LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Gólzápor, vagy szenvedés?

640_KO_L7855 (2)Tizennegyedik fordulójánál tart az NB1, délután a Budapest Honvéd látogat a Nagyerdei Stadionba. A dobogóért zajló küzdelem egyre szorosabb, most nagyon fontos lenne egy újabb Loki siker, ehhez pedig a Honvéd ideális ellenfélnek tűnik… A kérdés csak az, hogy melyik arcát mutatja a csapat ezúttal: a Békéscsaba ellen gálázót, vagy a Felcsúti meccshez hasonlóan ezúttal is megszenvedünk a pontokért?

 

Bár a tabellán csak egy helyezés van a két csapat között, az előjelek mindenképpen nekünk kedveznek. Egyrészt hat forduló óta veretlenek vagyunk, utoljára még a Vidi otthonában szenvedtünk vereséget, másrészt legutóbbi hazai meccsünkön emlékezetes módon tömtük ki a Békéscsabát. A Honvéd ezzel szemben az utóbbi három találkozóját elvesztette, sorrendben a Fradi, a Videoton és az MTK ellen. Az egymás elleni párharcok közelmúltja is abszolút a mi fölényünket mutatja, az utolsó tíz találkozóból mindössze egyszer tudott megverni minket a piros-fekete alakulat, akkor is csak leginkább Andó-Szabó csodálatos munkájának hála.  Legutóbb augusztus elején találkoztak a csapatok, akkor gólokban gazdag, hatgólos döntetlen született.

loki_honved

Az utolsó 10 találkozó eredménye (nso.hu)

A múlt héthez képest nem nagyon várható változás a kezdőnkben, bár a régóta sérüléssel bajlódó játékosaink közül Bódi és Szakály is bevethető végre, így növelve a középpályán a variációs lehetőségeket. Nem úgy Lázár Pál, aki újra megsérült, így továbbra is Mészáros lehet a jobb hátvédünk.  Elől várhatóan ismét kezdhet a Kulcsár-Balogh-Sidibe trió is, bár halvány esély arra is van, hogy Castillion ismét a kezdőben találja magát hosszú idő után.

loki-honv

A kispestieknél sokkal inkább várható néhány változtatás az elmúlt hetek sikertelen szereplése okán, bár ránézve a múlt heti felállásukra, annyira nem tűnik rossznak ez a csapat sem. A hátsó soruk nagyjából rendben van (egy középcsapat szintjéhez mérve), Botka Endre ráadásul az utóbbi időben rendszeresen tagja a magyar válogatott bő keretének is. Elől Youla jelentheti majd a legnagyobb gondot, bár a házi gólkirályuk mégsem ő, hanem a középpályán robotoló, ex-győri Kamber, öt találattal.

A találkozó 16:00-kor kezdődik, ezúttal az M4 közvetíti is.

(kép: nemzetisport)