LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mi lett velük? #4

csorba-szabolcs-dvsc-hu_-150x150Legújabb rovatunkban olyan, egykoron a DVSC kötelékébe tartozó játékosokról lesz szó, akik a maguk idejében óriási ígéretnek voltak kikiáltva, de valami miatt sohasem tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket, és kevés kivétellel nemhogy a Lokiban, de még az NB I-ben sem tudtak később megragadni. Megnézzük tehát, hogy az új Dzsudzsáknak, vagy új Sándor Tamásnak kikiáltott fiataljaink mire vitték profi karrierjüket, és miért nem tudtak olyan pályát befutni, mint amit jósoltak nekik. A negyedik részben ismét egy tehetséges saját nevelésű játékost mutatunk be, akinek nagyon durván félresiklott a pályafutása, ő pedig nem más, mint Csorba Szabolcs.

Csorba Szabolcs Debrecenben született 1991-ben, azonban nem a Cívisvárosban nevelkedett. 2002-ben került a Nyíregyházára az utánpótlásba, majd 2006-tól 2010-ig az MTK akadémiáján pallérozódott. Ebben az időszakban az MTK U17-es és U19-es csapataiban játszott, három szezon alatt 28 gólt termelt, és 2008-ban pályára léphetett az MTK felnőtt csapatában egy Ligakupa mérkőzésen is, ekkor mindössze 17 éves volt. Érdekességként, hogy akkoriban kik tartoztak még az MTK fiatal tehetségei közé: Kálnoki Kis Dávid, Kelemen Dávid, Forró Gyula, Vági András, Buasi Attila, Nikházi Márk, Csiki Norbert, Tischler Patrik.

2010 tavaszán igazolta le a DVSC, öt NB II-es mérkőzésen és egy Ligakupa találkozón léphetett pályára. A következő szezonban már alapembere volt az NB II-ben vitézkedő DVSC-DEAC-nak, 23 bajnokin 7 gólig jutott, emellett egy Ligakupa meccsen is pályára léphetett a felnőtt csapatban. A 2011-2012-es szezon még jobban sikerült számára, ekkor már mind a 30 NB II-es találkozón kezdőként lépett pályára, a szezon során pedig 9 találatig jutott, és behívták őt az NB II-es ligaválogatottba is. A tavaszt viszont már Nyíregyházán töltötte abban az évadban kölcsönben. Nyáron visszatért Debrecenbe, és a 2012-2013-as szezonban bemutatkozhatott az NB I-ben is, ez az ominózus Kaposvár elleni bajnoki volt, melyre a BATE elleni BL meccsre való készülődés miatt lényegében a DEAC kerete utazott el. Ez volt azonban az egyetlen élvonalbeli meccse.

 


A nyár végén viszont Nyíregyházára igazolt, méghozzá végleg. Rémlik egy nyilatkozata, melyben azt mondta, hogy nem hajlandó kivárni a sorát, mire lehetőséget kap a felnőtt csapatnál, ezért igazolt a Szparihoz. Sajnos ezen nyilatkozatára nem találtam rá, így elképzelhető, hogy tévedek. Mindenesetre
24 NB II-es bajnokit játszott az év során
10 gólt szerzett, tehát ezúttal sem zárt rossz szezont. Jó teljesítményére felfigyeltek Pakson is, és a fiatal magyar tehetségeknek gyakorta lehetőséget adó együttes kölcsönvette őt a 2013-2014-es idényre. Valóra vált tehát Csorba Szabolcs nagy álma, amire Debrecenben nem tudott várni, nevezetesen hogy egy NB I-es csapat felnőtt keretében számítsanak rá. Ez azonban nem éppen úgy sült el, ahogy ő tervezte: a Paks színeiben egyetlen NB I-es mérkőzésen sem lépett pályára, de még csak a meccskeretbe sem nevezték őt egy alkalommal sem. Ehelyett 3 Ligakupa meccs, és egy Magyar Kupa találkozó jutott neki a szezon során. A dolog pikantériája, hogy a szezon során a Szpari kivívta az élvonalba jutást, azonban hiába tért vissza Nyíregyházára, a klubnál már nem tartottak rá igényt az NB I-ben, így Balmazújvárosra került. Az ősz során négy NB II-es bajnokin, és 3 Ligakupa találkozón játszott, ekkor már látszott, hogy valami nem stimmel vele.

107_szpari_fotok_nagyA télen aztán gondolt egyet, és sorozatunk legutóbb bemutatott delikvensével, Demjén Gáborral Bangladesbe igazolt. Állítása szerint nagyon jól járt anyagilag ezzel a kiruccanással, de nem tudta megszokni az ázsiai konyhát, éghajlatot, és életvitelt a világ egyik legszegényebb országában, így idén nyáron hazatért Magyarországra. Első körben az NB III Keleti csoportjában vitézkedő Cigánd együtteséhez igazolt augusztus elején, ám mindössze alig három hetet töltött ott, első bajnoki meccse után kipenderítették a csapatból: „Egyesületünk a mai napon szerződést bontott Csorba Szabolccsal, a nyáron Bangladesből érkezett támadóval. A játékos fegyelmezetlensége miatt került sor a kontraktus felbontására.” Nem maradt viszont sokáig csapat nélkül, az NB I-ből az NB III-ba száműzött Nyíregyháza tárt karokkal várta őt, így augusztus végén visszakerült korábbi sikerei helyszínére.

Az idei szezonban eddig kilenc bajnokin lépett pályára, kezdőként csupán négyszer, és egy találat fűződik a nevéhez. Teljesítménye már az  NB III-ba is kevés. Hogy esetében hol siklott félre a pályafutása? Vélhetően rosszul mérte fel saját képességeit, és talán túl hamar akart túl nagyot dobbantani, legalábbis nekem ez tűnt fel már az említett nyilatkozatát olvasva is, amikor elszerződött Debrecenből. Pedig az akkori fiatal korosztály egyik legnagyobb ígéretének tartották őt itt, és a Szparinál voltak is jó időszakai, de csak az NB II-ben, hiszen az élvonalban gyakorlatilag három csapatnál, a DVSC-nél, a Nyíregyházánál, és a Paksnál sem tartottak rá igényt. A féléves bangladesi kiruccanás anyagilag biztos jól jött neki, szakmailag aligha. Egy 24 éves fiatalemberről beszélünk, aki előtt még hosszú pályafutás állhat, ám aligha lesz már belőle NB I-es játékos, és jelenleg még az NB II-es karrier is igencsak kétséges a számára.

csorba

Nem így indult ez a karrier