LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

KörKérdés #1 – Kell a vérfrissítés?

korkerdesVéleménye, gondolata mindenkinek van. Miért ne lenne ez másképp a LokiBlog stábjában? Rengeteget beszélgetünk, elmélkedünk a DVSC-ről napi szinten. Nem csak megírunk egy-egy cikket, de sokszor vérremenő viták folynak egy-egy témában. És ugyanezt látjuk a fórumokon, hozzászólásokban is. Idén így ismét frissítünk kicsit, és néhány hetente jelentkezni fogunk KörKérdés rovatunkkal. Felteszünk 6 kérdést, melyre a legtöbb szerkesztő cikk keretében válaszol, de ugyanígy kíváncsiak vagyunk arra, nektek mi a válaszotok ezekre. Úgyhogy ragadj billentyűzetet, olvass, írj, kommentelj! Lássuk, ki, hogyan élte meg az elmúlt időszakot! Jöjjön, az első rész!

1. Kérdés: A nyári szünet óta 10 tétmérkőzést játszottunk le, 3 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség a mérleg. Mennyire vagy elégedett, vagy elégedetlen ezekkel az eredményekkel, akár NBI-ről, akár EL-ről van szó?

Csibu: Felemás eddig a szezonunk, emlékezetes találkozókkal, hiszen a Békéscsaba, a Sutjeska és a Skonto legyőzése is fergeteges volt a maga nemében, a Honvéd elleni egyenlítés és a Rosenborg elleni első félidei játékunkkal pedig bebizonyítottuk, hogy van szívünk, van kellő tudásunk. Viszont rámutatott arra is: óriási hiányosságaink is vannak, nem véletlen, hogy számos vereséget is összehoztunk. Az előzetes várakozásoknak megfelelően hoztuk a meccseinket, ez alól csak a Haladás elleni vereség lóg ki, a többi eredmény „benne volt a levegőben”.

Juvefan: Nagyon jól kezdtük a szezont, hiszen továbbjutottunk a Sutjeskán (igaz a visszavágót szívesen meg nem történtté tenném), a Skonto ellen biztató eredményt értünk el idegenben, és nagy mázlival nyertünk Békéscsabán, majd történelmi sikert arattunk a Skonto ellen. Ekkor én elhittem, hogy minden happy, idén minden sorozatban kijön a lépés, szerencsénk lesz. És innentől megindultunk lefele a lejtőn. A Puskás elleni hazai iksz már jelzésértékű volt, a Rosenborg elleni két fiaskó várható volt, a Honvéd ellen tudtuk, hogy szenvedni fogunk, de az egy pontnak örültünk, pláne, hogy az utolsó pillanatban szereztük meg. Szóval eddig még talán rendben is lennénk, de ez a vasárnapi Hali elleni vereség mindent lerombolt. Tehát nem vagyok elégedett összességében.

Lucas: Nagyon változó volt annak a 7 csapatnak a játékereje, akikkel eddig találkoztunk. Azokkal a meccsekkel vagyok elégedett, ahol vagy az erőfölényünket kihasználva érvényesítettük a papírformát, vagy ahol bár nem mi voltunk a meccs esélyesei, tisztességgel helytálltunk. Ide tartozik az összes hazai EL-selejtező és a békéscsabai bajnoki (bár ahhoz mázli is kellett). Elégedetlen pedig azokkal a mérkőzésekkel vagyok, amikor nem megfelelő hozzáállással futottunk ki a pályára, és ennek megfelelően sírás is lett a vége. Ide pedig az összes idegenbeli EL-selejtező illik (a Skonto azért annyira nem volt rossz), valamint a 2-4. forduló bajnoki meccsei. Ha pedig a két sorozatot nézzük, amiben érdekeltek voltunk, az EL-szereplésünk tökéletesen a várakozásainknak megfelelően alakult, az előzetesen becsült három megvívott kört se nem múltuk alul, se nem teljesítettük túl, bár tagadhatatlan, hogy több volt benne. Az eddigi bajnoki szereplésünk pedig egyértelműen csalódást okozott, négy meccs után legalább 10 ponttal kellene állnunk, nem pedig nyamvadt 5-tel.

Redboy: Teljes mértékben elégedetlen vagyok, hiszen a csapatunkban jóval több volt ennél mint amit például a nemzetközi színtéren bemutattunk. A bajnokságban tapasztalt hullámvölgyeket most ugyan még rá lehetett fogni az Európa Ligára és az azzal járó kettős terhelésre, de ha netalán újfent rossz passzban leszünk, akkor mivel magyarázzuk meg mindezt? Különösen a hátsó alakzatunk gólképességét tartom nagyon aggasztónak.

