LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Takács Tamás: Szerettem volna bizonyítani

Folytatjuk interjú sorozatunkat is, ezúttal pedig egy különleges személyt szólaltattunk meg. Ő nem más, mint a télen igazolt Takács Tamás, aki góljaival hamar elhallgattatta a kétkedőket, és tavasszal a DVSC húzóemberének számított. A hórihorgas támadót kérdeztük korábbi pályafutásáról, diósgyőri kötődéséről, és többek közt a saját, illetve a csapat erőnlétéről, illetve a közelgő nemzetközi szereplésről is.

takacs_tamas_nagy

LokiBlog: Pályafutásod korai szakaszáról keveset tudunk. Ifista korodban mely csapatoknál nevelkedtél, és hogy kerültél legelőször Magyarországra?

Takács Tamás: Mint akkoriban minden fiatal, én is a falumban, Hajdújáráson kezdtem el a labdarúgást, hétévesen. Ebből a faluból indult a pályafutásom. Lépcsőről lépcsőre haladtam felfelé a ranglétrán, először az FK Subotica, majd a Spartak Subotica csapataiban játszottam. Első felnőtt csapatom az NB II-es Kozármisleny volt.

D_VAJ20141004006-365x365Másfél évet töltöttél Diósgyőrben, így biztosan fura érzés volt, amikor betaláltál ellenük. Mit éreztél abban a pillanatban, illetve kötődsz-e még valamennyire korábbi csapatodhoz?

Szép időszakot töltöttem Diósgyőrben, sok tapasztalattal gazdagodtam és úgy gondolom, sokat fejlődtem ezen időszak alatt. Minden mérkőzésen szerettem volna maximálisan segíteni a Debrecent és ezen a mérkőzésen sem volt másképp. Profi focisták vagyunk, a sípszó elhangzásakor félre kell tenni az ismerősöket, barátokat, a volt csapattársakat, és csak a győzelemre koncentrálni addig, míg le nem fújják a mérkőzést. A profi foci ilyen, vannak néha hasonló helyzetek, ezeket meg kell tudni oldani. Nagyon örültem a gólpassznak, a gólnak, és a győzelemnek, jól játszott a csapat.

Ideigazolásodkor a szurkolók részéről többnyire negatív hangok érkeztek, hiszen a többség csak azt látta, hogy az alsóházban sínylődő Diósgyőr kispadjáról igazoltunk egy játékost. Te magad hogyan élted meg ezt a hangulatot, volt-e benned emiatt plusz motiváció, hogy bizonyíts a szurkolóknak?

Köszönöm azoknak, akik bíztak bennem. Azoknak viszont, akik kevésbe bíztak, szerettem volna bebizonyítani, hogy mindent megteszek a Debrecenért. Ez továbbra is így lesz. Hozzáteszem, egyrészt természetes reakció volt, mivel valóban kevesebbet játszottam fél év alatt, de nekem ez plusz motiváció volt. Épp azért is, meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Nem kételkedtem magamban egy másodpercig sem. Szeretnék mérkőzésről mérkőzésre fejlődni és eredményes lenni a DVSC színeiben!

Milyen gyorsan sikerült megszoknod a légkört, hamar elfogadtak a csapattársak?

Teljesen új közegbe kerültem és úgy gondolom, jól sikerült a beilleszkedés. Csapattársaim segítettek mindenben, és nagyon jó az öltözői légkör.

_DSC0811Tavasszal beverekedted magad a kezdőcsapatba, és többnyire egyedüli csatárként szerepeltél elöl, igaz, Holman Dávid személyében azért akadt társad a támadósorban. Te melyik rendszerben szeretsz igazán játszani, jobb-e, ha van egy csatártársad, vagy egyedüli centerként érzed jobban magad a pályán?

Holman Dáviddal úgy gondolom, jól megértettük egymást. Nagyon jó focista, jó volt vele együtt elöl játszani. Minden mérkőzésre meg van a taktikánk, miként szeretnénk játszani. Ezeket edzésen begyakoroljuk, és próbáljuk mattolni az ellenfeleket.

Sok kritika éri a csapat erőnlétét, tavasszal többször is úgy tűnt, hogy a legtöbb játékos a 60. perc tájékán teljesen elfárad. Te belülről hogy érzed ezt, van-e a csapatnak, vagy akár neked erőnléti problémája?

Ha megnézzük az InStatot, akkor kiderül, hogy minden mérkőzésen többet futunk, mint ellenfeleink. Úgy gondolom, mindig lehet fejlődni, mi is fejlődni akarunk, de nem gondolom, hogy probléma lett volna ezzel.

Idén ismét kiléphet az európai porondra a DVSC, igaz már korán, az első körben be kell kapcsolódnunk az Európa Liga küzdelmeibe. Hogy érzed, meddig juthat az együttes a nemzetközi kupában? Pusztán a jó sorsolásban bízhatunk, vagy lehetnek vérmesebb reményeink is?

Május 24-én kezdjük a felkészülést az Európa Ligára. Úgy gondolom, egy jó felkészüléssel nem kell félteni a Lokit. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy jól szerepeljünk. Remélem sok szurkoló ki fog látogatni a mérkőzéseinkre, mert sokat segítenének nekünk! Nagyon nagy húzóerő a szurkolótábor, és velük együtt könnyebb a játék!

Mit tartasz erősségednek, és mi az, amiben szerinted még fejlődnöd kéne? Szima Gábor a legutóbbi ankéton viccesen megjegyezte, hogy jövőre akár gólkirály is lehetsz, érzel-e emiatt nyomást magadon?

Erősségemnek a fizikai adottságaimat, tehát a gyorsaságom és a termetem tartom. A gyengeségeimet nem szeretném elárulni. Mindenben sokat szeretnék fejlődni, mert érzem, hogy van hely a fejlődésre. Mindig fejlődni szeretnénk, hisz ezért edzünk.

Takcs-660x330

Kit tartasz a nemzetközi topfutballban példaképednek, illetve kinek a játékstílusához érzed magad legközelebb?

Ruud van Nistelrooy, kiskoromtól ő volt a kedvencem.

Milyennek találod Debrecent, mik a benyomásaid a városról, a stadionról, szurkolókról? Sikerült teljesen beilleszkedned?

Csodás élmény ebben a városban élni, és ebben a stadionban játszani. A szurkolókról is csak csupa jót tudok mondani. Remélem sok szurkoló fogja látogatni a mérkőzéseinket, mert tényleg nagy húzóerő, és sokat segítenek. Boldog vagyok, hogy Debrecenbe igazolhattam, és jó debreceninek lenni!