LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kötelező lenne nyerni

014Az Újpest elleni döntetlennel véget ért az OTP Bank Liga második köre, vagyis mostantól mindenkivel a harmadik alkalommal fogunk találkozni. Az első páciens a Puskás Akadémia FC, akikkel eddig két döntetlent értünk el az idei szezonban, most viszont a jó formánkat kihasználva gyakorlatilag kötelező lenne győzni.

A fent említett két mérkőzésünk egyébként egyaránt egy-egyes döntetlennel végződött. Debrecenben még július végén találkozott a két csapat, akkor Castillion góljára válaszolt Pekár, az októberi visszavágón pedig Korhut és Lencse volt a két gólszerző. Mindkét eredmény fájó lehet nekünk, hiszen ezzel egy kiesés ellen menekülő csapat ellen vagyunk nyeretlenek idén, az ellenük elhullajtott négy ponttal együtt mindenképpen jobban esne ránézni a tabellára. Ami egyébként így is a mi sikerünket sejteti, huszonkét forduló után ugyanis majdnem dupla annyi pontot gyűjtöttünk, mint a szombati rivális, akiknek a téli erősítésekkel sem sikerült előre lépniük. A Diósgyőr ellen még győzelemmel kezdtek, azóta viszont kikaptak a Fraditól és a Viditől is, a három meccsen pedig összesen egy gólt szereztek, ami nem túl biztató rájuk nézve.

A mi formánk ehhez képest egyértelműen felfelé tart, bár az Újpest otthonában bosszantó módon hagytunk ott két pontot, a Paks és a Vasas ellen itthon megszerezett hat pont így is jónak mondható. A csapat emellett menetel a Magyar Kupában is, az ősi rivális nyíregyházát oda-vissza győzelemmel búcsúztattuk, a kedden lejátszott visszavágón ráadásul Takács Tamás mesterhármassal mutatkozott be, ami akár belépőt is jelenthet neki erre a mérkőzésre (de erről majd később).

loki-pafc_16

Az eddigi eredményeink egymás ellen (nso.hu)

Mivel a Felcsút relatíve friss első osztályú csapatnak számít, sok meccsünk nem volt ellenük a történelem során, ami volt az viszont szintén bizakodásra ad okot. Ezidáig ugyanis a PAFC még nem volt képes győzni a párharcaink során, az idei két döntetlen előtt még pontot sem szereztek ellenünk. Legemlékezetesebb összecsapásunk a 2014. májusában lejátszott találkozó, ahol gyakorlatilag bajnokok lettünk Bódi góljával.

Más kérdés, hogy fiatal középpályásunk ezúttal nem játszhat, a múlt heti piros lapja miatt egy meccses eltiltással sújtották, így pedig minimálisan ugyan, de változtatni kell a csapaton. Nagy kérdés, hogy ki foglalja el végül Bódi helyét, a legkézenfekvőbb mindenképpen Djelmics kezdőbe állítása lenne, aki így megmutathatja, hogy mire képes kilencven percen át. A támadó szekciónkból sérült ugyan Coulibaly, de ez a kezdőnkre vélhetően nincs nagy hatással, Holman pedig a stáb rendelkezésére állhat, szerencsére. A csatár vélhetően nem Kulcsár lesz, hisz itthon aligha rendezkedünk be kontrákra, így pedig előtérbe kerülhet ismét Sidibe, valamint csereként a kupameccsen triplázó Takács is.

lokipafc

A Felcsútnak is vannak hiányzói, Pauljevics a védelemből, Grgics pedig a középpályáról pontozta ki magát erre a fordulóra. Vélhetően kezdő lesz viszont a télen nagy fájdalmunkra távozott Zsidai, illetve a válogatott bő keretében is megfordult Márkvárt, elől pedig a Churko-Pekár-Sallai hármas próbálhat problémákat okozni Brkovicséknak. A felcsút legeredményesebb játékosa egyébként hét góllal Pekár László, ő szerezte a tavaszi egyetlen góljukat is.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, ki pedig nem tud kilátogatni a helyszínre, nálunk élőben követheti az eseményeket Csibu kommentálásában!

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)