LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bereczki Dániel: Élni szeretnék a lehetőséggel!

bereczkiprofilHáromrészes mini-interjú sorozatunk második alanya szintén egy fiatal tehetségünk, a többszörös utánpótlás válogatott Bereczki Dániel lesz, akitől szintén kérdezhettetek, és kérdeztünk is tőle olyat, amire kifejezetten ti voltatok kíváncsiak. Ha szeretnéd megtudni, hogy apró termetű támadónk hogyan vélekedik a DVSC-nél betöltött szerepével, és miként élte meg, hogy nem utazhatott nyáron az U20-as világbajnokságra, akkor feltétlenül olvasd tovább a cikket!

LokiBlog: Szia! Pár szóban mesélj kérlek a korábbi éveidről. Mióta futballozol a DVSC-ben, illetve korábban milyen sikereket értél el a korosztályos csapatokban?

bereczkilokiBereczki Dániel: Hétéves korom óta futballozom a DVSC-ben. Már egész fiatal koromtól folyamatosan idősebbek között játszottam, egy, akár két évvel idősebbek között is. Voltam gólkirály és többször végeztem az első háromban az adott bajnokságokban.

LB: Mit tartasz az igazi posztodnak? Azt tudjuk rólad, hogy első sorban szélső középpályásként számolnak veled, de formációktól függően milyen szerepkörben érzed még jól magad?

Bereczki: Sok pozícióban játszottam már az évek során itt Debrecenben és a válogatottakban is. Személy szerint a széleken, vagy a csatár mögött, visszavontan szeretek játszani.

LB: Elégedett vagy a jelenlegi helyzeteddel a klubon belül? Balogh Norbert mellett te számítasz még olyan labdarúgónak a felnőtt keretben, akinek a pályán töltött perceiért plusz pénzt kap a klub, mégsem kaptál még idén túl sok lehetőséget.

Bereczki: Egy játékos életében mindig vannak célok és mindig újak lépnek elő, az enyém jelenleg az, hogy azzal a lehetőséggel amit kapok, élni tudjak. Az utóbbi négy bajnoki mérkőzés mindegyikén pályára léptem, ezeken erre törekedtem. Elégedetlen csak akkor leszek, ha sikerül bizonyítanom, és az nem vezet több játékra, vagy éppen magamra leszek mérges, ha nem úgy sikerül, mint szerettem volna.

bereczkid

LB: Korábbi, DEAC-os, vagy ifista csapattársaid közül van olyan tehetséges játékos, aki véleményed szerint berobbanhat a felnőtt csapatba?

Bereczki: Azok közül, akikkel én együtt játszottam huzamosabb ideig, már tagjai a csapatnak, vagy éppen a bejáratánál kopogtatnak.

LB: Kit tartasz példaképednek a csapaton belül, illetve a világ futballját tekintve?

Bereczki: Csapaton belül Bódi Ádámot tudom említeni, aki hasonlóan saját nevelésű játékos, és a pozíciónk is hasonló. Hamar alapemberré vált a DVSC-ben, és pont most kapta meg első válogatott meghívóját is. Külföldiek közül Antonio Di Natale, aki egy kisebb klub vezére, és jobbá teszi a társakat maga körül.

bereczkivalogatottLB: Korábban a különféle utánpótlás válogatottakban is számításba vettek téged, viszont a nyáron nem utazhattál az U20-as VB-re, pedig a keretszűkítés előtti felkészülési mérkőzésen még gólt is szereztél. Ezt a döntést hogyan élted meg, illetve mivel magyarázta Bernd Storck, hogy végül nem vitt magával Új-Zélandra?

Bereczki: Igen, sokszor léphettem pályára a nemzeti csapatban, ami természetesen óriási dolog volt számomra, azonban mégis csak ez a VB többet jelentett volna mint a korábbiak. Különösen fájó volt ez, mert a korábbi kapitánynál biztos tagja voltam a csapatnak. Az, hogy az utolsó mérkőzésen gólt is szereztem, csak hab volt a tortán. Nagyon megviselt a dolog, magyarázatot nem kaptam.

LB: Egy olyan kérdés, amit a fiataloktól gyakran megkérdeznek: mit szeretnél elérni öt év múlva, hol szeretnél tartani a labdarúgást tekintve?

Bereczki: Gyakran feltett kérdés, és gyakran nagy dolgok hangzanak el válaszként. Én a legközelebbi célomat mondanám, ami az, hogy beverekedjem magam a DVSC kezdőcsapatába és meghatározó játékossá tudjak válni. És ha ez meg lesz, akkor lehet nagyobb távlatokba tekinteni, természetesen én is szeretném kipróbálni magamat külföldön is.

LB: Ehhez kívánunk neked sok sikert, és köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál!