LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

KörKérdés #5 – Min kéne változtatni?

korkerdes1Véleménye, gondolata mindenkinek van. Miért ne lenne ez másképp a LokiBlog stábjában? Rengeteget beszélgetünk, elmélkedünk a DVSC-ről napi szinten. Nem csak megírunk egy-egy cikket, de sokszor vérremenő viták folynak egy-egy témában. És ugyanezt látjuk a fórumokon, hozzászólásokban is. Idén így ismét frissítünk kicsit, és néhány hetente jelentkezni fogunk KörKérdés rovatunkkal. Felteszünk 6 kérdést, melyre a legtöbb szerkesztő cikk keretében válaszol, de ugyanígy kíváncsiak vagyunk arra, nektek mi a válaszotok ezekre. Úgyhogy ragadj billentyűzetet, olvass, írj, kommentelj! Lássuk, ki, hogyan élte meg az elmúlt időszakot! Jöjjön az ötödik rész!

1. Kérdés: Mostmár kimondhatjuk, a Békéscsaba elleni hét rúgott gól kifutott eredmény volt. Azóta három tétmérkőzésen egyetlen gólt sikerült szereznünk, azt is rögzített helyzetből, pedig nem világverő együttesekkel játszottunk (Felcsút, Szeged, Honvéd). Minek tulajdonítod be ezt a gólképtelenséget? A csapat összetételével, a taktikával van gond, vagy mentálisan nincsenek rendben a játékosok, esetleg valami más?

JuveFan1897: Nem gondoltam volna, hogy azt a meccset követően nemhogy javuló, hanem egyenesen romló tendenciát mutat majd a teljesítményünk… Úgy tűnik ott tényleg csak a szerencse, és az ellenfél hihetetlenül gyenge napja, illetve látványos összeomlása eredményezte a sokgólos győzelmet. A játékunkkal továbbra is az a gond, hogy hiába kezd hétről hétre négy támadó szellemű játékos elöl a támadó harmadban, egyszerűen nincs aki kiszolgálja őket. Varga és Zsidai nem irányítók, Tisza próbál az lenni, de ő is inkább a befejezésekben jeleskedik, semmint a kiszolgálásban, Szakály sérült volt, plusz messze van a csúcsformájától, Bódi pedig eleve nem irányító játékos, hiába erőltetjük ott.

Csibu: Én már akkor mondtam, hogy ez a 7-0 semmit sem jelent, hiszen a góljaink fele szerencsés körülmények között született és inkább az ellenfél ügyetlenségének volt köszönhető. Az, hogya többi csapat ellen csak 0-1 gólt lőttünk azt jelzi: ezek a csapatok nem fognak ki annyira peches napot, mint azon a szombaton a Békéscsaba. A szoros középmezőny miatt egyébként is tendenciaként felismerhető, hogy egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek a csapatok a védekezésbe. A gólképtelenségnek saját csapaton belül is sok oka van, elsődlegesen én azt érzem, hogy a támadóink nincsenek kellően megtámogatva sem a középpályáról, sem a szélső hátvédektől.

Lucas: A játékunkkal kapcsolatos problémák nagy többsége visszavezethető azon egyszerű okra, hogy jelenleg tulajdonképpen nincs középpályánk. Jobb híján két szűrővel, valamint Bódival és a visszavont Tiszával állunk fel, jobban mondva ezt a négyest hívjuk középpályának, pedig attól, hogy annak hívjuk, még nem lesz rögtön az. A csatáraink nem kapnak elegendő labdát, nekik kell visszalépniük értük, valamint a kulcspasszokba is rendszeresen hiba csúszik, ha a csatárainkat próbáljuk kiugratni. De nem csak ez itt a baj. Nemcsak minőségben, mennyiségben is elmaradnak a gólhelyzeteink a várakozásainktól, ami a taktika hibáira mutat rá. Egyes csatáraink mentális állapota (miszerint egyesek előbb terveznek fúziós erőművet, mint választanak jó megoldást a kapu előtt) pedig már tényleg csak hab a tortán.

Enderson: Ahogyan arra már a Honvéd elleni összefoglaló cikkben is kitértem, szerintem nem a játékosok felejtettek el focizni (kivéve talán 1-2 vénségünket), hanem csak valamiért nem akarnak. Ha tippelnem kellene, továbbra is úgy gondolom, hogy nekik is elegük van Kondás Elemérből. Ettől függetlenül a kereten is lenne mit erősíteni, főleg a középpályán, mert nincsenek olyan kreatív és jó formában lévő középpályásaink, akik szervezni tudnák a játékot és kiszolgálnák a csatárokat használható labdákkal. Persze a védelmünkön is lenne mit csiszolni, de az most kevésbé látványos.

Redboy: Szerintem is-is. Mivel a csatáraink, tisztelet a kivételnek formán kívül játszanak hétről hétre, valamint a taktikánk pedig ahogy már oly sokszor hangsúlyoztam sablonos és kiismerhető. Amolyan rúgd előre a bőrt, fuss és majd lesz valami. Valamint mentális gondok is játszanak, hiszen érthetetlen, hogy egy 7-0-s győzelem után csak egy semmitmondó 1-1-es döntetlent játszunk a következő fordulóban. Ez pedig egy 7-szeres bajnokcsapattól elfogadhatatlan.

SiD: Egy kicsit talán mindenből. Valamiért évek óta problémánk van a helyzetek kihasználásával, ami leginkább mentális okokra vezethető vissza, idén viszont már helyzetünk sincs sok. Egyrészt nem nagyon látszik, mit is szeretnénk csinálni, másrészt pedig a középpályánk eléggé elfgyott. Selim és Mihelic távozott ilyen-olyan okokból, Bódi és Szakály pedig gyakorlatilag végig sérüléssel bajlódtak. Tisza nincs olyan rossz formában, de azért nem nyújt klasszis teljesítményt a középpályán.

2. Csapatunk, talán kimondható: válságban van. Ha rajtad múlna és az alábbi felsorolásból csak egyetlen egyet választhatnál, annak érdekében, hogy előre mozduljunk, melyiket választanád? a) minél gyorsabban igazolni a hiányposztokra olyan játékosokat, akik beférhetnek a kezdőcsapatba is b) bármennyire rosszul is teljesítenek, de legalább 3-4 fiatalt kezdetni Balogh Norbi mellett és az ő játékukat erőltetni
c) meneszteni a jelenlegi edzőt és stábot és újat hozni helyette d) a tulajdonosi szerepeken módosítani új befektető reményében e) az aktuális csapatot edzőtáborokkal, új külsős személyekkel felturbózni (pszichológus, erőnléti edző, taktikai konstruktőr) és a fizetést, bónuszokat megnövelni, hogy ezáltal jobb teljesítményre sarkalld őket f) lecsökkenteni a jegyárakat és ezer fokon égő marketingkampányba kezdeni amivel elérhető, hogy ismét legalább 10 ezer fő szorítson a Lokinak meccsenként és öröm legyen ismét a meccsre járás, ahol mnden szurkoló érzi, hogy megbecsült tagja a Loki családnak

2. Kérdés: Csapatunk, talán kimondható: válságban van. Ha rajtad múlna és az alábbi felsorolásból csak egyetlen egyet választhatnál, annak érdekében, hogy előre mozduljunk, melyiket választanád?

  • a) minél gyorsabban igazolni a hiányposztokra olyan játékosokat, akik beférhetnek a kezdőcsapatba is
  • b) bármennyire rosszul is teljesítenek, de legalább 3-4 fiatalt kezdetni Balogh Norbi mellett és az ő játékukat erőltetni
  • c) meneszteni a jelenlegi edzőt és stábot és újat hozni helyette
  • d) a tulajdonosi szerepeken módosítani új befektető reményében
  • e) az aktuális csapatot edzőtáborokkal, új külsős személyekkel felturbózni (pszichológus, erőnléti edző, taktikai konstruktőr) és a fizetést, bónuszokat megnövelni, hogy ezáltal jobb teljesítményre sarkalld őket
  • f) lecsökkenteni a jegyárakat és ezer fokon égő marketingkampányba kezdeni amivel elérhető, hogy ismét legalább 10 ezer fő szorítson a Lokinak meccsenként és öröm legyen ismét a meccsre járás, ahol mnden szurkoló érzi, hogy megbecsült tagja a Loki családnak

JuveFan1897: Már egy tavalyi podcast adásban is elmondtam, hogy ahhoz, hogy a DVSC ismét a magyar bajnokság meghatározó csapata legyen (márpedig szerintem mindannyian ezt szeretnénk) radikális változások kellenek, ehhez pedig a lehető legfelsőbb szinten kell változtatni, így az én választásom a ‘d’ opcióra esik. Nyilván ha ez megtörténne, akkor megvalósulna a ‘c’ pont is, ami szintén fontos lépés lenne, aztán pedig szépen sorban az összes többi pontban felsorolt teendő is megoldódna.