Sammy: Szeretném ezt kettébontani, mivel a két sorozatban más-más csapat játszott, noha voltak átfedések. Az EL-ről annyit mondanék, hogy reménykedtem, hátha tovább eljutunk, de sajnos csalódnom kellett. A Sutjeska elleni idegenbeli vergődésnél már sejthető volt, hogy csúfos vége lesz, de nem számítottam a Skonto elleni hazai nagyarányú sikerre, sem arra hogy a Rosenborg ellen az első félidőt jól bírjuk itthon. Mindkét csapat esetén (NBI és NK) látszik, hogy nincs sem fizikai, sem mentális felkészültségünk a nemzetközi porondra. Az NBI-ben 4 meccsből 3-nál óriási szerencsénk volt, hogy pontot, pontokat szereztünk, viszont megint hullámvölgyben vagyunk. Ha a következő 2-3 meccsen is így szerepelünk, akkor végleg lemondhatunk a bajnoki címről.

Sid: A nemzetközi kupában igazából hoztuk a kötelezőt, a Rosenborg elleni kiesés vállalható, nyilván a kiesés módja már nehezebben emészthető, de ez van. Az NB1-ben már sokkal rosszabb a kép, már a Békéscsabát is csak egy öngóllal vertük a meccs végén, a Felcsút és a Hali elleni hazai pontvesztés pedig már nehezen megbocsájtható kategória. Ilyen könnyű sorsolás mellett az öt pont elég kevésnek tűnik, még akkor is, ha az EL miatt nem mindig tudtunk a megfelelő csapattal kiállni.

Vadmacska: A kezdetekben nagyon elégedett voltam, főleg az EL teljesítménnyel. Nem csak a továbbjutások, hanem a mutatott játék, a küzdeni akarás is arra utalt, hogy végre kilépünk a tavalyi hullámvölgyből és visszatér a megszokott bajnokesélyes csapat. Ez a mosoly azonban hamar lefagyott a szurkolók arcáról, hiszen ezek után egy-egy botlás, majd megmagyarázhatatlan hibák következtek. Ezek miatt összevetve nem vagyok elégedett, főleg az NB1-es eredményekkel nem.

dvsc-teva-skonto-fc-europa-liga-selejtez

2. Kérdés: Tavaly sokat beszélgettünk róla, hogy kell-e az Európa Liga, hiszen várhatóan két kört megyünk majd és a harmadikban már keményebb csapat jön, viszont a kettős terhelés megpecsételheti az első pár NBI-es fordulót. Ez így is történt, hiszen csupán 5 ponttal szerénykedünk a 7. helyen, viszont a 9-2-es győzelmünk a Skonto ellen történelmi siker volt. A kérdés egyszerű: megérte az Európa Liga szereplés, vagy jobb lett volna szerinted – ismerve az eredményeket -, ha idén ebből kimaradtunk volna?

Csibu: Személy szerint imádom a nemzetközi kupák hangulatát, így mindig örülök, ha a saját csapatom is megmérettetheti magát. Viszont kicsit már unalmas, hogy nem tudunk Elemérrel idegenben nyerni, így pedig sajnos ez volt a realitás. A 9-2 miatt viszont szerintem egyértelműen megérte, annyit pedig nem meneteltünk, hogy ez hosszú távon is kihasson a csapatra, így erre fogni egy esetleges rosszabb helyezést a bajnokság végén, óriási blődség lenne.

Juvefan: Kár utólag okoskodni, azt nagyon jól tudtuk, hogy az első körből indulva szinte lehetetlen bejutni a csoportkörbe, én megelégedtem volna azzal is, ha a play-offig eljutunk, és elhozunk a Nagyerdőre egy sztárcsapatot (Dortmund, Bilbao), de összességében szerintem ez volt a realitás. A kötelezőt hoztuk (Sutjeska, Skonto), de a nálunk jobb csapat ellen elvéreztünk. Láttunk három meccset a stadionban, arattunk egy történelmi sikert, és hosszú idő után végre volt egy fergeteges hangulatú meccs a Nagyerdei Stadionban, szerintem már csak ezekért megérte ez a szereplés. Meg azért a pár száz millió forintért, amit kerestünk vele, illetve a kevéske koefficiens pont miatt, ami jövőre adott esetben aranyat érne.

