LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Újra hazai pályán

szuperkupaGyorsan halad az idő, ma már az OTP Bank Liga 11. fordulóját rendezik, ahol a Nagyerdei stadionba ezúttal az Újpest fog látogatni. Sajnos továbbra sem nyújtunk túl magabiztos játékot, a lila-fehérek ellen pedig nem nagyon szokott jól menni, viszont a dobogósokra csak egy újabb győzelemmel tudnánk tapadni.

 

Az Újpest jól kezdte a szezont, öt forduló után még a dobogón álltak, azóta azonban nem szerepelnek valami fényesen. Utoljára augusztus elsején a Békéscsabát tudták legyőzni, azóta a mérlegük négy döntetlen és három vereség. Mostanra a nyolcadik pozícióba csúsztak vissza, bár tőlünk még mindig csak négy ponttal maradnak el.

A mi formánk is meglehetősen ingadozó, az utolsó hat mérkőzésünkből is csak a felét tudtuk megnyerni. Jelenleg a tabella ötödik helyét foglaljuk el, egy pontra a dobogós Honvédtól és, mivel ők a Fradival játszanak, győzelem esetén akár feljebb is léphetünk. Az Újpest ellen ugyancsak váltakozó eredményeink születtek, régebben nagy mumusnak számítottak, mostanában ezen azért sikerült némileg javítani. Legutóbb márciusban, ugyancsak Debrecenben találkoztak a felek, akkor gól nélküli döntetlen született.

loki_ute

Az utolsó nyolc találkozó eredménye (nso.hu)

 

A kezdőcsapatban sok változás (sajnos) nem várható, hiszen az utóbbi három fordulóban elhozott hét pont még jónak is lenne mondható. Némi esélyt látok arra, hogy például Mészáros helyét végre egy vérbeli jobbhátvéd vegye át, de nagy összegben erre aligha fogadna bárki is. A múlt héten megsérült Varga helyét minden bizonnyal Zsidai veheti át, elől pedig várhatóan ismét a Sidibe-Balogh páros rohamozhat.

loki-ute

Az Újpest legutóbb éppen két gólos előnyt szórakozott el az MTK-tól, ráadásul Balajcza Szabolcsot ki is állították, így ma az a Kovács Zoltán áll majd a kapuban, aki korábban évekig légióskodott Cipruson. Ezt leszámítva valószínűleg Vignjevic mester sem fog sokat variálni a kezdő csapaton. Érdekesség egyébként, hogy bár tizenkét gólt szereztek már a szezonban, mindössze három játékosuk tudott két gólig eljutni eddig, így igazán kiemelkedő húzóerőről nem igazán beszélhetünk náluk (sem).

A mérkőzés ma 18:00-kor kezdődik, TV-ben ezúttal sem leszünk láthatóak.

Hajrá Loki!

(kép: haon.hu)