Csibu: Mindegyik megfontolandó, önállóan egyik sem megoldás és egyik kockázatosabb mint a másik. Elsősorban az a) verziót mondanám, mivel vannak olyan posztjaink, ahol óriási hiány van megfelelő labdarúgóból. Mégis, inkább a c) opciót mondom, mert az előbb említett probléma ellenére egy profibb stáb biztos vagyok benne, hogy nagyobb tüzet, jobb játékot is ki tudna csiszolni a jelenlegi keretből.

Lucas: Nehéz kérdés, mert mind a hat választ meg kell lépni előbb-utóbb, csak így lábalhatunk ki a Lokit fojtogató válságból. De ha mindenáron egyet kell választani, akkor azt mondom, amelyikkel elkezdeném. Ami pedig nem más, mint a „c”. A jelenlegi edző alatt a keret megfáradt, hitehagyottan, lélektelenül játszik. Ha valami csoda folytán középcsapattá visszazüllött kedvencünk mégis oda ér a nemzetközi kupaporondra, eleve esélytelenül indulunk neki az egésznek, mert az edzőbá képtelen európai szinten is letenni valamit az asztalra. Mindezek tetejébe bérelt helyek vannak a kezdőben, rendszeresen a csapat matuzsálemeit játszatja a fiatalok helyett és nagy reményekkel érkező idegenlégiósokat épít le annyira, hogy innen elkerülve és fellélegezve kijelenthessék, karrierjük legnagyobb melléfogása volt ide igazolni. De még ezt is úgy, ahogy elnéznénk neki, ha lenne akár egy csipetnyi önkritikája és nem különbözne össze állandóan a szurkolókkal. Mindenekelőtt tőle kell megszabadulnunk, aztán jöhet a másik 5 lépés.

Enderson: Ezeket ilyen sorrendben, ha kérhetném. Egyébként nem tudnék feltétlenül dönteni, mert tényleg mindegyik nagyon hiányzik a felsoroltak közül, viszont csupán egy-egy ilyen változtatás nem jelentene megoldást minden problémára. Sajnos a nézők akkor sem feltétlenül néznék meg a mostani csapatot, ha ingyenesek lennének a mérkőzések (lásd azokat a bérleteseket, akik nem járnak meccsre), persze azért kijárna sokunknak mindez kárpótlásként az elmúlt időszak szenvedéseiért. A turbózásról csak annyit, hogy fontos, de az inkább csak akkor tud javítani a helyzeten, ha egyáltalán van min javítani. Egy új tulajdonostárs vagy szponzor is égetően szükséges lenne a klubnak, de önmagában még nem jelentene garanciát semmire. Kondás Elemér menesztése úgy hiányzik, mint egy falat kenyér, de ő nem a problémák gyökere, hanem inkább egyfajta megtestesítője, szimbóluma, és pont emiatt félő, hogy valaki más, hasonló személyiségű és tudású edző kerülne a helyére. A fiatalok játszatása nélkül eléggé nehéz a jövő csapatát építeni, viszont lehet, hogy őket is kikezdenék az ideges és frusztrált szurkolók. A hiányposztokra igazolás pedig akkor vezethet fejlődéshez, ha a játékosoknak van is kedvük focizni.

Redboy: Én a C válaszra azaz radikális változásra adom le a voksomat, mivel fejétől bűzlik a hal. Úgy gondolom indoklás nem szükséges… aztán esetleg lehetne az összes többi programpontot megvalósítani és lehetőleg minél hamarabb meglépni a D pontot.

SiD: Igazából pénz nélkül nehéz minőségi játékost / edzőt igazolni (lásd Fradi), úgyhogy a d)-t választanám.

3. Kérdés: A jelenlegi NB I-ből ha egy játékost télen leigazolhatnánk, akkor ki lenne a te kiszemelted?

JuveFan1897: Csakis olyanban gondolkodnék, aki nem irreális célpont, és feltétlenül szükség lenne rá, mivel hiányposzton játszik. Ez pedig Márkvárt Dávid lenne, a Felcsút középpályása. Olyan szempontból nyilván ő sem reális, hogy jól keres a pártcsapatnál, meg most igazolt csak oda, de egy normálisan működő Loki még így is előrelépés lenne neki.

Csibu: Kanta József.

Lucas: Egy épkézláb középpályást, akinek van némi esze a játékhoz. Nem is muszáj az NB I-ből, felőlem lehet akár montenegrói vagy egyenlítői-guineai is.

