LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sós Bence: Hamarosan feljebb lépkedünk a tabellán!

sosprofilNéhány hete felhívást tettünk közé, hogy kérdezzetek ti három játékosunktól, Zsidai Lászlótól, Bereczki Dánieltől, és Sós Bencétől. Épp azért döntöttünk így, hogy ne csak a sablonos kérdéseket tegyük fel a játékosoknak, hanem olyan dolgok is előtérbe kerüljenek, amikre máshol nem kérdeznek rá az újságírók, pedig a szurkolókat talán épp az érdekli. Kaptunk sok kérdést, és volt köztük jó néhány olyan, amit arra méltónak találtunk, hogy meg is kérdezzük soros interjúalanyunktól. A mini-interjúsorozat első alanya pedig fiatal szélsőnk, Sós Bence lesz, ő válaszolt röviden a mi, és a ti kérdéseitekre. Ha érdekelnek a többszörös utánpótlás játékos válaszai, akkor tarts velünk.

LokiBlog: Üdvözöllek! Mesélj egy kicsit a pályafutásod korábbi szakaszairól! Hol és milyen sikerekkel futballoztál a Loki előtt, illetve hogyan kerültél a DVSC-hez?

sosvalogatotSós Bence: 17 éves koromig Hódmezővásárhelyen fociztam, amikor a DVSC leigazolt. Ezt megelőzően 16 évesen már rendszeresen játszottam Vásárhelyen a felnőtt csapatban és azzal párhuzamosan a saját korosztályomba az U17-es csapatban. Ebben a bajnokságban aztán gólkirály lettem és a Debrecen vezetői felfigyeltek rám és elhívtak próbajátékra, amin megfeleltem és a következő átigazolási időszakban már a DVSC csapatához kerülhettem!

LB: Tavasszal bemutatkozhattál az NB I-ben, és rögtön gólt is szereztél, idén pedig már két mérkőzésen is lehetőséget kaptál az első osztályban. Hogyan élted meg ezt a hirtelen jött váltást, és a jó bemutatkozást?

Sós: Nagyon jó érzés volt játszani bajnokin a Loki első csapatában bajnokin és külön öröm volt az, hogy gólt szereztem. Az idén már két mérkőzésen is pályára léptem, ami remélem hamarosan gyarapszik!

Első NB I-es bajnokiján rögtön gólt szerzett

sc3b3sbajnoki2LB: Egy-egy fárasztóbb meccs után hogyan próbáltok regenerálódni, kikapcsolódni?

Sós: A mérkőzések után hideg vizes fürdőt szoktunk alkalmazni és könnyed futással próbáljuk regenerálni az izmokat.

LB: Mennyit szoktatok edzésen a gyengébbik lábra edzeni, mennyire prioritás, hogy mindkét lábbal képesek legyetek teljes mértékben uralni a labdát?

Sós: Minden nap nagy hangsúlyt fektetünk a gyengébbik lábra, de vannak erre a célra külön edzések is, amikor az adott foglalkozáson csak a gyengébbik lábbal foglalkozunk.

LB: Mit tartasz legnagyobb erősségeidnek, és miben érzed, hogy még fejlődnöd kellene?

Sós: A gyorsaságomat nagy erősségemnek tartom, de a védekezésben sokat kell még fejlődnöm.

sc3b3sedzc3a9s

LB: Mire lehet képes a DVSC a jelenleg zajló bajnokságban, hányadik helyen végezhet a csapat?

Sós: Biztos vagyok benne, hogy hamarosan feljebb lépkedünk a tabellán, hiszen nagyon jó játékosok alkotják a csapatot!

LB: Köszönjük szépen a válaszaidat és további sikereket kívánunk neked „piros-fehérben”!