Lucas: Tavaly én voltam talán a leghangosabb szószólója a nemzetközi kupa-ellenes mozgalomnak, mert azon az átkozott napon a Bate ellen minden hitem és bizalmam elszállt a jelenlegi szakmai stáb és a keret felé. Úgy voltam vele, hogy ha egész évben nem lesz semmi változás a csapatban, akkor inkább ne is játsszunk semmilyen selejtezőt. Aztán egy év alatt alapember lett Balogh Norbi, leigazoltuk Castilliont, és az új impulzusok jót tettek a csapatnak. Azt pedig előre tudtuk, hogy ilyen mélyről aligha lesz ebből csoportkör, épp ezért a bajnokságra több energiát kellett volna fordítani, hogy bajnokesélyesként versenyben maradhassunk a korán kizúgott Fradival. Ha 10 pontunk lenne most, azt mondanám, a kiesés dacára is teljesen megérte ez a hat meccs, különösen az a 9:2, amiről a gyerekeinknek is mesélni fogunk egyszer (én legalábbis biztosan). Így viszont sajnos engem igazolt az idő, idén EL-résztvevők már nem leszünk, és nagy valószínűséggel bajnokok sem.

Redboy: Végül is, én úgy gondolom, hogy még így is megérte a klubnak az EL szereplés, ha az anyagi részét nézzük, pedig csak három kört mentünk. Ha a csapat oldaláról nézzük, akkor bizony nem ártott volna erősítenünk még és bizonyos posztokra igazolni, így talán tovább is eljuthattunk volna. Ami az úgynevezett „meccsdömpinget”, a csütörtök-vasárnap ritmust illeti, újfent bebizonyosodott, hogy a csapatunk már nem bírja el azt, hogy hátsó alakzatunk évről-évről öregszik és minőségben sem üti meg már lassan az NBI szintjét sem. A bajnoki szereplésünket pedig mintha „indigóval átmásoltuk” volna tavaly őszről, így bár még az elején vagyunk, félő, hogy ha nem kapunk észbe, akkor nem nagyon lesz sanszunk odaférni a dobogóra a végelszámolásban.

Sammy: Tény, hogy a Skonto ellen igen szép és történelmi eredményt értünk el, de látván az eredményeket és a lejátszott percek nagy többségében lévő „szenvedést”, nem érte meg. Ha a mérkőzésekért kapott pénzt nem nézzük, szerintem nem érte meg, de nyilván öröm volt látni a 2 hazai győzelmünket.

Sid: Véleményem szerint a nemzetközi kupát mindig jó elérni, különben esélyünk sincs például külföldre eladni játékosokat, hiszen nem tudják megmutatni magukat. A hazai gyengébb szereplést nem fognám teljes egészében az EL-re idén, illett volna ezzel együtt is több pontot szereznünk.

Vadmacska: Nálam ez nem kérdés: még szép, hogy megérte! Ám ez nem ilyen egyszerű. Nem szabadna, hogy az egyik (az EL szereplés) kizárja a másikat (megfelelő teljesítmény az NBI-ben). Ilyen szinten már nem kéne olyan kifogásokat gyártani, hogy „a játékosok fáradtak”. Igenis képesnek kell lenni a heti 2 meccsen a legjobb formát hozni, aki pedig erre nem képes, az nem való a csapatba. Visszatérve: a bajnokság még csak most kezdődött, még van idő javítani, de a nemzetközi szereplés egy kiváltság, szóval be lehet áldozni 1-2 meccset, ha tényleg muszáj.

kondas_elemer_czegledi_zsolt3. Kérdés: Kondás Elemért egyre többen szívesen leváltanák. Hogy vélekedsz erről a kérdésről, ha most és azonnal a te kezedben lenne a sorsa, hogyan döntenél: leváltanád-e és ha igen, kit próbálnál hozni a helyére?

Csibu: Bármennyire is tisztelem eddigi eredményeit, egyértelműen mennie kellene. Van egy szint, ami fölé képtelen menni, nem csak nemzetközi, hanem hazai viszonylatokban is. Viszont nincs alternatívám a helyére, de mindenképp olyan edzőt keresnék, aki képes motiválni és elismerni a fiatalabb labdarúgóinkat is és aki képes megkavarni a jelenlegi állóvizet.

Juvefan: Ez egy olyan kérdés, amit tavasszal is feszegettünk már, és én már akkor is azt mondtam: vérfrissítés kellene a stábban, mint ahogy a játékoskeretet is illik bizonyos időközönként felfrissíteni. Egy új edző olyan impulzust adhatott volna a keretnek, ami rövid távon pozitív hatást gyakorolhatott volna a teljesítményünkre. Sajnos ismerjük a történet hátterét, tudjuk, hogy nincs pénz neves edzőre, és azt is tudjuk, hogy a tulajdonosnak Kondás Elemér a legkényelmesebb megoldás. A vasárnapi események, és nyilatkozatok után pedig nem kérdés, hogy váltásra lenne szükség. Jelenleg nem tudnék mondani olyan edzőt, akit el tudnék képzelni a kispadon, talán egy kívánságom lenne: ne házon belülről oldjuk meg. Talán Fórián Zsoltot említeném meg, de az ő idehozatala most nem reális.

