LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ismét válogatott találkozó Debrecenben

Két nappal az utolsó Ligakupa döntő után ismét a Nagyerdei stadionban rendezett meg egy találkozót a Magyar Labdarúgó Szövetség. A Magyarország-Litvánia találkozó felkészülési összecsapás a következő heti, Finnország elleni tétmérkőzés bemelegítéseként szolgált; no meg a magyar nézők szórakoztatásaként. Legalábbis a 4-0 erre enged következtetni…

20150605_01

 …de valójában csak az első félidő volt izgalmas. Bár elég különös volt az ott alkalmazott 4-2-2-2-es felállás a két védekező és két szélső középpályással, valamint két csatárral (tehát irányító középpályás nélkül), mégis megvillant egyszer-egyszer Stieber, Dzsudzsák és Nikolics, illetve használt ki egy óriási védelmi hibát Priskin. A második félidő aztán teljes unalomba fulladt, de erről különös, már-már Aranycsapati messzeségekbe elvezető 4-2-4-es felállásunk tehetett elsősorban. Négy(!) csatárunk mögött ugyanis ismét nem volt aki szervezze is a támadásokat, a vezetés tudatában pedig a könnyelműség is tett róla, hogy ne tömjük ki még jobban az egyébként csak az utolsó percekben veszélyeztetni képes Litvánokat.

20150605_03

Jelenleg DVSC játékos csak a bő keretbe került be, mivel Varga József kisebb sérülése miatt nem csak a ligakupa döntőt, hanem ezt a mérkőzést is kihagyta. Volt azonban DVSC-hez kötődő játékos, nem is egy. Egyrészt egész mérkőzésen a pályán volt az a Tőzsér Dániel, aki még 2003-ban igazolt innen Törökországba (és végig egyik legjobbunk volt), valamint Leandro is kapott 45 percet, igaz, ő nem tudott igazán nagyot alkotni a második félidőben, ráadásul elég furcsán jött ki, hogy eligazolásakor még azt nyilatkozta, ha hazajön, a DVSC-t választja, aztán mégis a Ferencvároshoz igazolt. Nagy öröm volt azonban Dzsudzsák Balázs játéka, aki újra betalált Debrecenben, nem is akármilyen szabadrúgással! Lentebb a Juvefan által felvett videó látható, érdemes megtekinteni! A gól mellett nem csekély érdemeket szerzett másik 3 gólunkból is, így egyértelműen a meccs embere volt, annak ellenére, hogy a második félidőben alig volt jó labdája, pedig lehetősége akadt rá elegendő.

Hasonlóan az egy évvel ezelőtti cikkünkhöz, most sem pontozom a játékosokat, de 4 kategóriába sorolom őket szubjektíven: kiemelkedő, jó, gyenge, elégtelen teljesítmény címszóval.

Kiemelkedő: Dzsudzsák, Stieber, Tőzsér, Király
Jó: Dibusz, Fiola, Lang, Varga R., Nikolics, Priskin, Németh K.,
Gyenge: Szolnoki, Szélesi, Forró, Simon Á.,
Elégtelen: Szalai

20150605_04

Egy évvel tehát a Magyarország-Dánia találkozót követően ismét láthattuk a nemzeti tizenegyet Debrecenben; ha pedig ez az évi egy válogatott mérkőzés tendencia megmaradna, nagyon boldogok lennénk, hiszen ebben a szurkolói kártyával zajló ínséges időben is 5218 ember tette tiszteletét az egész világ egyik legszebb stadionjában!

Hajrá Loki, hajrá Magyarország!
Csibu