LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A magyar nyelv szépségei

gorbe2Az OTP Bank Liga 26. fordulójában megannyi érdekességet tapasztalhattunk, vicces és érdekes nyilatkozatoknak, beszólásoknak ezúttal sem voltunk híján. A hétvégi vereség ellenére Bódi Ádám több fronton is tarolt nálunk a szokásos heti díjkiosztó gálánkon, illetve utána jártunk, hogy a Vidi második gólja előtt milyen párbeszéd zajlott le Sidibe és Verpecz között.

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):
A Videoton elleni rangadó vitán felüli legjobb hazai játékosa Bódi Ádám volt, aki gyönyörű gólja mellett a mentalitásával is kivívta a szurkolók tiszteletét. Mi csak arra kérjük őt, hogy ezt a formáját próbálja nyújtani hétről hétre, és akkor sem mi, sem a többi szurkoló nem fanyalogni a teljesítménye miatt, illetve így nagy esélye van arra is, hogy összejöjjön a külföldi szerződés, amiről álmodik.

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):
Tizennégy év után győzött újra Debrecenben a Videoton, és bár benne lógott a levegőben, hogy egyszer megszakad ez a sorozatunk, az is várható volt, hogy talán éppen idén, amikor a Vidinek minden összejön, nekünk meg úgy en bloc semmi idén, és erre még rátesz egy lapáttal, hogy ezzel a sikerrel lett úgymond bajnok a fehérvári egyesület. Szóval nem maga a DVSC, nem a mutatott teljesítmény, hanem a mérkőzés végeredménye számunkra a csalódás.

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):
Vitelki Zoltánt
a héten nevezték ki a Diósgyőr ideiglenes vezetőedzőjének, és az első tavaszi siker megszerzésében nagy szerepe volt annak, hogy a lélektelen zsoldosokat száműzte a keretből, a kezdőbe pedig olyan játékosokat állított a Pápa ellen, akik szívüket is kitették a pályára, ennek is volt köszönhető az utolsó pillanatokban megszerzett győzelem, ráadásul hátrányból fordítva.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):
Ez a cím is Bódi Ádámot illeti ezen a héten, nagyon szép gólt lőtt a Videotonnak.

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):
Az Újpest-Győr meccsen Solymosi Péter és Kim Ojo között lezajló párbeszéd zseniális volt, a két fél viszont nyelvi akadályokba ütközött.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):
„Igen, nagy csata folyik a pályán, de nem vagyok elégedett, dühös vagyok. De nem akarok beszélni erről, mert úgy érzem, nem igazságosak a játékvezetők velem, pedig én tisztelem őket akkor is, ha nem fair a hozzáállásuk.” – Nyilatkozta az újpesti Ojo a vasárnapi bajnoki szünetében, utalva ezzel a már említett Solymosival történő párbeszédére is.

A hét beszólása (Zombori „Taktikus” Sándor-díj):
A DVTK-Pápa meccsen bekiabáló szurkolóé ez a díj. MAKAF?!

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):
Az MTV riportere fantasztikus felkészültségéről tett tanúbizonyságot az Újpest mesterével készített interjúja során. A trénert arról faggatta, hogy a Győr elleni győzelem után harcba szállnak-e az európai kupaindulásért, ami az ötödik hellyel még meglehet, és reális esélye van erre az Újpestnek. A riporter kérdésében három helyen is bökkenő volt:
1. Az ötödik hely nem ér európai kupaindulást.
2. A ténylegesen indulást érő negyedik helyhez képest hét pont a hátrányuk, ezt nem reális ledolgozni négy kör alatt.
3. Az Újpest még két évig el van tiltva a nemzetközi kupáktól, így ha ki is harcolják a jogot, akkor sem indulhatnak.
Nem véletlenül lepődött meg Vignjevic a kérdés hallatán… 🙂

A hét képe (Egervári Sándor-díj):
Mindenki megtalálta a hozzá legjobban illő dolgot a bajnoki ünneplés során a Videotonnál.

20150506_hetkepe

A hét képregénye

20150506_lokiblogcartoon7

A forduló válogatottja

Amin az a képen is látható, ez a piros mezes csapatok fordulója volt. Az újpesti Balajcza Szabolcsnak nem egy fontos védése volt, neki is köszönhető csapata győzelme. A védők közt Szokol Zsolt a Nyíregyháza, Paulo Vinicius a Videoton, Gyagya Attila pedig a Kecskemét sikeréhez, vagy éppen pontszerzéséhez járult hozzá fontos mentéseivel, és kiváló védőmunkájával. Egerszegi Tamás utolsó perces találata győztes gólnak bizonyult a DVTK számára, Gyurcsó Ádám góllal és gólpasszal járult hozzá csapata debreceni sikeréhez, Jakab Dávid egy gólt és három gólpasszt jegyzett a Dunaújváros óriási sikere alkalmával, Szatmári Lóránd két gólja jelentette a Pécs pontszerzését a Fradi ellen, Bódi Ádám pedig gyönyörű gólt szerzett, és csapata legjobbja volt a Vidi ellen. Eppel Márton két és fél gólt szerzett a Haladás ellen, Feczesin Róbert pedig góljával eldöntötte a Loki-Vidi rangadót.

20150506_fordulocsapata