Lucas: Kíváncsi lennék az ő véleményére is, hogy vajon ő meddig szándékozik még itt maradni? Engem ennyi év után megviselne, hogy nem vagyok elég jó, hogy európai edzőnek mondhassam magam, minden meccsen ugyanazt játszatom a csapattal, és minden találkozó után ugyanazt nyilatkozom, még akkor is, ha „a fiúk mindig mennek előre becsülettel”. Réges-rég tudjuk már, hogy bár magyar szinten jó edzőnek számít, és el is ismerem, amit eddig nyert a Lokival; soha nem fogunk vele szintet lépni, azaz semmilyen európai kupába bejutni. Ezzel a tudattal pedig nem tudok többé amiatt izgulni, hogy vajon nemzetközi szereplést érő helyen végez-e a csapat, mert tudom, hogy Kondással sose fog összejönni. Ezért, bár konkrét jelöltem nincs a helyére, minél előbb leváltanám. Egy olyan mesterre van szükségünk, aki amellett, hogy taktikailag felkészült, sokkal sikerorientáltabb nála, és mer nagyot álmodni. Ehhez azonban egy olyan klubelnök is kéne, aki hagy egy ilyen szakembert nyugodtan dolgozni. De ez már más lapra tartozik…

Redboy: Ezzel a kérdéssel úgy vagyok, hogy már amikor kiderült, hogy hosszabbítanak vele, már akkor sem örültem neki. Már az előző szezonban is voltak olyan meccsek (Haladás, Pécs, Honvéd, stb.), ahol totálisan kontrollálatlanul szemlélte a meccset a kispadról. Emellett egy két játékossal is megfáradt a viszonya, nem beszélve a kiismerhető taktikánkról, amit játszott/játszik hétről hétre a csapattal. Én amondó vagyok, úgy ahogy a védőharmadban is hiányolok vérfrissítést, úgy a kispadon sem ártana egy új szemlélet és az azzal járó mentális megújulás. Elsősorban újfent megpróbálkoznék egy külföldi, mondjuk egy dél-szláv edzővel, aki hátha tűzbe tudná hozni a fiúkat ugyanúgy egy rangadóra minként egy szimpla középcsapat elleni mérkőzésre.

Sammy: Magyar szinten nem rossz edző, ezt többször is bizonyította, de nemzetközi szinten ha előre akarunk lépni és csoportkörökről álmodunk, akkor magasabb szintű edző kellene. De azt is jegyezzük meg, hogy már 4 éve a csapatnál van és kellene egy kis vérfrissítés edzői poszton, arról nem is beszélve, hogy az erőnléti edző személyét hiányolom.

Sid: Erről is sokat beszéltünk tavaly, az NB1-ben továbbra is jó edző, ráadásul a hírek szerint amennyit ő keres, annyiért nála jobbat sansztalan hozni. A hibái nyilván megvannak, de vannak kifejezetten jó meccsei is. Ha lenne több pénz a kasszában, szerintem leváltanám, és hoznék egy külföldi szakembert (Magyarországon nem nagyon látom a helyettesét), de amíg játékosokra nem tudunk költeni, fölösleges drága edzőt foglalkoztatni.

Vadmacska: Ha egy csapat rossz teljesítményt mutat, akkor szinte azonnal jön az edzőváltás. Legalábbis ez az, ami az utóbbi években Magyarországon jellemző. Akár hibás, akár nem. Más csapatok ezt be is tartják és tisztességgel fogyasztják az edzőket. Mi miért nem? Nem azt mondom, hogy Kondás Elemér tehet mindenről, de ráférne az edzői keretre egy frissítés. Ez már évek óta érik, de valamiért mégsem történik meg. Én azt mondom, hogy most itt az ideje. Egy tapasztalt, külföldi mestert ültetnék a kispadra.

4. Kérdés: Szerinted mi az oka annak, hogy a tavaly megszokottakhoz képest rendkívül sok gólt lövünk, miközben hihetetlenül sokat is kapunk! Csak egyetlen adat: tavaly az első 10 tétmeccsünkön 10 gólt lőttünk és csak 6-ot kaptunk, most viszont 24 (!) gólt szereztünk, viszont 19-et (!) kaptunk.

