LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megragadni az utolsó szalmaszálat

010A hétközi kudarc után már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, ahol továbbra is versenyben vagyunk a dobogóért, és vele együtt a célként megfogalmazott nemzetközi kupaindulás kiharcolásáért (hogy megérdemeljük-e, az egy másik kérdés). Mindössze négy mérkőzésünk maradt, a legnehezebbnek ígérkező pedig éppen holnap lesz, az Újpestet fogadjuk a Nagyerdőn.

A két csapat szezonja meglehetősen kiegyenlített eddig (már ha csak a számokat nézzük), egyrészt a tabellán is csak egy ponttal előzzük meg a lila-fehér vetélytársat, másrészt az eddigi két találkozónkon egyaránt egy-egyes döntetlen született. Idehaza Tisza és Diagne talált a hálóba, a februári visszavágón pedig Szakály és Lencse is büntetőből tudott eredményes lenni. Hazai pályán nyilván szükségünk lenne mindhárom pontra, ezúttal azonban talán az egy ponttal sem járnánk olyan rosszul a végcélt tekintve, lévén a sorsolásunk (papíron) jobb a riválisokénál. Tavasszal egyébként mindkét csapat hektikusan szerepel, az Újpest például kikapott a Békéscsabától és a Vasastól is, legutóbb pedig a harmadik kiesőjelölt, a PAFC ellen is csak döntetlenre futotta nekik.

loki-újpest

Az utolsó tíz mérkőzésünk (nso.hu)

Ahhoz képest, hogy régen mennyire mumusnak számított a fővárosi gárda, az utóbbi időben szerencsére nem igazolták ezt a mérkőzések. Az utolsó tizenkét meccsből ugyanis mindössze kétszer tudott nyerni az Újpest, mindkétszer egyetlen góllal, miközben a Loki kétszer is ki tudta ütni ellenfelét igaz, mindkétszer idegenben. A másik olvasatban viszont immár négy mérkőzés, 2014 májusa óta nyeretlenek vagyunk a lila-fehérek ellen, épp itt lenne az ideje egy szép sikernek hazai pályán is.

Két hiányzó lehet a csapatból ezúttal, Sidibe nem rég épült fel sérüléséből, így biztosan kihagyja a találkozót, ahogy kérdéses Bódi játéka is, ő a Paks ellen sérült meg. Visszatérhet ugyanakkor Brkovics, akinek lejárt az eltiltása, így a védelem vélhetően visszaáll a jól megszokott Lázár, Brkovics, Mészáros, Korhut négyeshez. A középpályán Djelmics akár kezdhet is Bódi helyén, de szóba jöhet Jovanovics is ezen a poszton, ami kevésbé valószínű. Középen Szakály, Varga és Holman helye stabilnak tűnik, ahogy a bal szélen Horváth Zsolté is. A csatár valószínűleg Takács Tamás lesz.

loki-újpest_16

Az Újpest általában rengeteget cserélget a kezdő csapatban, így nehéz eltalálni, mire számítsunk tőlük. Legnagyobb problémájuk talán a góllövés, legeredményesebb játékosuk az a Diagne, aki a télen eligazolt, a helyére érkezett Lencse pedig mindössze két gólt tudott szerezni új csapatában. Tavasszal eddig Andrics és Bardi a legtermékenyebbek, de ők is mindössze háromszor zörgették meg az ellenfelek hálóját.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti. Emellett mi is jelentkezünk már-már szokásos élő közvetítésünkkel, figyeljétek az oldalt és a facebookunkat a részletekért!

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)