LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

10 év után ismét gálázunk?

dvsc_bekescsaba5_nagyA 2004/2005-ös szezon óta várnak rá a Magyarország délkeleti végén élő lila-fehérek, hogy visszavághassanak a Debrecennek. Akkor hazai pályán 5:1-gyel, Éger, Sándor (2), Bogdanovic, Szatmári góljaival (micsoda játékosok) jeleztük riválisunknak, a Cívisváros igazi erődítmény. 10 naptári év eltelt és most ismét DVSC – Békéscsaba találkozó következik. A hasonló eredmény talán elvárható lenne, hiszen a Békéscsaba jelenleg sereghajtó, és az erődünk is kapott néhány szép új bástyát; mégis, az ütközet előtti csata éjjelén nem várhatjuk túl vidáman a ránk leselkedő veszedelmet.

Ennek egyik oka saját sebeink nyalogatása. Enyhén szólva kétarcú csapatunk ismét elvesztette a góllövő cipőjét (hazai pályán 5 meccsen 3 gól). Persze mikor, ha nem most lenne a lehetőség ezt ismét megtalálni és kellő önbizalmat gyűjteni? A klubvezetés továbbra is komoly bizalmat szavaz Kondás Elemérnek, a szurkolók is belenyugodtak maradásába, lecsitult az őt övező vihar; ami ideális körülményeket teremthetne. Sérültjeink pedig jelt adtak magukról: a hétközi kupameccsen Lázár és Szakály is visszatért; épp a legjobbkor, felváltják a pár hétre kidőlt Vargát és Bódit. Főleg utóbbinak érezhetjük meg hiányát, hiszen Zsidai kiváló alternatíva Varga helyére. Persze jó kérdés, mennyire lesznek már most bevethető állapotban, no és visszakapjuk-e azt a jól játszó Szakály Petit, akit már hónapok, sőt, lassan évek óta siratunk.

A másik oka, hogy ráncaink a mérkőzés előtti percek előrehaladásával egyre jobban gyülekeznek, hogy a Békéscsaba az elmúlt találkozóin komoly életjeleket adott magáról. Az elmúlt 5 fordulóban csupán 1-1 góllal kapott ki a Fraditól és a Haladástól, a Diósgyőr és az MTK elleni 1-1 pontját pedig a Videoton ellen elért 2-0-ás siker koronázza meg. Nem lehetünk tehát nyugodtak, a csabai alakulat nem fogja olcsón adni a bőrét!

Erről egyébként már az első fordulóban is megbizonyosodhattunk, tartalékos csapatunk 3-2-es sikeréhez szerencse is kellett. A kettős terhelésnek azonban vége, így ki kell mondani: hazai pályán kötelező a Békéscsaba legyűrése, minden más eredmény elfogadhatatlan lenne. Így talán Lucas 2. élő közvetítése (igen, hallhatjátok nálunk!) végre sikert hozhatna (az előzőn ugye az Újpest ellen ez nem jött össze, 1-1) és koncentrálhatnánk a komolyabb, ránk váró feladatokra.

csabaloki

A várható kezdőcsapatokról különösebb szót most nem ejtenék, bárkivel állunk is ki, maximális odaadást várunk, mert csak így sikerülhet nem csak a három pont begyűjtése, hanem a szurkolók visszacsábítása és a ráncok kisimítása. Bízunk benne, hogy így lesz.

Hajrá Loki!
Csibu

Ui.: egy kis kuriózum, a 2003-as terem labdarúgótorna DVSC – Békéscsaba mérkőzése.

______________________________________________________

lokiblogkozv