Csibu: A védelem hatalmasat romlott, egyértelműen elfáradtak és a szélsőkre ez hatványozottan igaz. Verpecz pedig igazolja azt, ami miatt folyamatosan féltünk, hogy mi lesz, ha Novakovics lesérül… Egy jó kapus pedig mindennek az alapja lenne. Ami az öröm az egészben, hogy Balogh Norbi és Tisza Tibi is elkezdte a gólgyártást, nem beszélve az új igazolásról, Castillionról. Nélkülük nem igazán lenne minek örülnünk.

Juvefan: Ez egy jó kérdés, fogalmam nincs, csak tippelni tudok. Egyrészt a kapusteljesítmény óriásit romlott, másrészt Mészáros rengeteget hibázott eleinte, és a szélső védőink sincsenek mindig a topon.

Lucas: Ami a rúgott gólokat illeti, elég megnézni, kik nem játszanak idén a tavalyi alibikirályok közül (segítek, egyikük neve K-val kezdődik és ulcsár-ral végződik), és helyettük kik számítanak alapembernek. A tehetséges Balogh Norbinál végre megjöttek a gólok, Geoffrey Castillion kiváló vétel volt, Tisza remek formában kezdte a szezont, és néha a nagy öreg Sidibe is megvillan még. Ami pedig a kapott gólokat illeti, egyszerű a recept: végy egy sérült Novakovicsot, tedd be helyére az encsi Malinauskast a kapuba. Gondoskodj lepkefogó hálóról is! Mellé kizárólag két ingyen igazolható hálóőrt vegyél, ne pedig egy használhatót. Az se baj, ha az egyik öreg, sérült és az ősi riválistól hozod el. A védelmet felesleges felfrissíteni, hiszen ami három éve jó volt belső védelemnek (M-betűs kőszikláink) az bizonyára még mindig jó. Harminc felett jönnek a védők legszebb évei, épp ezért hatalmas hiba lenne az utánpótlás-válogatott, bizonyítási vágytól fűtött új belső bekknek akárhány játékpercet is biztosítani. Az észt válogatott védődet addig padoztasd, amíg többé nem tud már erőssége lenni a csapatnak! A szélső védelembe vagy agyonhajszolt, alternatíva nélküli labdarúgókat tegyél, vagy szintén kivénhedt, háromszor kölcsönadott, a már említett legszebb évekhez közelítő játékost. A hatás nem marad el, jó étvágyat!

Redboy: Egyértelmű: a két standardnak mondott belső védőnk felett már igencsak eljárt az idő és emellett nincs megfelelő versenyhelyzet a szélső védőinknek sem, így ezeken a posztokon is elég sokszor bakiztak. Csak egy ember van jelenleg a hátvédsorunkban, aki mindig tud hozni egy jó átlagot és az Brkovic. Ez így nagyon kevés! Most úgy veszem észre, hogy azt az elvet követjük: „mindig rúgjunk eggyel többet, mint az ellenfél”.

Sammy: A támadójátékban nagyon sokat fejlődtünk, jött egy Castillion, és Balogh Norbi is alapember lett a csapatban. Ez mindenképp előrelépés, valamint a sokat Kritizált Tisza Tibor az új posztján rendkívül aktív és sokkal jobban tudja a támadásokat segíteni. Ami a kapott gólokat illeti, a védelmünk rendkívül ingatag lábakon áll, Jovanovic olykor-olykor hibázik, Nagy Zolin meg sokszor úgy átmentek, mint kés a vajon. Vajon mi van Lázárral? A középső védelemben egyedül Brkovicsot tudnám megemlíteni, mint jól játszó játékost. Mellé szívesen megnézném a most szerződtetett Szilvásit, sokan nagy tehetségnek tartják. A bal oldalon viszont Korhut egyedül van, nincs konkurenciája, így mindig játszania kell, még ha fáradt is. Gond esetén az ő helyére Barna Szabolcsot tudnám elképzelni, persze, csak ha erősödik kicsit. A kapus poszt a legnagyobb talány. Eddig a meccsek nagy részében Verpecz védett. Ezeken a meccseken összesen 19 gólból 17 esetben állt a kapuban. Ezek a számok mindent elmondanak. Radosevic szerintem jobb pótlása lehet Novakovicsnak, hisz igaz, hogy alacsony, de emellett jól jön ki a kapuból és gyors is. Egyik általa bekapott gól sem az ő sara volt.

