LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szezonnyitó a Vasas ellen

_dsc4511

A 20. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga idei szezonja, a Loki pedig itthon kezdi a tavaszi szereplését a kiesés elől menekülő Vasas ellen. Változások mindkét oldalon voltak, a kérdés kinek sikerült jobban felkészülni a rajtra.

 

Kezdjük a Lokival, ahol a tél meglehetősen eseménydúsan zajlott. A csapat itthon készült, idén elmaradt a külföldi edzőtábor, a játékoskeretben pedig több változás is történt, nem mind a szurkolók örömére. A távozók közül a legérzékenyebb veszteség nyilván a Palermóba igazolt Balogh Norbi, de távozott Zsidai és Szécsi is, valamint kölcsönbe Sós, Szilvási és Castillion. A pótlásukra próbáltunk igazolni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. Holman Dávid a Fraditól érkezett, egyelőre minőségi igazolásnak tűnik, a hétközi MK meccsen is jól teljesített. A Balogh pótlására kiszemelt Takács Tamás, valamint a középpályára igazolt Ognjen Djelmics viszont sötét lovaknak számítanak, főleg Takács kapcsán vannak kételyeink, de reméljük tavasszal tudnak bizonyítani. A tegnapi sajtóbeszélgetésen mindenesetre Szakály Péter azt nyilatkozta, hogy jól sikerült a felkészülésünk a szezonnyitó előtt, úgyhogy bízzunk egy jobb és sikeresebb tavaszban. Aztán majd meglátjuk…

A Vasas mindössze három hellyel áll mögöttünk, a szakadék azonban óriási, hiszen tizenkét pontos lemaradásban vannak. Az ő céljuk a tavaszra vélhetően a tizedik pozíció megtartása, ennek érdekében történtek is erősítések a klubnál. A vezetőedzői pozícióba a német Michael Oenning került, aki hazájában főleg másodedzői szerepeket töltött be. A keretből elküldték Keneseit, Lázokot, Pajovicsot és Vukaszovicsot is, a helyükre pedig főleg külföldieket igazoltak. Érkezett a görög Ignatidisz, a macedón Risztevszki, a mester korábbi klubjából, a Bielefeldből Christian Müller, valamint a tél végén nagy dobásként fél évre kölcsönvették a Greuther Fürth-től a sokszoros magyar válogatott Korcsmár Zsoltot. Ő véleményem szerint gyakorlatilag bármelyik magyar csapatba beférne, úgyhogy a megszerzése hatalmas fegyvertény és segítség lehet az Angyalföldieknek.

loki-vasas

Az utolsó mérkőzések eredményei (nso.hu)

Ősszel a két csapat az Illovszky-stadionban csapott össze egymással, akkor Kulcsár Tamás góljával múltuk felül a piros-kékeket, és összességében is elmondható, hogy a Vasas ellen bizony jól megy a szekerünk, hiszen az utolsó tizenegy mérkőzésünkből tízet (!!) megnyertünk, egyen pedig döntetlent értünk el.

A kezdőben nem várok sok változást a keddi MK meccshez képest, kellemes meglepetés volt, hogy nem lebecsülve a Nyíregyházát, közel a legerősebb csapattal álltunk fel ellenük. Variálni véleményem szerint maximum a jobb oldalon fog Kondás Elemér, Bódi, Lázár valamint Jovanovics közül bármelyik kettő kezdhet ezen az oldalon. A védelem tengelyében aligha marad Szatmári, a helyére Mészáros kerülhet, védekező középpályásnak pedig Varga kerülhet a kezdőbe, így Szakály visszamehet a bal szélre, kitúrva ezzel Horváth Zsoltot.

loki-vasas beharang

A Vasasnál szintén kialakulni látszott az alapcsapat a tél folyamán, az utolsó mérkőzéseken már alig-alig variált a német mester, a védelemben például gyakorlatilag ugyanaz a négy ember szerepelt végig. Előttük Korcsmár, valamint régi ismerősünk, Czvitkovics játszhat majd, a támadó alakzathoz viszont hozzá kell majd nyúlniuk, mert Novák Csanád az utolsó edzőmeccsükön megsérült, és valószínűleg nem is játszik ellenünk. Így jó eséllyel Ádám Martin lehet az előre tolt ék, mögötte pedig a Könyves, Müller, Remili hármas érkezhet majd.

A találkozó szombaton 15:30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, és bár a TV nem közvetíti, nálunk élőben követhetitek majd a találkozót!

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)