LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jubileumhoz érkeztünk

lokiblog5

Minden és mindenki számára fontosak a jubileumi évfordulók, így nekünk is. A mai napon immár öt éve, hogy létezik ez az oldal, hogy megszületett az első bejegyzés, azaz fél évtizede munkálkodunk már azon, hogy a szegényes tartalommal bíró hivatalos honlap mellett minőségi írásokkal egészítsük ki a Loki szurkolók igényeit. Hogy ez valóban így van-e, arról ti tudtok nyilatkozni, de eddigi visszajelzéseitek, és a számunkra is látható számadatok alátámasztják: valamit azért csak jól csinálunk.

Tavaly, amikor a negyedik születésnapunkat ünnepeltük, már összefoglaltuk egy cikkben elég hosszasan, hogy hogyan telt az a négy év, így ezúttal nem mennénk bele ilyen részletesen az események kronológiai felsorolásába, inkább csak az azóta eltelt egy évet tekintenénk át, nevezetesen, hogy mi történt az elmúlt tizenkét hónapban.

Az elmúlt egy évben két új taggal bővült a szerkesztői gárdánk, redboy idén tavasszal csatlakozott hozzánk, neki köszönhetitek az elmúlt hónapokban megjelent játékosinterjúk igen jelentős részét, illetve a külföldi csapatokról szóló ellenfélismertető cikkeket. Enderson néhány hete örvendeztet meg titeket cikkeivel, tőle olvashattatok már elég mélyreható és hosszadalmas elemzéseket a csapatról, illetve beharangozót és összefoglalót is. Rajtuk kívül említést érdemel még az a Daniboyle, akitől cikket ugyan nem olvashattatok, de az oldal háttérműködésében nagy szerepet vállalt, neki köszönhetjük többek közt a szöveges közvetítő rendszerünk elkészítését.

Ezen kívül történtek még jelentős események magával az oldallal is. Februárban átálltunk a most is látható új dizájnra, melyben jelentős munkája volt Sammynek és Csibunak. Varga Balázs pedig elkészítette számunkra az új logot, megteremtve ezzel a LokiBlog brandet. Ezzel párhuzamosan bevezettük az egységes osztályozási rendszerünket, hogy attól függetlenül, hogy éppen ki pontozza a játékosokat egy meccs után, mindig azonos szempontok szerint osszuk ki az osztályzatokat, hiszen ezt megelőzően minden szerkesztő eltérő elvek szerint pontozott. Létrehoztuk a LokiBlog Év Játékosa díjat, melyet minden szezon végén olvasóinkkal közösen ítélünk oda az adott bajnoki évadban legjobban teljesítő játékosnak. Ezzel egy hagyományt szeretnénk teremteni, hiszen a győztesnek minden esetben trófeát ajándékozunk, illetve interjút készítünk vele. Ennek megfelelően idén készítettünk is egy hosszabb interjút Varga Józseffel, aki láthatóan örült kis ajándékunknak, illetve az elismerésnek. Nem számított újdonságnak, mégis nagy sikert arattak a rádiós közvetítéseink, melyet idén nyáron hosszú idő után vettünk ismét elő. Mivel az idei szezonban már csak heti két mérkőzést ad a televízió, ezért gyakorta előfordult, és még elő is fog, hogy a DVSC nem kerül képernyőre. Ilyenkor jövünk mi, és ha időnk, valamint lehetőségünk engedi, akkor rádiós formában közvetítünk az adott találkozóról Csibu vagy Lucas jóvoltából. A idei szezonban már öt ilyen közvetítésünk volt, az erről készült összefoglalóinkat ide kattintva megtekinthetitek.

Az elmúlt egy év rövid összefoglalója után pedig szeretnénk néhány mérföldkövet megemlíteni, ami a blog ötéves történelmében kiemelt jelentőségűnek számított.

Az első cikk

Látens prológusa 2010. november 22-én, ekkor indult a LokiBlog.

Az első podcast

A 2013-2014-es szezon beharangozója Látens, bertalandavid és JuveFan jóvoltából 2013. július 17-én. Azóta egyik meghatározó közlési formánk a podcastok lettek.