Sid: A kapott gólok számában én részben Verpeczet hibáztatnám, amellett, hogy jó pár potyája volt már idén, én gyengébbnek tartom őt a védelem irányításában is, úgyhogy ha nem is lepkézik, vele akkor is gyengébb a védelmünk. Ehhez jön hozzá, hogy a Máté-Mészi duó fölött bizony eljárt már az idő, Brkovicsnak egyszerűen nincs társa (kellett ugye elküldeni Krónert, és a helyére igazolni Szilvásit, akit meg még a padra sem ültetünk…..), Korhutnak pedig nincs helyettese, így gyakorlatilag teljesítménykényszer nélkül, viszont fáradtan játszik egy ideje… A sok lőtt gól örömtelibb, úgy látszik Castillion szerződtetése telitalálat volt, Balogh is egyre jobban érzi a kaput, és Tisza is nagyon jó formában kezdte az idényt. Jó lenne, ha az egész idényt így nyomnák végig.

Vadmacska: Ami a rúgott gólokat illeti: mindig odatesszük magunkat, (lásd: 9-2) ami rendkívül dicséretes. A fent említett meccsen olyat láttam, amit már régen nem: örömfocit. Nem álltunk meg 3 vagy 4 gólnál, ahogy általában szoktunk. Persze a Békéscsaba ellen muszáj volt sok gólt rúgni. A sok kapott gól már egy kellemetlenebb téma… Sok a hiba. A kapusteljesítmény elég gyenge, de persze a mezőnyjátékosok sem mindig ártatlanok. Ezeken kell javítanunk.

roka_castillion5. Kérdés: Essen néhány szó nyári átigazolásainkról is. Kiknek örültök, kiket szerettetek volna, kik azok, akik pozitív, vagy épp negatív meglepetést okoztak? (Néhány név: Coulibaly, Kulcsár, Castillion, Szilvási, Radosevic, Balogh János, Horváth Zsolt, Bouadla, Króner.)

Csibu: Pozitív Castillion, negatív viszont Balogh, Horváth érkezése. Annak sem örülök, hogy Kulcsár végül maradt, Coulibaly nem jött, Bouadla pedig elment. Ez így csak tűzoltó jellegű átigazolási szezon volt, ennél sokkal többre lett volna szükség, főleg amíg álltunk az EL-ben.

Juvefan: Castillion eddig jó igazolásnak tűnik, Horváth Zsolt óriási citromdíj. A kapusposzt megoldását szerintem elrontottuk, hoztunk egy sérült hálóőrt, és egy légióst az NBII-ből, akiben nem igazán bízik a stáb. Ide kellett volna egy minőségi játékost igazolni a nyáron. Szintén nem oldottuk meg két hiányposzt pótlását, kellett volna egy minőségi belső védő (állítólag Kondás ezt kért is a vezetőségtől), ehelyett jött egy fiatal tehetség, aki egyelőre az NBIII-ban játszadozik. Bouadla helyére sem hoztunk embert, bár ott most Tisza egész jó eddig. Coulibaly óriási erősítést jelenthetne, sajnálom, hogy nem sikerült vele megegyezni. Összességében csak részben vagyok elégedett az igazolásokkal.

Lucas: Bár eleinte lelkes voltam, így a végére sajnos kevesebb lett a jó igazolás, mint a rossz. De kezdjük a jókkal! Geoffrey Castillion állítólag fizikális lemaradással érkezett, ám ez nem látszott meg már az első meccsein sem. Pár perc után betalált a Skontonak idegenben, és itthon is kivette a részét a kilencből. Azóta bajnoki gólja is van már, így elmondhatjuk, ő a nyár legjobb igazolása. Már érintettem a kapuskérdést, a sérült Novakovics helyére hoznunk kellett valakit, végül ketten is érkeztek: a régi-új, de inkább a minálunk levezető Balogh Jani, valamint az NBII-be kicsit túl sok, az NBI-be talán kicsit túl kevés Radosevics. De még ő is jobb, mint Lepkecz Verpecz. Horváth Zsolttal kapcsolatban eleinte bizakodó voltam, hiszen az edzőmeccseken jól játszott, gólokat is szerzett, majd amint komolyra fordult a dolog, előlépett ügyeletes alibikirállyá a távozóban lévő, ám végül mégis maradó Kulcsár helyett. Ez a tendencia nem sok jót ígér, úgy néz ki, megvan a nyári „Wittrédi-igazolásunk”. És el is érkeztünk a legnagyobb csalódáshoz, Kulcsár távozását, Bouadláéval ellentétben, kicsit sem bántam volna. Persze ezen kívül csalódást keltett még, ahogyan Krónertől megszabadultunk, annak dacára, hogy készen állt az NBI-re. De még ezt is fel tudnám dolgozni, ha Szilvásit nem az NBIII-ba hoztuk volna, és legalább azt látnám, hogy a gyalázatosan teljesítő belső védőink (kivéve Dusan Brkovics) helyét bármikor átveheti, és legalább a padra felférne néha!