Enderson: Biztos, hogy a középpályára keresnék játékost. Legszívesebben Kantát látnám, de ez nem reális. (Persze más játékosok sem azok sajnos…) Kiskokót is el tudnám képzelni a csapatban, vagy Pekárt, Suljicot.

Redboy: Mindenképpen egy kreatív játékmestert igazolnék a csapatba, ugyanis nagyon nem sikerült pótolni a nyáron távozott Boudlát és Mihelicet. Így a csapatunk mondhatni „félkarú óriás” csak a pályán… Amolyan Kanta József típusú spílert… Bár mondjuk rá nem sok esélyünk van.

SiD: Nyáron szó volt Márkvártról, én neki tudnék örülni. Kreatív és tudja szervezni a támadásokat, szerintem ez most az egyik legnagyobb hiányunk.

4. Kérdés: Sokan mondták már, hogy hiányolják az Oláh Gábor utcai stadiont, és ennyi néző ott is bőven elférne, a csapat jelenlegi szereplését látva pedig nem is érdemlik meg a szép új arénát. Lehet köze a csapat szereplésének ahhoz, hogy a Nagyerdei Stadiont még nem lakták be, és mondjuk a régi arénában jobban szerepelne a csapat? És te szurkolóként melyik stadiont preferálnád szívesebben?

JuveFan1897: Nekem is hiányzik néha az Oláh Gábor utcai stadion atmoszférája, de szerintem ezek sokszor csak megszépült emlékek, és inkább szól az ott elért sikereknek, hiszen amikor meg még ott játszottunk, azért panaszkodott mindenki, hogy mikor mehetünk már ebből a tákolmányból egy igazi stadionba. Úgyhogy a kérdés második felére válaszolva, nem kérdés, hogy a Nagyerdei Stadiont preferálom. Ami pedig a kérdés első felét illeti: igen, szerintem nagyon is van köze ahhoz, hogy a csapat még mindig idegennek érzi a stadiont, a közeget, az atmoszférát, mindent. Ehhez még hozzájön az is, hogy bántóan kevesen járnak ki a meccsre, ami egy ekkora létesítményben még lehangolóbb.

Csibu: Nem, ez nem a csapat és a szurkolók dolga, hanem a klubé és a városvezetésé. Nem szabad, hogy ez befolyásoló erő legyen, ráadásul már itt is volt nem egy-kettő szép, sikeres és emlékezetes találkozónk. Szeretem az Oláh Gábor utcai stadiont, de azért még mindig óriási élmény meccsre menni a Nagyerdei Stadionba.

Lucas: Nem a Nagyerdei Stadion hibája, de néhány dolog tagadhatatlan tény 2014 tavasza óta: az Oláh Gabin nem volt európai stadionunk, nem volt még tető sem a fejünk fölött. De volt csapatunk, volt szurkolótáborunk, volt programunk a hétvégére, és ami a legfontosabb, voltak álmaink, céljaink, elhivatottságunk. Az egész építmény dőlt össze, a tarack törte fel az ősöreg lelátó aszfaltját, térdig állt a szotyihéj, dacolnunk kellett az elemekkel, stb. De mi ezt imádtuk, második otthonunkként szerettük. Ehhez képest most van egy üresen kongó, gigantikus, csili-vili, steril hodályunk, ahol mind a mai napig idegennek érezzük magunkat. Nemhogy belakni nem sikerült, még az Oláh Gabin megszokott focit átköltöztetni se. Hiányzik az Oláh Gabi, vissza akarok menni! Azt meg már mondanom se kell, hogy ennyi néző még ott is hülyén nézne ki, nemhogy egy húszezres csodastadionban.

Enderson: Az Oláh Gábor utcához sokkal több szép emlékem fűződik, felejthetetlen meccsek, játékosok, korszakok, de szerintem szentimentalizmus visszasírni. Lehet egyébként, hogy nem is magát a stadiont sírjuk vissza, hanem azt a korszakot, amit szimbolizál. A Nagyerdei Stadion építése és átadása ugyanis nagyjából egy időszakra esett a klub hanyatlásával, és ezért olyan nehéz belakni.

