LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Menekülni a tolakodásból

kispestbor

Biztató tavaszi szezonkezdetet követően a játék minden alkotóeleme összeesküdött ellenünk, így sikerült egy olyan meccset játszani Angyalföldön, amelyen az ember legfeljebb a gyors sörhöz jutásnak örülhet. A jó hír azonban az, hogy ismét a Nagyerdei békés vizeire evezünk, hogy könnyebb legyen érvényesíteni a minőségi különbséget a nem túl acélos Honvéd ellen.

Rossi együttese amolyan nagybetűs kétarcú középcsapat. Szorgosan gyűjtögetnek mindenféle eredményt, viszonylag szép számmal rugdossák a gólokat, ugyanakkor szedegetik is be azokat. Váratlan botlások, nyögvenyelős döntetlenek, megspékelve olykor egy-egy bravúros győzelemmel. Jó formának nem örvend a gárda tavasszal, büszkék pusztán a Fradi legyőzésére lehetnek. Ezt leszámítva vereség a Diósgyőr, Haladás duótól, kettős hátrányban kiizzadt döntetlen a Vasas ellen, legutóbb pedig az MTK is felülmúlta őket. Rossi nem találja a csapatát a sérülések, illetve folyamatos eltiltások miatt, rendkívül változó az összetétel. Komoly fejtörést okoz az impotens támadójáték a kopasz mesternek, aki cifrázza is alaposan a mondandóját a gólképtelenséget látva. A támadók tehát nincsenek épp csúcsformában, a legtöbb veszélyt a guineai Youla hordozza magában, de berezelni azért aligha fognak a védőink tőle, abszolút tucatjátékos. Kitámadni ellenünk sem fognak, várhatóan öt középpályás bevetésével igyekszik majd Rossi tartást adni csapatának, egy zártan védekező, kiugrásokra bazírozó harcmodorra kell felkészülnünk. Kulcsfontosságú lesz, hogy Vasziljevicset kikapcsoljuk a játékból, hiszen leginkább tőle várják a társak a kulcspasszokat. Továbbá el kéne kerülni a labdavesztéseket a kritikus zónákban, amelyekből könnyen tud fordulni az ellenfél. Nehéz egyébként megjósolni, mekkora nehézséget okozhatnak nekünk, mert roppant rapszodikus azoknak a húzóembereknek a teljesítménye, akik meghatározzák az együttes produktumát.

kispestloki

A mi oldalunkon természetesen senki nem akar kifogásokat keresni a kissé csalódást keltő angyalföldi fellépésünkre, de azért a körülmények többször lettek megemlítve, mint ahány csúnya szó elhangzik a South Parkban. Nyilván nem uralkodtak ideális állapotok az Illovszkyban, de egyetlen kaput eltaláló lövéssel túlzott győzelmi elvárásai senkinek nem lehetnek. Marad az idegenben jó az iksz arany igazsága. Csakhogy így nem tudtunk ellépni a dobogóra hajtó csoportosulástól, s maradt az egymás hátsójában történő toporzékolás. A szombat délutáni találkozó célja nem is lehet más, mint egy magabiztos győzelemmel kimenekülni ebből a helyzetből, s visszatérni a helyes útra. Kondás Elemér dolgát nehezíti, hogy Takács ostobasága és Holman sérülése miatt ismét formán kívüli játékosokhoz kell nyúlnia. Kulcsár és Sidibe közül én egyértelműen utóbbi mellett tenném le a voksomat, ő legalább képes a kapuba találni. Takács adottságaira kimondottan szükségünk lett volna a Honvéd várható taktikája miatt, ezért is fájó az eltiltása. Szakály magára találása szintén fontos szerepet játszott abban, hogy eredményesen indult a félév, ám a Vasas ellen visszavett a lendületből, szeretnénk az Akadémia ellen nyújtott teljesítményt viszont látni szombaton. A hétközi forduló miatt egyébként számítok rá, hogy a kényszerűség mellett egyéb megfontolásból is lesz változás a kezdőben. Mészáros kipihenten térhet vissza a védelem tengelyébe, míg a kedden sokat dolgozó Jovanovic elképzelhető, hogy ezúttal csak a padon kap helyet.

Mindenesetre a kialakított helyzetekkel jobban kell sáfárkodni, ezzel sajnos akadtak gondjaink az elmúlt három fordulóban. Labdabirtokláson alapuló, kezdeményező és ötletes játékot várunk a csapattól, szép fokozatosan felőrölve a vendégek ellenállását. A nemzetközi porond elérése mellett, törekedni kell a nézők visszacsalogatására is, a győzelem mindkettőhöz elengedhetetlen.

Az örökmérleg elég kiegyensúlyozott, 27 debreceni siker mellett 19 döntetlen született, a Kispest 33 alkalommal hagyta el győztesen a pályát. Ebben a szezonban játszottunk már velük egy nagyszerű, és egy pocsék meccset egyaránt. Felfokozott érdeklődéssel várjuk, mit tartogat számunkra ezúttal az összecsapás. A találkozót Kassai vezeti majd, az M4 pedig képernyőre tűzi, mi pedig ennek ellenére is közvetítjük rádiós formában!