Redboy: Mindenek előtt sajnálom, hogy nem jött létre a Coulibaly transzfer. Vele talán másabbak lettek volna az esélyeink már a Rosenborg ellen is. Az első nyári igazolásunk Horváth egyelőre óriási csalódás számomra és nagyon bízom benne, hogy megrázza magát mert ez a teljesítmény csak az NBIII-ba lenne elég. De hogy ne csak negatívkodjak, Castillion óriási fogásnak tűnik egyelőre és a statisztikája is önmagáért beszél, hiszen felettébb termékeny volt eddig. Egy emberre viszont nagyon kíváncsi vagyok és az pedig Szilvási Péter, hiszen ő eddig még nem tudott bemutatkozni. Ha az ő teljesítménye is rendben lesz, akkor talán nem kesereghetünk Króner Martin meglepő eladásán. Ez esetben meglenne az egyik belső védőnk jó ideig… Amit még mindig hiányolok átigazolás fronton az a védelem megerősítése (belső védő, szélső védő), hiszen hiába igazoltunk hevenyében két kapust, ettől még ugyanúgy majdnem 20 gólt nyeltünk be. Ezen kívül Bouadla távozása után nem ártana egy irányító középpályást igazolni, mert Szakály és Mihelic is mostanában nagyon formán kívül játszik.

Sammy: Kezdem először is a negatívval. Balogh János leigazolását már akkor sem értettem, mivel eleve sérült volt. Bouadla elengedésével hasonlóan voltam, nincs igazi irányító, aki a csapatot mozgatná. Horváth Zsoltnál vegyesek az érzelmek, mert nem lenne rossz játékos, láttuk korábban az MTK-nál jól játszani, de itt eddig szinte semmit sem mutatott. Szilvásit eddig nem láttam játszani, de nagy ígéretnek tartják, remélem nem fog elkallódni és erős alapköve lesz a csapatnak, de ahhoz már most játszatni kellene folyamatosan, mint Balogh Norbit. Castillionnak és Radosevicsnek örülök, hogy leigazoltuk őket. Radosevic eddig a két bekapott gólja ellenére bizonyította szerintem, hogy helye van a csapatban. Castillion is már az első szereplésekor megmutatta, hogy mire képes, rengeteg találatot szerzett. Kulcsár nagyon sok bosszúságot okozott a debreceni szurkolóknak, amellett, hogy volt olyan meccse, ahol ő okozta az örömünket, de ez kevesebb volt. Sokkal jobban örülök, ha Castillion és Balogh elöl, valamint Tisza a középpályán játszanak Tamás helyett. Coulibaly esetében azt kell, hogy mondjam, lehet, nem lenne rossz, ha jönne, de akkor kit hagynánk ki a kezdőből?! Emiatt mondanám azt, hogy jó hogy nem jött bár az erőszakossága időnként hiányzik, de így van 2 fiatal támadónk, akik előtt nagy lehetőségek állnak, és eddig úgy tűnik, élnek a lehetőséggel és megmutatják, érdemes őket játszatni.

Sid: Coulinak örültem volna, ha nem játssza el az „egyre több pénzt kérek” magánszámát, a helyére érkező Castilliontól viszont nem vártam sokat, de eddig alaposan rám cáfol. Kulcsár eladása téma volt, alapvetően szimpatikus játékos, de amilyen kevés gólt lő, nem nagyon van már helye a Lokiban. Selimet nem sajnálom, mert az első évén kívül kevés jó meccse volt sajnos, a helyére érkező Horváth viszont egyelőre nagyon vérszegény, nem ezt vártam tőle. Króner elküldése szerintem hatalmas hiba volt, őt beépíteni kellett volna, nem eladni bagóért (legalábbis gondolom, hogy nem kaptunk érte sokat a Zetétől…). A helyére igazolt Szilvásiról meg nehéz bármit mondani, még a padra sem nevezzük, nem hogy játszatnánk, így nehezen fog kiderülni, hogy mit tud. Kapusposzton végig kapkodtunk, Nova sérülése miatt hoztunk két játékost, akikre igazából semmi szükség nem volt, helyettük keresni kellett volna egy Nova szintű kapust, véleményem szerint. Hogy kit szeretnék idehozni, azt hosszan sorolhatnám, a jelenlegi nagy álmom Tőzsér hazahozatala lenne, de nyilván ez nem fog megtörténni. Reális lett volna Kálnoki-Kis vagy Pölöskei Zsolt leigazolása, de sikeresen lemaradtunk az összes szabadon igazolható játékosról, ami nyilván nem csak a mi hibánk, hiszen a hírek szerint az összes ilyen futballista eszement összegekért volt hajlandó aláírni…