Redboy: Kétségkívül megférnénk még abban a stadionban is, ha egy középmezőnybeli együttes lennénk és nem élvezne prioritást a nemzetközi porond. Ugyanakkor úgy vélem, hogy ebben az új arénába is lehetne jó hangulatot és telt házat varázsolni, ha az illetékesek egy-két a korábbi podcastjainkban unásig felsorolt marketingfogást bevetnének. De az is tény, hogy a csapatnak sem ártana hétről hétre nézőcsalogató játékot prezentálnia a nagyérdeműnek.

SiD: A stadionnak szerintem sok köze nincs a szereplésünkhöz. Anno sokat sírtunk egy új otthonért, szerintem meg kell becsülnünk ezt. Az Oláh Gábor utcai is jó volt, szép emlékek fűződnek hozzá, de bármikor a Nagyerdeit választanám helyette.


5. Egyetértesz azzal, hogy a válogatott felkészülését elősegítvén elhalasztották az NB I 15. fordulóját?

JuveFan1897: Mindegy hogy én mit mondok, úgysincs jelentősége. Ha azt nézem, hogy pocsék formában vagyunk, és a jó formában lévő Halihoz utaztunk volna, ahol kinézett volna egy mészárlás, akkor igen, egyetértek, és jól is jártunk vele. Szerintem a válogatott szereplésén egyébként ez a plusz egy hét felkészülés semmit nem fog segíteni.

Csibu: Természetesen, az egész ország érdeke, hogy mindent megtegyünk a válogatott sikeréért. Ria-Ria-Hungária!

Lucas: A vesztét érző ember utolsó kétségbeesett lépéséhez tudnám hasonlítani. Úgy gondolják, hogy ha nyerünk pár extra napot a felkészülésre, több esélyünk lesz legyőzni egy előrébb tartó futballkultúrát. Csakhogy ez nekem valahogy Pintér Attila összetartásait juttatja az eszembe, és szerintem régen rossz, ha a válogatott edzőtáborában, klubmódszerekkel akarják megtanítani a játékosokat focizni. Arról nem is beszélve, hogy emiatt valószínűleg egy szerdai fordulón, csikorgó hidegben, rossz esetben hóesésben fogják lejátszani ezeket a meccseket, ami meg komolytalan. Szóval nem, nem értek egyet a döntéssel.

Enderson: Igen. Ha nem tettek volna így, utólag mindenki azt szajkózná, hogy ezzel is csak ártottunk a saját esélyeinknek. Így legalább mindenkinek megnyugodhat a lelke, hogy nem ezért leszünk bénák. (Mert félek tőle, hogy azok leszünk Dárdai nélkül.)

Redboy: Ha sikeres lesz a vikingek elleni két pótselejtező, akkor bizonyosan jó húzás volt. Ha nem, akkor csak sok hűhó lesz a semmiért.

SiD: Ígyse-úgyse adok sok esélyt a továbbjutásunkra, de meg kell adni a lehetőséget, amennyire lehet. Ritkán értek egyet az MLSZ döntéseivel, de ez szerintem így volt helyes.

6. Milyen esélyei vannak a válogatottnak a Norvégia elleni pótselejtezőn? Meglesz a kijutás? Illetve mennyire megérdemelt szerinted, hogy Bódi és Korhut is meghívót kapott a pótselejtezőre. Pályára fognak szerinted lépni? Van-e aki szintén beférne szerinted legalább a válogatott bő keretbe?

JuveFan1897: Az előző epizódokban mindig volt egy válogatottra vonatkozó kérdés, és mindig elmondtam: ha pótselejtezőre kerül sor, végünk van. Mivel nem állt mellénk a szerencse (és mi sem tettünk azért, hogy ne a szerencsében kelljen bíznunk), így nem lett meg a legjobb harmadik hely, az ellenfélnek kisorsolt Norvégia pedig jóval előttünk jár. Az északi csapatok amúgy is mumusaink válogatott és klubszinten is, a nyáron mi már megtapasztalhattunk a legjobb norvég klubcsapat, a Rosenborg erejét, és sajnos azt érzem, hogy válogatott szinten is hasonló eredményre kell majd számítanunk. Bódi és Korhut szerintem pont akkor kaptak meghívót, mikor nem a csúcsformájuknak örvendenek, ettől függetlenül a bő keretben simán helyük van, de pályára egyikük sem fog lépni. Varga Józsinak szerintem a bő keretben mindenképp helye lenne, de talán még a szűkítettben is, látva a középpályás gondjainkat, mint ahogy szerintem nem kérdés az sem, hogy Balogh Norbi is megérdemelt volna egy meghívót a bő keretbe, látva, hogy hány „jött-ment noname” játékost hívott már be Storck többek közt a Vasasból és a Felcsútból.

