LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A hentesek nem a pályára valók

gorbe2Ez a hét most főként a Fradi-Loki ütközetről szólt nekünk, és az utózöngék még mindig nem csillapodtak le a meccsel kapcsolatban, első sorban a hazai játékosok sportszerűtlen cselekedetei és nyilatkozatai miatt, másrészt a játékvezetői ténykedés miatt. Így természetesen eheti görbe tükör rovatunknak is ez a meccs szolgáltatja majd a fő témáját.

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):
Ezt a díjat Bódi Ádám rövid időn belül harmadszor viszi el, de teljesen megérdemelten, hiszen az elmúlt hetekben egyértelműen a csapat húzóembere. Hétvégi gyönyörű szabadrúgásgólja egy pontot ért az Üllői úton.

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):
A hétvégi döntetlennel szinte biztossá vált, hogy idén már nem végez a dobogón a Loki, ez pedig a tavalyi bajnoki cím után bizony csalódás. De ha az utóbbi évek sormintájából indulunk ki, akkor van okunk bizakodni a következő szezont illetően:

2010-2011: 5. hely
2011-2012: 1. hely
2012-2013: 6. hely
2013-2014: 1. hely
2014-2015: 4. hely
2015-2016: ?. hely

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):
Csertői Aurél támadó felfogásban küldte pályára csapatát a Vidi ellen, a nyerő húzás pedig Könyves Norbert becserélése volt, a támadó góljával eldöntötte a meccset.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):
Ez is Bódi Ádámé, és ezt is harmadjára érdemli ki, hiszen mostanság ha gólt lő, az biztosan bombagól. Mostani szabadrúgását még sokáig emlegetni fogjuk, no meg persze a Fradisták is.

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):
Na ezt hogy lehetett kihagyni?! Youla gólt szerzett a Kecskemét ellen, majd ezt meg is duplázhatta volna, egy védelmi hiba után elvitte a kapus mellett a labdát, majd üres kapura mellégurított…


A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):

„Ami a szabadrúgás illeti, a padon a kollégáim kérdezték, miért nem Tisza áll a labda mögé. Azt mondtam nekik: mert Ádám is berúgja.” – Kondás Elemér szavai a lefújást követően.

A hét beszólása (Zombori „Taktikus” Sándor-díj):
„Nem vagyok elégedett. A bíró azért van a pályán, hogy beavatkozzon, ha szabálytalanság történik. Nem pedig azért, hogy szétfújjon, tönkretegyen egy meccset, hogy csak egy oldalon fújjon faultokat, adjon sárga lapokat.” – nyilatkozta Thomas Doll a Fradi-Loki után. Vicces ezt az ő szájából hallani, maradjunk annyiban.

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):

Ki az NB I legnagyobb favágója? Ha ezt a kérdést felteszik tíz, a magyar focit töviről hegyire ismerő szurkolónak, akkor gyaníthatóan legalább kilencen rávágják, hogy Vladan Cukic. A szerb hentes már Kecskeméten is végzett ámokfutásokat, de ezen tevékenységét a Fradiban is folytatja. A hétvégi termése: rácsúszás Bouadlára, aki ezt követően meg is sérült, Varga Józsi hátulról történő agyonrúgása, majd végül Nagy Zoli kiütése. Mindezekért pedig egyetlen sárga lapot sem kapott. Kapott viszont egy szándékos kezezésért, így bőven kiállíthatta volna a spori, tudta ezt jól Doll is, aki a könyökös után le is kapta a pályáról. Igazi lúzer vagy Cukic…

A hét képe (Egervári Sándor-díj):
Miközben a Győr és a Pápa is igencsak nehéz helyzetbe került, addig a két klub tulajdonosának már megvan a következő otthona… 🙂

20150513_hetkepe

A hét képregénye

Antó-Szapó folyton keresztbe tesz nekünk…

20150513_lokiblogcartoon8

A forduló válogatottja

Antal rengeteg védést mutatott be a Dunaújváros meccsen, neki köszönhető, hogy kihúzta 0-0-val a DVTK. Lipták és Pavlovic gólt szerzetek csapatuk találkozóján, míg Gévay a bajnokverés alkalmával futballozott remekül. Pauljevic fontos gólt szerzett a PMFC kiesési rangadóján, Bódi bombája egy pontot ért a Fradi ellen, Stanisalvjevic és Suljic húzóembere volt az Újpestnek a gólzáporos győzelem alkalmával. Csiki győztes gólja Európába repítette az MTK-t, Ojo megtalálta góllövőcipőjét, duplája három pontot ért az Újpestnek, Holender pedig gólja mellett is remekül játszott a Honvédban.

20150513_27fordulovalogatottja