Vadmacska: Én Horváth Zsolt érkezésének örültem a legjobban. Az MTK-ból már jól ismertem és valamiért mindig pozitív játékos volt nekem. De utólag mindenképpen Castillionnak örülök. Pont ő kellett nekünk! Valaki, aki gólokat rúg. Persze van még hova fejlődnie és meg kell szoknia a csapatot, de biztos vagyok benne, hogy erre hamarosan nem lesz gond. Remélem sokáig marad még nálunk, de ha így folytatja, nem lesz könnyű megtartani. Sok kapust is igazoltunk, ami szerintem teljesen felesleges, de végül is soha nem lehet tudni mikor sérülnek meg. Minden sokkal egyszerűbb volt, amíg volt egy Plexink…

6. Kérdés: Zárjuk valami pozitívval: az elmúlt egy hónapban lőtt 24 gólunk közül neked melyik a személyes kedvenced?

csibu: A Skonto elleni visszavágó 9-2-je örökre emlékezetes marad Tisza bombájával, Balogh parádés megmozdulásával és Bódi óriási cselei után lőtt góljával. Én ez utóbbira szavazok, amellett, hogy Castillion, Honvéd ellen szerzett találata is megér egy nagy tapsot. 🙂

A gól 11:10-től látható

Juvefan: A Békéscsabán esett szerencsés utolsó pillanatos gólunk az azt követő extázis miatt (lásd és halld a lentebbi videón az önfeledt üvöltözésem), illetve Balogh Norbi klasszis gólja a Rosenborg ellen.

Lucas: Szerencsére van miből válogatni. Ebből a 24-ből 9 az idei legjobb meccsen, a Skonto ellen esett, és ebből a kilencből is kiemelkedett Balogh Norbi felpörgetős, külsővel felvarrt mesteri találata.

Redboy: Számomra Balogh Norbert Skonto ellen lőtt gólja volt a legszebb, hiszen fiatal kora ellenére az a mozdulat ahogy maga elé tette a „bőrt” majd a kivitelezés is egy igazi, érett, világklasszis játékosra vallott. Remélem, hogy az idei bajnokságban még sok ehhez hasonló megmozdulással és gólokkal örvendeztet meg majd minket.

Sammy: Két nagy kedvencem van. Az egyik Balogh Norbi nevéhez fűződik, mégpedig a Skonto elleni hazai meccs 2. gólja, melynél egy bepassz után sarokkal maga elé pörgette a labdát és még a levegőben bevarrta. A másik kedvencem Castillion bemutatkozása során a 25 mp-es gólja.

Sid: Balogh Norbi gólja a Skonto ellen, az az átvétel zseniális volt!

A gól 1:20-tól látható

Vadmacska: A legendás 9-2 első gólja! A gólszerző Tisza Tibor. Épp a meccs előtt későn indultam el itthonról és majdnem le is maradtam a vezetést érő találatról. Pedig általában 30-60 perccel a kezdő sípszó előtt ott vagyok, de most mire a stadionba értem és elfoglaltam volna a helyemet, már rögtön fel is álltam a gólt ünnepelni. Éppen hogy csak, de megvárt a csapat a vezetéssel…

A gól 0:20-tól látható

A válaszainkat tehát ti már olvashattátok, de most mi jövünk! Te hogy vélekedsz ezekről a kérdésekről, kivel értesz leginkább egyet? Várjuk válaszaitokat! 😉

csibu

Szeretném ezt kettébontani, mivel a két sorozatban más-más csapat játszott, noha voltak átfedések. Az EL-ről annyit mondanék, hogy reménykedtem, hátha tovább eljutunk, de sajnos csalódnom kellett. A Sutjeska elleni idegenbeli vergődésnél már sejthető volt, hogy csúfos vége lesz, de nem számítottam a Skonto elleni hazai nagyarányú sikerre, sem arra hogy a Rosenborg ellen az első félidőt jól bírtuk itthon. De mindegyiknél látszik, hogy nincs sem fizikai, sem mentális felkészültségünk a nemzetközi porondra. Az NB’-nél pedig 4 meccset láthattunk ebből 3-nál óriási szerencsénk volt, hogy pontot (pontokat) szerezhettünk, viszont megint hullámvölgyben vagyunk, bárki bármit is mond sajnos, ha a következő 2 vagy 3 meccsen is így szerepelünk, akkor lemondhatunk a bajnoki címről, de a nemzetközi kupa hely még megcsíphető.