolsó nyolc meccsünkből hetet megnyertünk, alaposan felzárkóztunk a dobogós csapatokra a tabellán, úgyhogy aligha bánták volna a szurkolók, ha mondjuk az angolokhoz hasonlóan még karácsonykor is a lelátókon izgultunk volna a srácokért.  A felkészülésünk elméletileg jól sikerült, mindössze a Mezőkövesdtől szenvedtünk vereséget, azon a meccsen viszont többnyire a fiatalok kaptak lehetőséget. Az átigazolások terén már jóval szerényebbül szerepeltünk, a Vadnai-Wittrédi cserét kevés szurkoló értékeli pozitívan, rajta kívül pedig csak kölcsönből visszatérő futballisták (Szécsi Márk, Szatmári Csaba), és ifiből felkerült játékosok (a friss U21-es válogatott Sós Bence, illetve Berdó Péter) jelentik a vérfrissítést. A tavalyi 1-0 és a nyári két gólos siker mindenesetre bizakodásra ad okot, a Felcsút általában nem jelent komoly problémát nekünk!

loki_edzés

A Puskás Akadémia nem a magyarok által legjobban kedvelt Belekben tartotta edzőtáborát, hanem Spanyolországban, Marbellán készült a tavaszra. Többek között megmérkőztek az ukrán Dinamo Kijev csapatával, a brazil Atlético Paranaensével, valamint a norvég Haugesund együttesével is, ami így első hangzásra nem tűnik rossz felkészülésnek, pláne, hogy utóbbit sikerült is legyőzniük. Az átigazolási piacon nem meglepő módon nagyobb aktivitást mutattak nálunk, a nevek alapján alighanem erősödött a keretük az őszi szezonhoz képest. Sikerült megszerezniük Paksról Fiola Attilát, a Videoton kölcsönadta nekik a nagy tehetségnek tartott Kleinheisler Lászlót, valamint az ősszel Dunaújvárosban bizonyító Zsótér Donátot is. A távozók oldalán az általunk jól ismert Czvitkovics, valamint a montenegrói Denkovics találhatóak, utóbbi számít érzékenyebb veszteségnek. Ősszel a nyolcadik helyig jutott a PAFC, ezzel alighanem tavasszal is kiegyeznének, a keretük mindenesetre alkalmasnak is tűnik erre.

felcsút-loki

A szakvezetés ezúttal a keret nagy részére számíthat, az alapcsapatból elvileg Zsidai és Sidibe a sérültek, de előbbi már ősszel sem sokszor jutott szóhoz Varga mellett. A variációs lehetőségeink így nagyok, főleg, hogy egyelőre azt sem tudhatjuk biztosan, ki milyen állapotban van. A védelmünk az év végére nagyon összeállt, bár Mészáros felépült, és végig csinálta a felkészülést, a bombaformában játszó Brkovicsot szerintem alapesetben nincs esélye kiszorítani, de Kondás Elemérnél ezt nem merném biztosan kijelenteni. A középpályán különösen sok a kérdőjel, Jovanovics és Varga vélhetően megragadnak a kezdőben, így viszont a Szakály, Mihelic, Selim, Bódi négyesnek mindössze két helyen kell osztoznia, közöttük nagyjából bármilyen variáció elképzelhető. A csatársorban elég nagy összeget mernék tenni a Tisza-Kulcsár duóra, Sidibe kiválásával ugyanis csak a fiatalok maradtak rajtuk kívül, és bár szívesen látnám Bereczkit vagy Baloghot a kezdőben, erre kevés esélyt látok. Hogy melyik a jobb csapat, az szerintem nem kérdés, azonban az ősz folyamán szerzett kevés gól (pláne a csatárok részéről) kicsit óvatossá tesz. Tisza ugyan belelendült az ősz végére, az utolsó pár meccsen húzóember lett belőle (vagy legalábbis az ajtó-ablak helyzeteit végre gólra váltotta), nála soha nem lehet tudni, meddig tart ez az állapot. Kulcsárnak megszületett a kisfia, reméljük ezt tavasszal jó játékkal ünnepli meg, az ő mezőnymunkájára panaszunk nem nagyon lehet sosem, a helyzeteit azonban nagyon nagy százalékban hagyja kihasználatlanul.

Benczés Miklós a tél folyamán rengetegszer játszatta csapatát a 4-1-3-2-es hadrendben, így a tavaszi nyitányon is erre számítok tőlük. A védelemben Fiola valószínűleg azonnal helyet követel magának, a középpálya támadó szekciójában pedig komoly szerep hárulhat két szintén újonnan érkezettre, Zsótérre és Kleinheislerre. Az ő semlegesítésük nagy feladat lesz Korhut és Lázár számára, de semmiképpen sem megoldhatatlan nekik. A Tischler-Lencse csatárduó szerintem még nálunk is megállná a helyét, idén ráadásul már Tischler húzza a PAFC szekerét, akiben szerintem nagyobb potenciál is rejlik, bár remélem Brkovics meg tudja gátolni őt ennek kibontakoztatásában, legalábbis ezen a mérkőzésen. Az öt támadó szellemű játékosnak is hála, azt várom a felcsútiaktól, hogy megpróbálják majd ránk erőltetni az akaratukat, ez a stílus viszont általában fekszik nekünk, így jó meccsre lehet kilátás.

A tavaszi nyitó találkozónkra szombaton 16:00-tól kerül sor a felcsúti Pancho-Arénában, a Sport1 pedig élőben közvetíti.

Hajrá Loki!

(képek forrása: dvsc.hu)