LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ki jön ki előbb a gödörből?

dvtlbeha2Látva a debreceniek és a miskolciak formáját semmiképpen sem nevezhető optimálisnak jelenlegi helyzetük,miután a miskolciak tavasszal ez idáig még nem hagyták el győztesen a gyepet, míg a lokisták utóbbi három mérkőzése alapján úgy tűnhet, hogy leszálló ágban vannak. Erre cáfolhatnak rá Szakályék vasárnap.

Ami biztos: két rosszabb formába került csapat nagy küzdelmét fogja ígérni az OTP Bank Liga 21. fordulójának keleti klasszikusa. A negyedik helyezett DVSC azt a Diósgyőrt fogja fogadni, amelyik igencsak elrontotta a tavaszi startját, de úgy is mondhatjuk tréfásan, hogy behúzva hagyta a kézifékjét a Szivics Tomiszláv vezette borsodi alakulat. Erre nem is lehetne jobb bizonyíték az eddig lejátszott 3 mérkőzésen csak 2 pontot szereztek. Igaz a Loki sem dicsekedhet igazán az eddig begyűjtött 4 egységével és a mutatott játékával és mindössze egyetlen góljával.

Az okok mindkét oldalon a helyzetkihasználásban, na és a védekezésben keresendőek annyi különbséggel, hogy a Diósgyőrből a téli szünetben a két távozó alapembert, a kínai Changchun Yataiba igazoló Elek Ákost és a Lech Poznanhoz aláíró Kádár Tamást (a jelek szerint utóbbit) nem tudták megfelelően pótolni. Annak dacára, hogy a Pakstól leigazolták a hátvédsorba Kovács Gábort, elég sok, szám szerint már 5 gólt kapott már az eddig lejátszott mérkőzésein a Szivics-csapat. Erre némiképpen „gyógyírt” csak az jelenthet számukra jelen állás szerint, ha többet lőnek, mint amennyit kapnak, bár ez elég öngyilkos taktika, valljuk be. Viccet félretéve, az említett védőn kívül érkezett Ciprusról a korábban az Olympique Marseillesben is megforduló szerb Milos Krstic, valamint a magyar válogatott játékmestere, Koman Vladimir, akinek leigazolása bizonyára hosszútávú befektetés lehet Borsodban mintsem rövid, köszönhetően Voli félresikerült orosz kalandjának és a több hónapos meccshiányának. A cívisek ellen biztosan nem fog pályára lépni a kétmeccses eltiltását töltő brazil hátvéd William Alves, és a friss igazolás, Kovács Gábor sérülés miatt nem állhat csapata rendelkezésére.

dvscdvtk

A házigazda Debrecennél ellenben alig változott a keret összetétele télen, mivel csak a „perememberek” távoztak télen és csak egy játékos érkezett a pécsi Wittrédi Dávid személyében a középpályára, aki egyelőre a tartalékcsapatnál „akklimatizálódik”. Ezért így a saját nevelésű fiatalok számára is talán több jut ebben a szezonban majd abból a bizonyos tortából. Elnézve a Szombathelyen elkövetett gyalázatos teljesítményt és a Videoton elleni Ligakupa vereséget igencsak nagy kontraszt volt a két 90 perc között, de ha a DVTK ellen győzni szeretnének a fiúk, akkor még több kellesz majd a sikerhez és az is elképzelhető lehet, hogy a kezdőben is lesznek változtatások.
Egy azonban már egészen biztosan lesz, mivel Brkovic piros lapja miatt a lelátóra fog kényszerülni, valamint Lázár és Zsidai maródi.
Ha a két csapat legutóbbi Debrecenben lejátszott fellépését felidézzük az bizony a hajdúsági fanatikusoknak nagyon is kedves emlék lévén, hogy 2013 őszén 4-0-ra lemosták az akkor még formálódó miskolciakat az Oláh Gábor utcai Stadionban. A gólokat akkor Bódi, Volas, Szakály és Dombi szerezte. A borsodi visszavágón 2014 őszén viszont Seydi fejesgólja ellenére 1-1 lett a végeredmény, mert Griffiths egalizált a hajrában. (Tegyük hozzá ez akkor történt, mikor már Vad II kiszórta két sárgával Zsidait.) Előbbi csatár egyébként már távozott, így ő nem lehet döntnöke a keleti derbinek.
Ezért aztán talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ha azt mondom, hogy két dobogóra törő csapat hatpontos presztízsmeccset fog vívni egymással vasárnap, hiszen csak egy pont választja el a feleket egymástól. A mérkőzést egyébként az
a Farkas Ádám fogja vezetni, aki 2014 márciusa óta nem vezetett a Diósgyőrnek meccset.

Adva van tehát a kérdés: ki jön ki előbb a gödörből? Vasárnap este 20 óra magasságában már okosabbak leszünk …

A házigazda Debrecennél ellenben alig változott a keret összetétele télen, mivel csak a „perememberek” távoztak télen és csak egy játékos érkezett a pécsi Wittrédi Dávid személyében a középpályára, aki egyelőre a tartalékcsapatnál „akklimatizálódik”. Ezért így a saját nevelésű fiatalok számára is talán több jut ebben a szezonban majd abból a bizonyos tortából. Elnézve a Szombathelyen elkövetett gyalázatos teljesítményt és a Videoton elleni Ligakupa vereséget, igencsak nagy kontraszt volt a két 90 perc között, de ha a DVTK ellen győzni szeretnének a fiúk, akkor még több kell majd a sikerhez és az is elképzelhető lehet, hogy a kezdőben is lesznek változtatások. Egy azonban már egészen biztosan lesz, mivel Brkovic piros lapja miatt a lelátóra fog kényszerülni, valamint Lázár és Zsidai maródi.

Ha a két csapat legutóbbi Debrecenben lejátszott fellépését felidézzük az bizony a hajdúsági fanatikusoknak nagyon is kedves emlék, lévén, hogy 2013 őszén 4-0-ra lemosták az akkor még formálódó miskolciakat az Oláh Gábor utcai Stadionban. A gólokat akkor Bódi, Volas, Szakály és Dombi szerezte. A borsodi visszavágón 2014 őszén viszont Seydi fejesgólja ellenére 1-1 lett a végeredmény, mert Griffiths egalizált a hajrában. Tegyük hozzá ez akkor történt, mikor már Vad II kiszórta két sárgával Zsidait. Előbbi csatár egyébként már távozott, így ő nem lehet döntnöke a keleti derbinek. Ezért aztán talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ha azt mondom, hogy két dobogóra törő csapat hatpontos presztízsmeccset fog vívni egymással vasárnap, hiszen csak egy pont választja el a feleket egymástól. A mérkőzést egyébként az a Farkas Ádám fogja vezetni, aki 2014 márciusa óta nem vezetett a Diósgyőrnek meccset.

Adva van tehát a kérdés: ki jön ki előbb a gödörből? Vasárnap este 20 óra magasságában már okosabbak leszünk…