LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hazai pályán nyerni kell!

haladas2Legalábbis ami az idei bajnokságot illeti. Ugyanis a 2015-16-os új szezonban a megcsonkított OTP-Bank Ligában eddigi egyetlen hazai találkozónkon nem sikerült sikerült igazán megörvendeztetni a DVSC szurkolókat. Vajon vasárnap is a PAFC ellen látottak szerint alakul az a forgatókönyv? Több (tíz?)ezer szurkolótársammal együtt nagyon remélem, hogy nem… Következzen az NBI 4. fordulójának utolsó összecsapása, a DVSC – Haladás mérkőzés beharangozója!

Ahhoz, hogy örülhessünk a találkozó végén, mindenképpen ildomos lenne megvernünk azt a Szombathelyi Haladást, amelyik tavaly sikeresen megvívta a maga harcát a kiesés ellen. Végül a Pápát és a Dunaújvárost is megelőzte, de közel voltak a kapituláláshoz a még 16 csapatos pontvadászatban. Ennek köszönhetően a „tűzoltó” szerepet betöltő Mészöly Géza és stábja maradt is a vas megyei alakulatnál. A stábon kívül a csapat sem sokat változott. Csupán egy számottevő távozójuk volt, a közönségkedvenc Radó András személyében, aki hosszas huzavona után inkább a Ferencváros kispadját választotta. Ellenben a válogatottban még mindig tényezőnek számító Király Gábor hazatért Szombathelyre, így vele egyértelműen erősödtek kapusposzton és csapatszinten is, miként a kölcsönjátéka után a Budapest Honvédtól végleg megszerzett olasz Raffaele Alcibiadevel is. Leigazolták még a Balmazújváros horvát középpályását, Ante Batarelot, illetve egy belga testvérpárt: Thomas Wilse-t a Cercle Bruggestől, öccsét Thomast pedig a Liersetől. Gyakorlatilag visszaszerezték a Ferencvárostól Predrag Bosnjakot és Ugrai Rolandot  és végül , de nem utolsósorban a DVTK-tól és a Pápától távozó Gosztonyi Andrásra és Sasa Popinra is lecsaptak, így pedig egyértelműen erősítettek, hiszen nem szeretnének még egy hasonlóan hátsó szektorban eltöltött idényt.

Az is igaz azonban, hogy ez eredményességben még annyira nem, de egy Videoton elleni nagy skalpban már megmutatkozott a második fordulóban. Csak a rend kedvéért: a nyitó fordulóban 2-0-ra kikaptak a Ferencvárostól, míg a már említett címvédő legyőzése után az MTK-val osztozkodtak idegenben a bajnoki pontokon. Sérülések miatt Mészöly mester nem számíthat Török Milán, Schimmer Szabolcs, Fehér Zoltán, Dudás Ádám és Katona Máté szolgálataira.

A Loki ezzel szemben a nyitányon 3-2-re nyert a Békéscsaba otthonában majd kétszer is ikszelt a Puskás Akadémia (1-1) és a Budapest Honvéd ellen (3-3), így jelenleg egy ponttal előrébb állunk aktuális ellenfelünknél. Ezúttal is kulcsszerep hárulhat a nyáron érkező 24 éves holland-suriname-i csatárunkra, Geoffrey Castillionra, aki az elmúlt mérkőzéseken látványosan termeli a gólokat. Ami a DVSC kezdőcsapatát illeti, jelentős változások történhetnének, hiszen már nincs mire tartalékolni. A nemzetközi kupakiesést követően azonban több sérültünk miatt még mindig nem a keret alapján legerősebb csapattal állunk majd fel. Én személy szerint  egy Radosevicet várok a kapuba, aki leválthatná az utóbbi időben hibát hibára halmozó Verpeczet. Szegényre már igazán ráférne egy kis pihenés kispadon. A védőfalunkban Brkovicon kívül gondolom sokan megnéznék élesben, hogy mire képes a nyári igazolásunk Szilvási Péter. Ellenkező esetben Máté, Mészáros és Morozov is ott van alternatívának. A középpályás sorunk úgy gondolom rendben van, még úgy is, hogy a csapatkapitányunk, Szakály Péter kényszerpihenőn van sérülése miatt.  Bódi, Varga és Tisza játékra kész, de ha úgy adódik, akkor Zsidai, Sós és Mihelic is ott van még Kondás Elemér taktikai repertoárjában. A csatársorban egy Balogh-Castillion párost vagy egy Balogh–Sidibe ékpárt sem tartok elképzelhetetlennek. Innentől kezdve már minden a „piros-fehérek” szakmai stábján múlik.  Annyit azonban érdemes tudni, hogy Szakályon kívül, a két kapus Novakovic és Balogh János, valamint Ludánszki és Lázár szolgálataira sem számíthat a debreceni csapat.

dvschaladas

A mérkőzés játékvezetője ezúttal Vad II István lesz, aki hét közben vezette a Partizan Belgrád – Steaua Bukarest Bajnokok Ligája selejtezőt is. Két segítője Ring György és Medovarszki János lesznek. Az M4 Sport pedig élőben fogja közvetíteni az összecsapást, mely vasárnap 20:15-kor kezdődik.

Nem ártana a vasutasoknak visszavágni a Haladásnak, hiszen tavasszal már–már bántóan simán vertek minket a Rohonci úton 2-0-ra, amivel részben mi is hozzájárultunk, hogy ne búcsúzzanak az élvonaltól. Most jó lenne visszavágni nekik a Nagyerdei Stadionban és egyébként is fontos lenne második hazai bajnokinkat sikerrel letudni. Legutóbbi hajdúsági találkozónk alkalmával Kulcsár góljával 1-0-ra nyertünk. Reméljük most is hasonló végkimenetelnek örülhetünk majd.

Hajrá Loki!
Redboy