LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Előre Európáért?!

Két forduló van mindössze hátra az idei bajnoki szezonból és az biztos, hogy a Lokomotív idén már bajnok biztosan nem lehet. Az azonban még nem dőlt el, hogy a dobogó második illetve harmadik fokára melyik csapatok érhetnek oda. Ebből a szempontból a 4. helyezett cívisek előtt fontos 90 perc áll, ugyanis nagy lépést tehetnek a bronz-, vagy az ezüstérem megszerzése felé szombaton, mivel a jelenlegi második és harmadik helyezett MTK és Videoton egymással fog csatározni. Így ezt kihasználva könnyedén közel kerülhet kitűzött céljához, a dobogóhoz és az ezzel járó nemzetközi kupaszereplés kiharcolásához a Kondás legénység. Nem mellesleg ez lesz a 2015-2016-os OTP Bank Liga utolsó hazai mérkőzése, így nem ártana szépen búcsúzni a fiúknak.

dvscdvtk

Ehhez azonban az ősszel még vegetáló, tavasszal pedig lassan magára találó Diósgyőr testén át vezethet az út. A jelen pillanatban 9. helyen szerénykedő miskolciak számára már gyakorlatilag tét nélküli lesz a találkozó, ugyanis ki nem eshetnek, a dobogó pedig meg nem sértve őket, fényévekre van tőlük. Ráadásul hét közben a Budapest Honvédtől 2-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán, legyőzőjük pedig így megelőzte őket, és legfeljebb már csak a hetedik helyig léphetnek előre. Ezért maximum a presztízsük miatt játszhatnak az Egervári Sándor legényei szombaton. Helyzetüket nehezítheti a válogatott kerettag Elek Ákos, valamint a nemzeti csapatnál korábban szintén számításba vett Koman Vladimir sérülése, hiszen főleg előbbi jó játékának köszönhetően talált magára a miskolci alakulat tavasszal. Utóbbit egyébként szerdán le kellett cserélnie Egervári Sándornak. Jó hír azonban a miskolci szimpatizánsoknak, hogy a Vasas ellen a kiállítás sorsára jutott Tamás Márk letöltötte az egymérkőzéses eltiltását, így ő újra ott lehet a diósgyőrieknél.

lokidvtk

Abból a szempontból hasonló cipőben járnak a cívisek, hogy náluk is kulcsemberek maródiak, ugyanis a csapatkapitányuknak, Szakály Péternek, és a házi góllövőlistát holtversenyben hat góllal vezető Dr. Horváth Zsoltnak a hiányát bizony megérezhetik a piros-fehérek szombaton. Játszhat viszont a télen éppen a Diósgyőrből szerződtetett Takács Tamás, aki tavasszal megtalálta a góllövő csukáját, és már négy gólos az idén. Számára ez a találkozó minden bizonnyal különleges lesz, hiszen vélhetően meg szeretné mutatni volt csapata ellen, hogy nem felejtett el futballozni, amit reményeink szerint góllal vagy gólokkal szeretne nyomatékosítani a Nagyerdei Stadionban. Mellette még a Haladás ellen eltiltott Bódi is újra játékra jelentkezhet a cíviseknél.

Tehát ha az esélyeket latolgatjuk és figyelembe vesszük a két együttes pillanatnyi formáját, akkor nem kérdéses, hogy ki a találkozó fő esélyese. Főleg úgy, hogy idén kétszer is legyőztük a borsodiakat. Nyáron Máté Péter és az azóta már Olaszországba eligazoló Balogh Norbert góljaival 2-0-ra, míg ősszel Sidibe találatával 1-0-ra diadalmaskodtunk. Egyfajta mumusai vagyunk DVTK-nak, ugyanis 11 mérkőzése veretlenek vagyunk velük szemben, ami nagy szó, még ha hazai viszonylatban is nézzük. A tét tehát nem kevés, hiszen csakis a három pont lehet az elfogadott számunkra, ha el szeretnénk érni a céljainkat: a dobogót és az azzal járó nemzetközi kupaszereplést. Abban már nem vagyunk biztosak, hogy ez valóban kell-e nekünk. Egy szó, mint száz: előre Európáért!?

A DVSC – DVTK bajnoki labdarúgó mérkőzést szombaton 18 órától rendezik meg a Nagyerdei Stadionban, a játékvezető pedig Szabó Zsolt lesz. Munkáját Bozó Zoltán és Becséri Gergely fogja segíteni. Az összecsapást az M4 Sport csatornája élőben fogja közvetíteni, csakúgy mint a LokiBlog, ugyanis szokás szerint jelentkezünk élő rádiós közvetítésünkkel.

(fotó: boon.hu)