Az első élő közvetítésünk

Puskás Akadémia – DVSC bajnoki a 2013-2014-es szezonban, 2014. május 23-án. Először úgy volt, hogy nem adja a TV, ráadásul egy győzelemmel bebiztosíthattuk a hetedik bajnoki címünket, ezért találtuk ki, hogy rádiós formában közvetítünk. Végül mégis műsorra tűzte a TV a találkozót, de kedvünket ez nem szegte.

Dizájnváltások

A most látható már a harmadik generációs oldal dizájn. A blog indulását követően két évig egy kezdetleges kinézete volt az oldalnak (erről már sajnos nekünk sincs nagyobb emlékünk), majd 2012-ben álltunk át az ez előtti kinézetre, erről ide kattintva képet is láthattok. A mostani dizájn pedig ahogy említettük 2015 februárja óta létezik.

Közösségi média

Mára a közösségi média a távközlési formák vezető helyére került. Számunkra is elengedhetetlen egy jól működő Facebook oldal, hiszen a legtágasabb olvasó közönségünk innen érkezik, innen értesül először cikkeinkről. Emellett a lájkok száma kiváló mérőszáma annak is, hogy mennyire vagyunk népszerűek, és hogy hányan követnek minket. Erről szeretnénk most nektek egy érdekes képsort mutatni.

lokibloglajkok

A Facebook mellett pedig fontos szerep jut a YouTube csatornánknak is, ahová rengeteg videót töltünk fel: mérkőzéseken készült felvételek, gólösszefoglalók, videós elemzések, podcast adások. Ide került fel a bemutatkozó videónk is, amiben még például látható a régi dizájnunk. Az élelmesebbek észrevehették, hogy a napokban kicsit ráncba szedtük a csatornánkat, és tematikusan rendezve elérhetőek a videóink. Ha valaki még eddig nem látta volna, az ide kattintva megtekintheti.

LokiBlog, mint fogalom

Nagy öröm számunkra, hogy város és országszerte egyre többen ismerik már a LokiBlogot, mely mára fogalommá vált. Örömmel tölt el, amikor mérkőzéseken felismernek minket, odajönnek hozzánk, és gratulálnak nekünk. Szintén ebbe a kategóriába tartozik, amikor a lelátón egy számunkra ismeretlen szurkoló a Lucas név hallatán nem a DVSC-ben is megfordult brazil légiósra gondol, hanem az oldal egyik szerkesztőjére, és szintén megszólít minket. Megtiszteltetés számunkra az is, hogy több, a klub, vagy a stadion üzemeltetője által (bár inkább főleg utóbbi) szervezett eseményen a mi videóink mennek a kivetítőn. Hogy mást ne említsünk, a tegnapi DVSC SHOP megnyitón Kerekes Zsombi a mi összefoglalóinkat (is) váltogatta a kapcsolóval a projektoron. 🙂

KÖSZÖNJÜK!

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani. Elsősorban az olvasóinknak, akik nélkül nem lenne értelme léteznünk, akiktől többnyire pozitív kritikákat, és biztatást kapunk, hogy folytassuk a munkánkat. Szeretnénk megköszönni családunknak, barátainknak, hogy sokszor elnézik nekünk, hogy egy idegenbeli túra, vagy egy cikk megírása most fontosabb, mint más dolog. Köszönjük a DVSC játékosainak, hogy egy-egy megkeresés alkalmával a rendelkezésünkre állnak, és válaszolnak a kérdéseinkre. Szeretnénk megköszönni Krecz Tibor segítségét is, aki nélkül vélhetően be sem tehetnénk a lábunkat a Nagyerdei Stadion sajtópáholyába. És köszönjük mindenki másnak a segítségét, támogatását, akit most külön nem említettünk meg.

A LokiBlog nem áll meg! Nagyra törő terveink vannak, számos új rovatot, cikksorozatot, és egyéb újítást tervezünk, melyek legyenek egyelőre a jövő zenéi, annak idején úgyis mindenki számára kiderül, hogy miket tervezgetünk. 🙂 Érdemes tehát minket továbbra is olvasni, hiszen ezután is lesznek beharangozók, összefoglalók, elemzések, podcastok, és sok egyéb dolog. Hajrá Loki, hajrá LokiBlog!