LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ki volt a 2015-2016-os szezon legjobb Loki játékosa?

Elérkezett az idő, hogy eldöntsük: ki volt a szezon legjobb Loki játékosa? Kilenc hónapon keresztül szavaztuk meg időről időre a hónap legjobbjait, egyúttal pörgött le egy teljes bajnoki szezon. Hogy ez a szezon milyen volt, azt mindenki döntse el maga, viszont akármennyire is hányattatott volt, dönteni kell, hogy melyik játékosunk nyújtotta a legjobb produkciót!

evjatekosa

Akik emlékeznek a tavalyi szavazás menetére, azoknak nem lesz újdonság a mostani sem, de azért röviden ismertetnénk, hogy hogyan is zajlik az egész.

Az év végi szavazás három különböző kategóriából fog összetevődni.

Az első kategória, ami egyben a legfajsúlyosabban számít bele a végső eredménybe, az az olvasók, azaz a Ti szavazataitok! Indítunk egy, a hónap legjobbja voksoláshoz hasonló szavazást, ahol egyszerűen kiválaszthatjátok, hogy szerintetek ki volt a szezon legjobbja. A legtöbb szavazatot kapó játékos 75 ponttal, a második legtöbbel rendelkező 50 ponttal, míg a harmadik legtöbb voksot begyűjtő játékos 25 ponttal gazdagodik, azaz összesen 150 pontot osztunk szét a szavazataitok alapján.

A második kategória a LokiBlog szerkesztőinek szavazatai. Minden egyes szerkesztőnk megnevez egy játékost, akit ő a szezon legjobbjának ítélt, röviden indokolja a választását, a választottja pedig 15 ponttal gazdagodik. Mivel jelenleg nyolcan alkotjuk a szerkesztői stábot, így összesen 120 pontot osztunk ki.

A harmadik kategória pedig sejthető, hogy mi lesz. Nem véletlenül tartottuk meg minden hónapot követően a hónap legjobbja szavazást: azok a játékosok, akiket megválasztottatok a hónap legjobbjának, 10 ponttal gazdagodnak, értelemszerűen aki többször is elnyerte a hónap legjobbja szavazást, az annyiszor 10 pontot kap, ahányszor nyert. Mivel kilencszer szavaztunk a hónap legjobbjára, így ebben a kategóriában 90 pontot osztunk szét.

Összesen tehát 360 pontot osztunk szét a játékosok között, ebből fog kialakulni a végeredmény. Ha az élen pontazonosság alakulna ki, akkor a közönségszavazásban kialakult végeredmény fog dönteni!

A szezon legjobb játékosának megválasztott labdarúgónak idén is egy egyedi, névre szóló trófeát szeretnénk átadni, és interjút készíteni vele! Tavaly Varga József volt a győztes, a vele készült interjút itt olvashatjátok.

És akkor induljon el az első kategória, nevezetesen a közönségszavazás. Mi arra kérünk titeket, hogy ne személyes szimpátia, vagy egy-egy rövid jó időszak alapján döntsetek, hanem vegyétek figyelembe a teljes szezon során, azaz 2015 júliusától 2016 májusáig nyújtott teljesítményt. Olyan személyt jelöljetek meg, aki véleményetek szerint a legjobban, a legkiegyensúlyozottabban játszott az elmúlt egy év során. Mi a magunk részéről 21 fősre szűkítettük a listát, ugyanis csak azokra a játékosokra lehet majd szavazni, akik a szezon legalább 25%-ában pályára léptek. Az értékelésbe az összes tétmérkőzés, tehát a bajnoki meccsek mellett az Európa Liga és a Magyar Kupa találkozók is beleszámítanak! A szavazás jövő hét szombatig, azaz egész pontosan május 21-ig tart, végső eredményt pedig azt követően hirdetünk. Szavazni a főoldalunkon, a megszokott helyen, a jobboldali oldalsávban tudtok.