LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Folytatódik-e a menekülésünk?

paks_debrecenLátszólag úgy tűnik, hogy mostanság minden rendben van a  4. helyezett DVSC háza táján, hiszen a legutóbbi két bajnokin két győzelmet és 6 pontot abszolváltak a mieink. Ezeken a meccseken ráadásul gólt sem kaptak az MTK, illetőleg a Vasas ellenében, ami valóban biztató lehet a jövőre nézve. A pezsgőt azonban még nem lenne túlságosan okos dolog bontani, hiszen még messze van a vége a bajnokságnak. Ráadásul a hétvégén egy újabb kellemetlen ellenféllel találkozik a vasutascsapat, hiszen a 6. helyen álló Paks otthonában vendégszerepelnek. Abban az esetben , ha sikerülne zsinórba harmadjára is nyerni, akkor talán elgondolkodhatnánk a gyöngyöző nedű behűtésén…

Félreértés ne essék, nem kenyerem a károgás és nem szeretnénk senkit sem megbántani, és az igaz, hogy jelen helyzetünkben úgy kellett a testgyakorlók és a angyalföldiek elleni siker, mint egy falat kenyér. Ezeket a győzelmeket azonban nem nem ártana a helyén kezelni. Ugyanis nem lenne jó az „Atomvárosban” kijózanodni egy pofontól a túlzott bizakodás miatt. Gyakorlatilag ezzel csak azt mondom, hogy a csúcsformánktól még igencsak messze vagyunk, de idővel reményeink és terveink szerint ismét elérhetjük ezt a állomást is. Egyfajta közhelyként azt is lehetne mondani, hogy ezek az említett sikerek is kellenek ahhoz, hogy ismét a minket megillető helyekre kerüljünk hazai viszonylatban. Nos, a Lokit ezen törekvésében a jelenleg nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Paks akadályozhatja meg, mivel 9 mérkőzésükből 3 nyertek meg és ugyanígy 3-at adtak le X-re és ennyiszer hagyták el vesztesen a gyepet. Csertői Aurél csapata még ezzel együtt is veszélyes lehet számunkra , mivel legutóbb a dobogós MTK együttese is csak egy pontra volt jó náluk.  A bajnokság elején még gyengélkedő Videotont például elkapták hazai pályán és a Békéscsaba és a Budapest Honvéd bicskája is beletört a Csertői csapatba. Csak a Ferencváros, a Haladás és a Puskás Akadémia tudott győzni ellenük. Jó hír lehet a vendégek számára, hogy nem számíthatnak a paksiak a nyáron igazolt Szakály Dénesre, aki ezidáig a tolnaiak vezéregyénisége volt. Rajta kívül megszerezték a holtidényben Koltai Tamást kölcsönbe a Videotontól, valamint Fröhlich-Kővári duót a kizárt Pécstől. Ami a fontosabb távozóikat illeti Könyves Norbert a Vasasnak, míg Haraszti Zsolt a Ferencvárosnak mondott igent.

Továbbá némileg növelheti az is a vasutasok pontszerzési esélyeit, hogy hét közben a zöld mezesek vegyes csapattal kiállva Magyar Kupa mérkőzésen igencsak megszenvedtek a Gyöngyösi AK otthonában, mivel 0-0-s eredménnyel fejeződött be a kétszer 45 perc, és csak a hosszabbítás legvégén tudták csak kicsikarni a győzelmet Bor és Nagy révén a lelkesen játszó hevesiek ellen. Ettől a ténytől függetlenül nem árt óvatosnak lenni, miután a Paks ahogy tavaly tavasszal a Debrecen volt, igencsak Janusz arcú csapat mostanság . Az egészen könnyűnek látszó meccseket elszúrja és a komolyabb játékerőt képviselő ellenfeleket pedig képes komolyan megizzasztani.

 paksloki

Ami a cíviseket illeti idén bármennyire is meglepő, idegenben jobban megy a fiúknak , mint a Nagyerdőn, ami jól mutatja , hogy mindössze egy találkozót vesztettek el a megyehatárt elhagyva és 3 alkalommal győztesen tértek haza. Így a statisztika és a csapat jelenlegi formája a cívisek sikerét ígéri. Legutóbb egyébként a Vasas otthonából tudták elhozni a három pontot és vélhetően erre készülnek a szombaton is a srácok. Kondás Elemér vezetőedző dolgát azért továbbra is nehezítik a sérülések , hiszen kereken 3 (!) kapusunk (Novakovic, Verpecz, Balogh) is maródi valamint Zsidai László, Szakály Péter, Nagy Zoltán és Lázár Pál játéka sem számíthat a Lokomotív. Jó hír lehet azonban , hogy a Vasas ellen eltiltás miatt nem játszó Balogh Norberttel újra számolhat az edzői stáb.

Szombaton 18-órától megrendezendő bajnoki mérkőzés játékvezetője Vad II István lesz. Sajnos miután televíziós közvetítés nem lesz a mérkőzésről, így azt mondom aki csak tud menni az vegyen részt az összecsapáson és biztassa a fiúkat, mert szükségük lehet rá. Végül a végén már csak egy meg nem válaszolt kérdés maradt, amire a lefújás után bizonyosan megkapjuk a választ: Folytatódik-e a menekülésünk az élmezőny felé vagy kudarcba fullad a hétszeres bajnok ezen törekvése Pakson?

HAJRÁ LOKI!