Csibu: 30%, ha optimista vagyok. 20% ha realista és 10% ha pesszimista. Egy párharcban bármi lehet, a norvégok pedig nem egyénileg kiválóak, ezért csapatként kell az egyik illetve a másik gárdának az ellenfél fölé kerekednie a továbbjutáshoz. Attól félek, hogy már idegenben beleszaladunk egy pofonba, ami után a hazai meccs már csak formalitás lesz; ha ezt elkerüljük, én már annak is örülni fogok. A norvégok kőkemények, masszívak, kiváló bajnokságokban játszanak, és a nyáron láttuk már, hogy a Rosenborg-DVSC párharcban elég volt két jó félidő az ellenfélnek, hogy lerendezzen minden kérdést. Ha a legjobb formájukban játszanak, mindketten kész, válogatott szintű játékosok. Kérdéses, hogy tudják-e hozni ezt a szintet. Egyikük játékára sem fogadnék nagy tételben, bár Bódi talán kaphat lehetőséget; legutóbb Feröer ellen nem is ment neki rosszul a játék. Természetesen Mészáros és Máté kihagyása a vezetőedzőt minősíti, komolyra fordítva viszont Varga mellőzését még annak ellenére sem értem, hogy az utóbbi időben kicsit beleszürkült az NBI-be. Egyszer pedig talán Balogh Norbi is magára öltheti majd a felnőtt válogatott mezét – persze ahhoz előbb vezetőedző váltásra lesz szükség…

Lucas: Hogyne, aztán meg ha kinn vagyunk, meg is nyerjük az EB-t… A kijutás nem lesz meg, láttam norvég csapatot magyar ellen játszani a nyáron. Igaz, hogy a válogatott jobb, mint a Loki, de a norvég válogatott is jobb, mint a Rosenborg, ráadásul szerintem ők tényleg el is hiszik, hogy meglehet a kijutás. Mi viszont ha egyáltalán eljutunk a kijutás kapujába, alighanem megint elbukunk és a balsorsra hivatkozunk majd. Korhut szerintem áldozatául esik majd a keretszűkítésnek, és ebben nincs is semmi meglepő. Bár volt egy jó meccse a Békéscsaba ellen, messze van élete formájától. Bódi talán ott lehet, de maximum csere lesz. Ha még egyvalakit behívhatnék a Lokiból, akkor az az egyetlen magyar csatár lenne, aki mostanában lőtt gólt norvég kapusnak: Balogh Norbi.

Enderson: Ahogy az előző kérdésnél is írtam, nem sok jót jósolok. Azt a mentalitást és hozzáállást, amit Dárdai átadott ennek a hitehagyott válogatottnak, sajnos más nem nagyon fogja tudni pótolni. Nem véletlen, hogy vele nem gólokat kaptunk, hanem gólokat rúgtunk az utolsó pillanatokban, és rá tudott cáfolni azokra a prekoncepciókra, hogy a magyar védelmet lehetetlen rendbe tenni. Ami a Lokit illeti, a jelenlegi keretből én senkit nem hívtam volna meg, de ha Balogh Norbi jó kezekbe kerülne, hamar ott találhatná magát a válogatottban. Egyébként egy jó formában lévő Korhutra, Vargára és Bódira szükség lenne a válogatottban, csak ez most egyikükről sem mondható el.

Redboy: Első blikkre azt mondanám, hogy ha egy döntetlent elérnénk idegenben, akkor megnőnének a továbbjutási esélyeink. Így azonban látatlanban nem vagyok annyira nagyon bizakodó. Ami a válogatott játékosainkat illeti: Bódinak több esélye lesz a kezdőbe kerülni, mint Korhutnak és emellett Varga játékára még kíváncsi lennék, akinek megalkuvást nem tűrő játékát a középpályán nagy hasznát venné a trikolór.

SiD: Az előző kérdésnél már érintettem ezt is, szerintem nincs sok esélyünk. Nagyjából 30%-ot adok. Storck egyértelműen nem tudja annyira motiválni és összerakni a csapatot, mint Dárdai, maga a játékosanyag meg kevés a kijutáshoz, és ezt már Dárdainál is így gondoltam. Bódi és Korhut szerepét nehezen tudom megítélni, hisz elfogult vagyok velük szemben. Egyikőjük sincs élete formájában, de ez még sok válogatott kerettagról elmondható. Én remélem azért, hogy szerephez juthatnak, és nem vallanak szégyent.