LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Könnyed győzelem jöhet

004Már a harmadik tavaszi mérkőzésre készül a Loki, ezúttal a bajnokságban utolsó Szombathely otthonába látogatunk, ennél kötelezőbb győzelem aligha létezik. Az olaszosodott Hali persze megtréfálhat bennünket, de ha harcban akarunk maradni a dobogóért, nem hullajthatunk pontokat a hétvégén.

 

A télen alaposan megerősítették a Haladás csapatát a bennmaradás érdekében, ez azonban sok eredményre nem vezetett eddig. A Diósgyőr ellen a döntetlen sikernek számít, a Pécs elleni vereségre viszont ismét nem lehetnek büszkék. A tabellán így továbbra is az utolsó helyet foglalják el, 1 pontra a Dunaújváros és a Honvéd mögött.

Ezzel szemben a Loki már tíz forduló óta veretlen, utoljára még szeptemberben hagytuk el vesztesen a pályát. A tavaszt jól kezdtük a Puskás Akadémia ellen, múlt héten azonban mi is csalódást keltő eredményt értünk el. A dobogóról így le is csúsztunk, de a Fradi csak két ponttal előz minket, így ezen a héten akár vissza is szerezhetjük a harmadik pozíciót. Az őszi mérkőzésen egyébiránt szoros meccsen sikerült nyernünk, némileg tartalékos felállással, Kulcsár góljának köszönhetően 1-0-ra.

loki-hali

Kondás Elemér lehetőségei valamilyen szinten bővültek a múlt hetihez képest, hiszen visszatér eltiltásából Varga, valamint felépült sérüléséből Sidibe, és Nagy Zoltán is. Közülük vélhetően Varga és Nagy rögtön a kezdőben is találhatja magát, hacsak nem akarjuk Mészárost mindenképpen a kezdőben tartani jobbhátvéd pozícióban, amit én nem erőltetnék egyébként. A középpályán nem várható meglepetés, Szakály eddigi formáját elnézve simán kijárna neki a padoztatás, erre azonban nem látok sok esélyt, így ismét Mihelic és Bódi lehet kénytelen a padon kezdeni a meccset. Elöl vélhetően marad a Kulcsár-Tisza páros, Sidibe pedig csereként beszállva próbálhat lendíteni majd a játékunkon. A cserék közé ismét leülhet pár fiatalabb játékosunk is, kérdés, ők mennyi lehetőséghez jutnak ezúttal, ha egy nagyobb csapat ellen nem is merünk nekik több játékidőt biztosítani, az utolsó helyezett ellen igazán megtehetnénk ezt.

A Halinál ezzel szemben szaporodtak Szentes Lázár problémái, legalábbis a hivatalos oldaluk szerint. Rózsa továbbra is beteg, így Branescu kezdhet ismét a kapuban, a védelem tengelyében tavasszal játszó Fehér-Alcibiade páros egyike sem áll rendelkezésre, előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt. Kérdéses, hogy ezzel a meggyengült védősorral mekkora ellenállást tudnak kifejteni ellenünk. Én midnenesetre hajlok arra, hogy akár egy több gólos, magabiztos siker is lehet ebből a Lokinak. Elöl ráadásul senki nincs igazán formában, Radó, Halmosi és Leandro Martinez sem élete idényét futja, Brkovicsék ellen sem számíthatnak sok lehetőségre.

A mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik, a Sport1 közvetíti.

Hajrá Loki!

(kép: dvsc.hu)