LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Illene továbbjutni!

06

Idegenben jó az iksz, tartja a már jó sokszor a futballberkekben hallatott mondás, és mivel a DVSC az elmúlt héten a Rigában döntetlenre végzett a Skonto ellen, így ennek a feltételnek máris megfeleltek a fiúk. Az már csak édes ráadás, hogy ráadásul két gólt is szereztek külhonban, így ez tovább növelheti a Loki esélyeit a csütörtöki Európa Liga visszavágó előtt, hiszen a továbbjutáshoz elméletileg egy 0-0 vagy 1-1 is elegendő lenne azonban remélem, hogy nem fognak ennyivel megelégedni a mieink.

Már csak azért sem, mert igencsak szükség lenne a győzelmek után az UEFA által kiosztott koefficiens pontokra, hiszen nem mindegy, hogy például jövőre hány körön keresztül jár az a bizonyos kiemelés, amennyiben ez aktuális lesz számunkra. Ennyire azonban ne révedjünk a jövőbe, mert még a hétszeres bajnok előtt áll egy mondhatni kötelező házi feladat, a csütörtöki EL mérkőzés, amelyet ahogy már mondtam a lett rekordbajnok és Európa rekorder Skonto ellen fognak megvívni. A vendégek dacára a 15 bajnoki címüknek, nem voltak olyan félelmetesek korántsem, habár lőttek két gólt, amit egyértelműen a belassult védelmünk számlájára lehet írni, így azt mondom, ha a hátsó alakzatunkat rendbe szedjük, akkor viszonylag nyugodtan nézhetjük majd a találkozót. Továbbá az odavágón duplázó az Arturs Karausausks-ot sem ártana kivonni a forgalomból, hogy ne kelljen a hátsó alakzatunknak a mérkőzést követően álmatlanul forgolódnia éjszaka. Viccet és a jóslásokat félretéve a két csapat már túl van a csütörtöki meccs főpróbáján.A grúz Tamaz Pertia által trenírozott lettek vasárnap a hazai kupasorozatban 4-0-ra nyertek a másodvonalban érdekelt FK Alberts ellen. A gólokat akkor Gutkovsis, Ivanovs és Lukanyuk duplája jelentette. A Loki ezzel szemben kissé szerencsés körülmények közepette a bajnoki nyitányon a Viharsarokban 3-2-re legyőzte a Békéscsaba csapatát. A győzelmet és az azzal járó 3 pontot Nagy, Tisza és Bényei öngólja, (hivatalosan Korhutnak adták) szállította.

 lokiskonto

Ami az összeállításokat illeti a Lokinál gyakorlatilag a Skonto Stadionjában már pályára lépő kezdő 11 lehet ismét a kedvezményezett. Így nagy esély van egy Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Tisza, Varga, Szakály, Bódi – Balogh, Sidibe összeállításra, habár kérdéses, hogy Mészáros a múlt heti védelemben elkövetett bakijai miatt nem szorul-e a kispadra? Valamint a Lettországban egyenlítő gólt szerző Castillionnak több játékperc juthat-e? Ezekre a kérdésekre minden bizonnyal a holnapi visszavágó előtt választ kaphatunk. Az viszont már biztos, hogy a Lokomotívnál Nenad Novakovic, Balogh János és Ludánszki Bence szolgálataira sérülés miatt nem tudnak igényt tartani.

A baltiaknál sem lesz változás a kezdőn véleményem szerint, ami azt jelenti  hogy  Pavlovs – Timofejevs, Rode, Sorokins – Jermolajevs, Kozlovs, Mena, Visnakovs – Kovalovs, Gutkovskis – Karasausks megmutathatja újfent magát a párharc során. Pertia mester a hírek szerint mindössze csak a lábtörést szenvedett védőre, Vitalijs Smirnovs-szal nem számolhat.

Szumma Szummárum: reálisan nézve a kinti játékunk alapján illene gólokkal nyerni idehaza a Nagyerdei Stadionban és ennek megfelelően továbbjutni a következő selejtezőkörbe, ahol már egy igazi nagy hal jöhet, hiszen a norvég futball egyik korábbi ékköve, a trondheimi illetőségű Rosenborg lehet az ellenfelünk. Ez a kijelentés csak akkor szerezhet érvényt, ha a skandinávok két meccs alapján búcsúztatják a cseppet sem gyengének tűnő izlandi ellenfelüket, a jelenlegi éllovas KR Reykjavíkot. Az odavágón ugyanis csak 1-0- tudott nyerni a norvég alakulat, így még semmi sem dőlt el ezzel kapcsolatban.

Az viszont már igen, hogy a játékvezető az orosz Vitalij Meskhov lesz és a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Duna World élőben fogja közvetíteni az 17 órától rendezendő összecsapást.