LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Láthatatlan rangadó

dvsc_bekescsaba5_nagyA nemzetközi kupa után a hétvégén beindul az élet az OTP Bank Ligában is. Kevesebb csapattal, kevesebb tv-közvetítéssel, de reméljük több Loki sikerrel! Rögtön egy rangadóval indulhatunk neki a szezonnak, 2004 novembere után ugyanis újra bajnoki mérkőzésre látogatunk Békéscsabára.

 

Több mint tíz éve már, hogy utoljára összefutott az első osztályban a két együttes, azóta mi többszörös bajnokcsapattá váltunk, a Békéscsaba pedig megjárva a poklok poklát is, idén jutottak vissza a legjobbak közé. A Ligakupából azért lehetnek friss emlékeink is, tavaly vegyes felállással hazai pályán kikaptunk az Előrétől, idegenben viszont hat gólt gurítva múlták felül az ellenfelet.

Nyáron nem tétlenkedtek a lila-fehérek vezetői, főleg külföldiekkel erősítették meg a keretüket, de emellett két ex-debrecenit is szerződtettek, Bényei Balázs tavaly tőlünk került kölcsönbe hozzájuk, őt végleg megvették, ahogy Laczkó Zsoltot is, aki a széteső Kecskemétből érkezett. Rajtuk kívül érkezett még Fábió Felcsútról, Punosevac a Honvédtól, egy szlovák, egy bolgár és egy montenegrói légiós, valamint Oláh László a szintén feljutó Vasasból. Távozóik közül az egyetlen jelentős név az eddigi első számú kapus, Póser, aki a Vasashoz igazolt, így lényegében a feljutó csapattal vágnak neki a küzdelmeknek, némi erősítéssel, a cél pedig a bennmaradás. A felkészülési találkozóik mindenesetre nem sültek el valami jól, egyedül az Újpestet tudták megverni, az összes többi mérkőzést elbukták, de ebből messze menő következtetéseket nyilván kár lenne levonni.

BekescsabaVasas640

 

Nálunk sokkal kisebb mozgás volt nem meglepő módon, a támadó szekcióba érkezett dr. Horváth Zsolt és az igencsak jól bemutatkozó holland Castillion, a védelemben Szilvási váltotta Krónert, illetve igazoltunk két kapust a sérült Novakovics pótlására. Felkészülési meccsekre ezúttal nem sok idő jutott, a Fraditól és a Mezőkövesdtől még az EL előtt kikaptunk, a román Baia Mare csapatát viszont már a Niksics elleni továbbjutás után győztük le. Az Európa Ligában eddig nem muzsikálunk valami meggyőzően, hazai pályán ugyan magabiztosan sikerült nyernünk, idegenben azonban majdnem eldobtuk a továbbjutást, a Skonto elleni csütörtöki találkozón pedig kis híján ismét megverettük magunkat egy nálunk gyengébb együttessel.

loki-csaba

Bár ez a bajnoki két Európa Liga mérkőzés közé ékelődik, a Skonto nem éppen az a csapat, akik ellen nagyon fontos lenne, hogy kulcsembereinket pihentessük hétvégén, így vélhetően az alap csapattal fogunk kifutni a gyepre. Nagy kérdés mi lesz Mihelic szerepe, szívesen látnánk őt a jobb oldalt, de kezdhet helyette akár Horváth Zsolt is, vagy maradhatunk a csütörtökön kipróbált Tiszánál is. Előre nálam bekerült Castillion, aki rögtön góllal mutatkozott be tétmeccsen, és szívesen megnézném mire megy kezdőként, de Sidibe játékának talán még mindig több esélye van, illetve Tisza akár a csatársorba is bekerülhet Balogh Norbi mellé.

A Békéscsaba kezdőjében a kapuba gyakorlatilag biztosan Mursits áll majd, aki megfelelő pótlása lehet Pósérnak, a mezőnyben pedig több ismerőst is köszönthetünk majd. A jobb hátvéd posztja Bényeié lehet, a középpályán a Loki legendája, Spitzmüller, a kevés időt itt töltő Birtalan, és az a Laczkó is kezdhet, akit a felkészülési meccseken rendre bal oldali támadóként szerepeltetett Zoran Szpisljak. A támadók közül szintén szóba jöhet egy ex-debreceni, Szilágyi Péter, azonban az előszezonban inkább Punosevac tűnt a favorizált csatárnak, amin annyira nem lepődünk meg.

A találkozó vasárnap 18:00-tól kezdődik, az MLSZ újabb zseniális döntése nyomán a tv-ben nem láthatjuk a szezonnyitónkat, viszont a LokiBlog élő rádiós közvetítéssel számol be a mérkőzésről, érdemes lesz tehát vasárnap délután az oldalra tévedni!

Hajrá Loki!

(képek: dvsc.hu, nso.hu)